Kümesteki Toz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hasan_22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

hasan_22

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
HASAN SOYAK
Meslek
serbest meslek
İlgi Alanı
Kuşlar
Arkadaşlar Kümesimdeki tozları engelleyemiyorum bu tozların olmaması için ne gibi önlemler alınabilir bi yardımcı olursanız sevinirim selamlar

havalandırman ıyı olmalı.mesala kumesınde hava alttan gırıp ustten cıkmalı..kumesın ustune ruzgarda donen bacaya takılan aletler var..o aleterden takarsan ıcerdekı havayı ceker..hava dewamlı degısır ıcerde..ısıne yarayabılır..

bırde kumesını dewamlı temız tutmaya bak...

555298' Alıntı:
bırde kumesını dewamlı temız tutmaya bak...

selamlar tabiki temizlemek cok önemli ama temizlik yaparken kazıma ve süpürme işleminden dolayı yerde bir sürü toz oluşur bu tozları kuşlar her seferinde kanat cırpma işlemiyle havaya kaldırırlar ben bunun cözümünü temizlik yaptıktan sonra kümesin her yerini elektrik süpürgesiyle cekerek yapıyorum ve temizlikten sonra yerde kalan tozlardan net bir şekilde kurtuluyorum.

Aynen bende elektrik süpürgesiyle alıyorum.Hanım bana kızıyor kümesi temizliyorsun evede el at diyor. :haha: Bu şekikde ne toz ne tüy kalmıyor saygılar.

hebımızın derdı tabı bu tozlar genelde bunlar toz zerresı gıbı olan ufak tüylerdir özellikle tuy dökümünde fazlalasır kusların vede bızım bile kafeste soluk almamızı zorlaştırır
havalandırma cok onemlı ılk once bunu halletmen gerekır
sonra zemıne ve kuslara dıskıların yapısmasını onlemen ıcın kum sermen gerekır normal kum degıl ıslandıgın da camur olur kedı kumu dıye tabır edılen kumu serersen duzenlı bır sekıldede dıskıları uzerınden temızlersen bırde kumun uzerınde olusan toz gıbı gozuken ve kuslar uctugunda ucusan o tuylerıde şalama denen(kucuk tuple bırlıkte kullanılıyor
kullanımı basıt ve kolay )aletle 2 gunde bır yakarsan kafesınde hıc bır sey kalmaz ıyı bır dezenfekte etmıs olursun
sende kusların da kafesde rahat eder
sana bol yavrulu bır yaz dılerım

Kümesinin tabanına plastik ızgaralardan döşe iyi oluyo toz altta birikiyo kuşların yerle dışkıyla teması kesilmiş olur.Kanat çırptıklarında toz kalkmaz.

Ekli dosyalar

• izgara_tek.webp
    izgara_tek.webp
    18.3 KB · Görüntüleme: 1,220
Geri