Kumru kuşum kayboldu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan liliput
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

liliput

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ahmet Can
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Merhaba, acilen açtım bu başlığı. Yaklaşık 2 yıldır evimin çevresinde alanı bulunan erkek ve dişi kumrular (1 çift) her gün gelir, camımın önünde yemlerini yer, sularını içerlerdi. Hatta geçtiğimiz yıl yuva da yaptılar ve yavruları oldu. Şimdi yine yuva mevsimi bildiğiniz gibi, ama bu yıl başka bir yere yapıyorlardı sanırım -çatıya ağzında dal taşırken birkaç kez gördüm-. Dişi kuş yine her gün gelmeye ve yeme-içmeye devam ediyor. Ama 2 gündür, erkek kuş hiç gelmedi. Sürekli öterdi, ötme sesi de hiç gelmiyor çevreden. Bilemiyorum, başına bir şey mi geldi? Gerçekten, ona çok alışmıştım. Sizce bunu nasıl anlarım, kaç gün sınırı vardır? Ya da onu çekmek için ne yapabilirim? Lütfen acildir, yanıtınızı bekliyorum...

Kardeşim kuşlar ağzında çöp taşıyordu demişsin, büyük ihtimal yuva ördüler ve dişi yumurtladı. Erkek dişi nöbetleşe yumurtaların üzerine yatarlar , dişi ondan tek başına geliyordur. Ama yarın obürgün erkekte gelir ,merak etme.

inşallah dediğiniz gibi olur, bugün etrafı dolaştım, arka sokaklara falan baktım, hiçbir tüy vs. rastlamadım. İnsanın aklına hep kötü şeyler geliyor tabi, araba çarpması, elektrik akımı ya da başka kuşa yem olma gibi. Düşünüyorum ki yuva yapsalar bile mutlaka 1-2 saat dolaşmaz mı nöbet gereği, hiç ötüş sesi bile yok. İnanın bana o buraların kralıydı ve sesiyle tüm apartmanın çevresini inletirdi, 2 yıldır bir gün bile ötmediğini duymamıştım. Şuan dişi kuş malesef tek başına yatıyor her zamanki ağaçlarında, ümitsizim. Keşke elimden bir şey gelse :hayir:

Umudum bitti, 2 yıldır fena alışmıştım gerçekten. Siz siz olun hiçbir hayvana bu kadar bağlanmayın, sonra ağlayacak bir omuz arasınız.

Ya kumru besleyip napacaksın tamam iyi yem felan atıyorsunda abiicim . sen kumru besleme güvercin besle :))

Geri