KUMRU GÜZELİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan koray_a
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

koray_a

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
koray akpınar
Meslek
pc donanım
İlgi Alanı
Kediler
Zamanla dahada güzel fotolar çekicem inşallah şimdilik bukadar oluyor (:

Ekli dosyalar

• kumru.webp
    kumru.webp
    250.8 KB · Görüntüleme: 1,878
fotocu Koray ; bu güzel foto için teşekkürler . çok hoş olmuş..daha farklı fotolarını beklerim.. :slm:

makine kıyak :hhh: sıkı tut düşmesin.. :haha: :tamam:

maşallah çok güzelmiş :evet: paylaşım için teşekkürler..

Devir hanım beğendiğiniz için ben teşekkür ederim.
Sağol Türker abi beğendiğine sevindim makine okadarda kıyak değil tabi bizdede fazla iş yok daha ayar yapmasını pek beceremiyorum. Biraz uğraşayım başarılı olursam dslr alıcam. Birazda fotolarda oynama yapmak program öğrenmek gerekli,mesela bu linkteki fotoğraflarda adam makineyi konuşturmuş resmen şu anda bu fotoların çekildiği gibi dslr makine alsam makineye yazık olur . (:

http://500px.com/photo/36591232
http://500px.com/photo/42978764

fotoğrafçılık güzel bir sanattır, her meslek gibi onun da uğraştırıcı ve öğrenilmesi gereken birçok konusu vardır. ancak çok zevkli bir uğraştır. araştırmacısınız da, bence başlangıç için iyisiniz, devam edin derim :tamam:

Güzel fotolar, dslr aldın diyelim uzerindeki standart lens ile ancak yakınındaki fotoları çekersin, makineye verdiğin para kadar ,lensede para vermelisin ,zira kuşa fazla yaklaşamayacağından kuşu sen lensle yakınlaştıracaksın .

Ekli dosyalar

• kanat kuyruk bango.webp
    kanat kuyruk bango.webp
    92.2 KB · Görüntüleme: 1,788
Makineni lensinden değil bilgisayar efektinden kaynaklı olarak renkleri ön plana çıkartabilirsin
lens sadece netliği ve keskinliği sağlar
kalanı için mekan ve ambiyans kalıyor (güzel bir güvercini güzel bir yerde (manzara) çekersen bir kaç efek ile kanvas tablo gibi resimler çıkartabilirsin
2 dakikada bu kadar efek verebildim malum fabrikanın yemek saati geliyor :)
güzel yakalamışsın tebrikler

Ekli dosyalar

• kumru2.webp
    kumru2.webp
    198.2 KB · Görüntüleme: 1,793
  • kumru3.webp
    kumru3.webp
    217.8 KB · Görüntüleme: 1,772
Nizam abi haklısın lens tabiki çok önemli fakat birazda işi bilmek gerekiyor, elimdeki makinenin zoom özelliği çok güzel 42x de bozmadan net çekebiliyor gözle seçemediğim objeleri önüme kadar getiriyor.
Gökhan abi efektler güzel olmuş eline sağlık, hangi programı kullanıyorsun?Bende yavaş yavaş efekt işine başlim :hhh:
Birkaç kare daha eklim konu renklensin,

Ekli dosyalar

• DSCN2340.webp
    DSCN2340.webp
    275.7 KB · Görüntüleme: 1,703
[No message]

Ekli dosyalar

• DSCN2341.webp
    DSCN2341.webp
    243.3 KB · Görüntüleme: 1,711
  • DSCN2344.webp
    DSCN2344.webp
    246.6 KB · Görüntüleme: 1,706
fotoğraf düzenlemek, efektler eklemek, çıkarmak vs. oldukça geniş kapsamlı ve uluslararası geçerliliği olan program Adobe Photoshop'tur. photoshop programı fotoğrafçıların ve grafik/web tasarımcıların olmazsa olmazlarındandır. bu programın birçok özelliği vardır, kendine özel photo efeklerini kaydederek action kitleri de oluşturabiliyorsunuz. kolay gelsin :slm:

Devir hanım linkler için teşekkür ederim,onu biliyorum fakat belki birazdaha pratik kullanımı kolay bir program kullanmıştır diye sordum. Yani hazır efektler ekleyecek kullanımı basit bişeyler arıyorum.Photshop öğrenmekte lazım tabiki.

koray_a' Alıntı:
Devir hanım linkler için teşekkür ederim,onu biliyorum fakat belki birazdaha pratik kullanımı kolay bir program kullanmıştır diye sordum. Yani hazır efektler ekleyecek kullanımı basit bişeyler arıyorum.Photshop öğrenmekte lazım tabiki.
profesyonel iş her yerde geçerli/veya değerli uğraş istiyorsanız photoshop'tan şaşmayın derim. photoshop için hazır efektler "action setler" de var internetten aratıp ücretli/ücretsiz bulabilirsiniz. action .atn dosyasını ilgili klasore koyuyorsunuz tuşa basıyorsunuz istediğiniz efekti kendisi robot gibi yapıyor. hatta siz evde yokken dosya yolu gösterip şuradaki klasörde yer alan "örnek 1500 adet fotoğraf var" fotoları şu action ile düzenle ve şuraya kaydet diye emir veriyorsunuz. geldiğinizde işi hazır buluyorsunuz (: yine de siz bilirsiniz.

Bunu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu , en kısa zamanda araştırıcam.

Devir hanım teşekkürler ilginiz için malesef yabancı dilim yok translate ile denedim saçmalıyor (:

rica ederim,
ingilizce zamanla gelişir translate kullanmaya devam edin derim (o da zamanla kendini güncelleyecektir) ayrıca bu site de yardımcı olabilir: www.duolingo.com ücretsiz dersler var. herşeyi kendi dilinde kullanmak daha faydalı olacaktır. ben kullandığım tüm programları hep kendi dilinde bırakıyorum. bu sayede ingilizce arama yaptığımda bu neydi/neredeydi/ne demek istemişti diye düşünmüyorum. yine de bu tür uluslararası programlar için türkçe kaynaklar da mevcut. adobe sitesinde tr bölümü dahi var: https://www.adobe.com/tr/
kolay gelsin :tamam:

Kolay'a kaçıcam diyorsan picmonkey.com dan online fotoğraf editlemeyi sağlayabilirsin geri kalan herşey için Photoshop ya da Fireworks ben daha önce tv'de çalıştığım için fotoğrafları After effect'e efekliyorum yeni yeni başlıyorsan photoshopu biraz kıvır gerisi gelir zaten :)

Geri