kümesten çıkmıyorlar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
A

Anonymous

Misafir
arkadaşlar bir çift mardin taklacısı aldım ama kümesetn çıkmıyorlar yemleride içeri koydum ne yapmalıyım ? :hungur:

kuşcucihan' Alıntı:
arkadaşlar bir çift mardin taklacısı aldım ama kümesetn çıkmıyorlar yemleride içeri koydum ne yapmalıyım ? :hungur:

İlk önce hayırlı olsun kardeşim
Kuşları yeni aldıysan kendi istekleriyle dışarıya çıkmayabilirler her ikisininde kanatlarını bantla 1-2 hafta kümesin önünde yemle etrafı tanısınlar daha sonra eger kuşların eşse ilk önce erkeğin kanadını açarsın ama açıpta kuşu havaya atma dışarıya çıkart kendi uçmak isterse uçar ve eşine geri gelir 3-4 gün sonrada dişinn kanatlarını açabilirsin :)

kanatlarını bantladım hatta erkeği bantlıyken elimden kaçtı uçamadığından yakaladım kümesin içine koydum sonra yemlemek için çıkarmaya çalıştım ama çıkmadılar bende yemi ve suyu içeriye koydum dışarıya çıkarmak için baya bi uğraştım ama yine çıkmadılar kümesin kapısıda küçük kuş gireceği kadar kümesi babam bana sürpriz yapmak için yapmış dışarı çıkarmak için ne yapmalıyım. :?

Hayırlı olsun öncelikle, kendinin girebileceğin bir kapı yapmalısın ileride temizliği nasıl yapıcaksın ? (:

yan taraflarına babam ızgara gibi birşey yapmış onu söküp yapcam babam zaten içine yuvalık felan yapmamış orayı söküp içine yuvalık felan koydum tekrara çakdım büyük bir kapı yapmayı düşünüyorumda yaptığı tahtalar çok kalın kesilmez.

Geri