Kümes'ten anlayanlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SAHAN KESER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
SAHAN KESER
Meslek
VETERİNER
İlgi Alanı
Kediler
selamın aleykümabilerim aradaşlarım ben kuşlarımı çorumda besliyordum ve yazın köye gidecegimiz için löye götürdüm bennim 9 tane kuşum vardı köye götürdükten bir hafta sonra arabım halsizleşti ve 1 hafta sonra öldü :( aramının ölme sebebi ne olabilir sizce ?? benim 8 kuşum kaldı ve 6'sı eş 2 ' eş deil 3 çiftim yumurtladı ve ben kuşların çoğalınca o yuvalara sığmıyacanı düşünüyorum bu yüzden yeni bir kümes yapmak istiyorum ve de 8 kuşum var nasıl bir kümes yapmalıyım ebatları neler olmalı ve ben bahçede besliyorum acill lazı çünki yarın köye gitcemmmm

Şu an 8 kuşun olduğunu söylüyorsun ve yumurtlamışlar hepsinin yavrusunun çıktığını düşünürsen bence şu ebatlarda yapmalısın: Yükseklik 1,70 Genişlik 2,70 yap bence bende öyle yapmıştım ve 15 - 16 kuş çok rahat alıyor...Saygılar

kuşların şimdi durduğu kümesin resimlerini eklerseniz ona bakarak daha sağlıklı yorumlar yapabiliriz. Elinizdeki malzeme tuğla-tahta vs ve kümesi yapacağınız yerin durumuda önemli. Ama 15-20 kuş sığsa yeterli diyorsanız yukarıdaki ölçüler fazlasıyla yeterli. Malzeme azsa daha küçükte yapabilrisiniz. Daha kestirme hesapla her kuş için en az 1 limon kasası olsa yeterli olur. Böylece her çiftin 2 kasası olur. Birinde yavru bakarken diğerine yumurtlayabilir. Yavrular içinde 1 kasa veya tüneklik yeter.

bn 1.50 yükseklik 1.50 genişlik 100 derinlik yapsam olmazmı bn evin yukrısındaki evin önüne yapacam bide önünde arılar var ama 10 metre araları var bişey olurmu ??

10 metre mesafe çok az.Hele kuşlar kanatlı ve uçuyorlarsa arılar rahatsız olurlar.Saldırgan olabilirler.

Ben Mustafa Yüksel ÇETİN (Baba Mühendis) .Kullanıcı adım ve parolamda sorun yaşadığım için yeni üyelik açtım.Tüm arkadaşlarıma veimli bir dönem dilerim. Baba Mühendis.

Geri