Kumru kuşu saldırganlaşması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan n0ir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

n0ir

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Nur tansel
Meslek
özel
İlgi Alanı
Evimde tek erkek kumru kuşu besliyorum.6 aydır besleyip büyüttüm.Birkaç gün öncesine kadar elime gelen kendini sevdiren ve çok uysal olan kuş aniden saldırganlaşmaya başladı.Bunu yapması için herhangi bir neden de yok.Evcilleşmiş kediden farksızken şuan düşmanıymışım gibi saldırıyor.Güvercinlerden anlayan kişiler benzer durumda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Canım kardeşim anlattığına göre kuş o zamanlar yavru idi besleyen ve büyüten sen olduğunu biliyordu ve ergenleştiği için artık kendi kendini koruma iç güdüsü ile sana kanat vurup öter uçup gelir ve en sonunda fazla uzağa gitmez sana bir dişiyle birlikte gelip balkonuna yine yuva yapacaktır selamlar.

Bahsettiğim kumru yuvadan düşmüştü balkonda değil ev içinde besleyip büyüttüm bir kez dışarı bıraktığım da aç susuz geri geldi Kendini savunduğundan bu davranışı yaptığını sanmıyorum çünkü kendini sevdiren sakin bir yapısı vardı.Cam kenarına konan kuşlara ara sıra saldırmasına rağmen elimden hiç kaçmaz tam tersi sevmemden rahatsız olmazdı.Sürekli üstümde oturuyor fakat elimle sevmeye çalıştığımda gagalayıp kovalıyor.Birde bu kuşun her zaman tekrar ettiği bazı davranışlar var örneğin olduğu yere oturup kanatlarını titreterek ötmesi veya öteki kuşlara ayaklarını yere vurarak basını yukarı aşağıya oynatması bazende beni gördüğünde kanatlarını iki yana açarak ağzını acıyor sanki kursağından yemek çıkarmak istermiş gibi bu davranışların anlamlarını bilen var mı ?

kumru artık ergin bir erkek kuşa dönüşmüş ve kaba tabirle kızışmış bu davranışlar bu yüzden.

Geri