kümesteki kokuyu engelliyemiyorum

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan önder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

önder

Üye
Katılım
15 Nis 2008
Mesajlar
192
Tepkime puanı
0
Yaş
41
Siteyi ziyaret et
s.a arkadaşlar benim kümesim yerde sağlam olsun diye alt kısmı hariç her tarafını saç tan yaptırdım 2 tanede camı var camları akşam kapatıyorum sadece gündüz açık kalıyo sürekli kümesi ve kasaları nerdeyse 2 güne bir temizliyorum ama kötü bir koku var içerde sizce ne yapmam lazım şimdiden teşekkürler kümesin tabanı toprak
 
bazı kötü kokular için sirke iyi bir çözümdür. bir kabın içine sirkeyi koy belki değişir.
 
Hasta güvercinler olabilir çünkü bazı hastalıklarda dışkı kötü kokabilir ..eğer imkanınız varsa bir baca açabilirseniz tavana büyük ölçüde değişiklik olur kümes kokusunda ..
 
bence sizin kümesiniz fazla havasız kalıyor ve bu yüzden kümes içinde oluşan asit kukusu oluşuyor kümesinizin havalandırmasına biraz daha dikkat ederseniz kötü koku kaybolacaktır birde kümes zeminine incecik deniz kumu yayarsanız kümes zemininizin tabanının kuru kalması sağlanacaktır eğer kümesinizde cam varsa ve havalandırması iyi değilse cam buhar yapar bence bu etkenleri ortadan kaldırın rüzgar almayacak bir tarafa havalandırma yeri bırakın
 
Önder bey güvercinlerin salması güneşli,havadar,kesinlikle nemden uzak ve güvercin sayısına orantılı olmalıdır sizin bahsettiğinize göre kümesiniz deki koku amonyak kokusu kuşlar üşümezler korkmayın camları yaz kış sürekli açık tutun sorununuz düzelecektir arada sırada kapatmak durumunuzu değştirmez kesinlikle camları kapatmayın altına altlıkta sermeyin altlık kokuyu gidermediği gibi bakteri üremesini kolaylaştırır.
 
eğer sen camlarıkaatınca içersine az hava giriyorsa çirkin bir koku oluşur kardeşş...
 
arkadaşım nedenini kndin bulmuşsun zaten taban toprak kuşlar dışkılarını yapıyolar su dökülüyo sende kümese girip çıkınca toprak oluyo balçık ve koku yapıyo .
 
Kuşlarından ishal olan varsa onlar koku yapar yoksa sağlıklı kuşların dışkısı rahatsız edici kokmaz, yerler hariç her yer saçtan diyorsun eğer havalandırmaların ceryan yapmayacak biçimde ise hiç kapatma taa ki don olacak kadar soğuklar hariç, bide kokuyu gidermek için az miktarda toz kireç serp uçuşmayacak kadar olsun, sonra tüm havalandırmaları hiç kapatma merak etme kuşlar üşümez ceryanda kalmadıktan sonra tehlike yok,
 
beyzade' Alıntı:
arkadaşım nedenini kndin bulmuşsun zaten taban toprak kuşlar dışkılarını yapıyolar su dökülüyo sende kümese girip çıkınca toprak oluyo balçık ve koku yapıyo .

selam engin kardeş yaş gerçekten 15 mi sen bence bu işi cözmüşsün.kuşun dışkısı rütübetle ve suyla temas ederse çok kötü bir koku oluşur eger toprak ıslanıyor yani nemleniyorsa dışkıyla temasında tam dediğin olur.toprak tabanda kümese farede girip cıktığı için kokunun artışına neden olur.bu koku ayni zamanda kuşlarada zarar verir.tavana baca aç desek baca hava silkilasyonunu sağlar fakat akşam kıragı yagdığında toprak nemlenir ve bunu biz fark edemeyiz.tabana 15 santimlik 10 kare taş koyularak üstü tahta döşenerek toprak zeminin kümes tabanıyla bağlantısı kesilir.toprak zeminle tahta taban arasına bolça kireç dökmekte fayda var zemin toprak oldugundan fare yuva yapmasın diye. diğer arkadaşların dedikleride doğru kümeste yavru coksa koku oluşur.kümeste hastalık varsada koku oluşur.kümese göre kuş sayısıda fazlaysada koku oluşur. ama temizlediğin halde koku oluşuyorsa en mantıklısı ENGİN kardeşin dediği bence.
 
sağol kenan abi babamda kuş bakıyodu.ordanda bilgi birikimi var .ama terasın üstünü kapatınca kümesi dağıtmak zorunda kaldık şimdi bu sevdadan vazgeçemeyim bahçede başladık.
 
ARKADAŞIM kümesim saçtan diyorsun .gece pencereleri kapattığını söylüyorsun.içerde oluşan sıcak ortamla.dışarda gece oluşan soğuk ortamdan dolayı.kümes içinde bir nemli ortam olşur.buda kokuya sebeb olur.kuşların hasta dahi olabilir.imkanın varsa köpük kullanarak kümes içi ve kümes dışı sıçaklığını eşit tut ve camları kapatma ,göreceksinki bu koku yok olacak.saygılar.ÖMÜR DENİZ.
 
Selamlar...

-Öncelikle kümes kapasitesi ile mevcut kuş sayısı uygun olmalı.
-Cereyansız bir havalandırma sağlamalısın.
-Suluklardan yere su dökülmemeli.
-Kümes sürekli güneşe maruz kalıyorsa sac ısıyı içeri çabuk alacağından ortamdaki nemi artırır, toprak tarafından soğurulmasını engeller. Gerekirse gölgelik yapabilirsin.
-Kümes tabanı yer seviyesinden aşağıdaysa da tabandan nem alabiliyor olabilir.
-Tabana birkaç cm kalınlıkla kum çakıl serilip, arasıra karıştırıp ve çok kirlendiyese yenileyebilirsin.

tabi buna arakadaşların ekledikleri ve ekleyecekleri birçok öneri olabilir...
 
Öncelikle kümesinizin havalandırma sı ile ilgili sorununuzu çözmeli siniz . Kümesteki pis hava kuşlarınızıda rahatsız edecektir ,ayrıca havasız ortamda hastalıklar daha çok yayılır ve özellikle yavru ölümleri artar .
İshalli kuşların doşkıları da kötü kokar bazı hastalıklarda kümeste kötü kokuya yol açar .
Havalandırma sorununuzu çözdüğünüzde ve kümeste dışkı birikmesini önlediğinizde hem kümesiniz kokmaz ,hemde kuşlarınız sağlıklı bir ortamda daha verimli olurlar. Altı temiz ve kuru yere basan kuşlar hasta olmazlar havadan bulaşan ve dışkı ile yayılan mikraplarda temizlikve havalandırma ile daha zor bulaşır . sağlıklı ve mutlu kümesler dilerim .selamlar. ŞEREF
 
Geri
Üst