Kumru Yavrusu Beslemek Yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan burkaysuer10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
dsdsds sdsdsds
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
Arkadaşlar, 2 hafta önce gece panjurun ordan bir büyük kumru beni görünce kaçıp gitmişti. Hiç ilgilenmedim.(Sanırım kuluçkaya yatıyordu) Sonra dün farkettim bir kumru yavrusu vardı annesi yine beni görünce kaçtı. Hemen internetten araştırdım ıslatıp 1 çay kaşıgı bulgur koy deniliyordu aynen öyle yaptım ama bulguru sanırım biraz uzaka koydum ki bulgur (sanırım) hiç eksilmemiş. Hareket ediyor kumru yönünü değiştirebiliyor ama çok ileri gidip bulgurları yemiyor(yada yiyemiyor) bilemiyorum. 1-2 adım attıgına şahitlik ettim. Beni 2 kez görmüş olan annesinin geri gelmemesinden şüphe ediyorum yuvaya en ufak bir müdahalede bulunmadım. Annesi gelmez ise ben şuan ve sonra nasıl bakabilirim bu yavruya, anneme su verelim diyoum hayır diyor. O bulgur kurudu dünden beri yeni bulgur koyalım diyorum onuda kabul etmiyor annesi gelince yedirir diyor. Ben kendi başıma mecburen bakmaya çalışacağım eğer ölürse çok vicdan azabı çekerim lütfen yardım edin ne yer ne içer içeri alıyımı bazıları diyor altına bir şey koy yuvasının üşür mermerden dolayı ama kabul etmiyorum çünkü korkacağından düşünüyorum rahatsız etmemek için perdenin arkasından sık sık kontrol ediyorum uzaktan. Ne yapabirilim bide kargaların gelip yemesinden korkuyorum yardım edin lütfen

Normalde annesinin ve babasının sizi görmedikleri zaman gelmesi gerekir. Hiç bakmayın, hava kararmadan geleceklerdir.
Gelişmeleri bildirirseniz ne yapabiliriz karar veririz.
Teşekkürler...

Cevap için teşekkürler, artık sık sık bakmayacağım yemek veremedim ne kadar açlığa dayanır tahminen inşallah ailesi benden korkup bi daha gelmemezlik yapmazlar :D

Canım kardeşim internetten bakmışın iyi yapmışsın ama internette bunları yazmazlar çünkü bilmezler kumrulara sakın el sürme anne yuvaya gelmez ve tüylerini dökersin bulgur pirinç kırığı evde varsa aşurelik buğday ve irmik koyabilirsin biraz da yayık fazla yüksek olmayan kaba su koy anne babası bakar hiç rahatsız etme selamlar.

Yağmur yağdı yuvanın oldugu taraftaki panjur kapalı olmasına rağmen tir tir titriyor anneme o kadar yuvasına dokunma dememe rağmen ben uyurken gitmiş çalıların üstüne selpak koymuş rahat etsin diye, netde kuşa dokunulursa anneleri onu terk eder vb. yazıyordu, acaba elimle alıp kuşu yumuşak yere götürsem mi çünkü yuvaya geçmiyor mermer de duruyor..

Gelişmeleri bildirir misiniz lütfen..

Kumru baya önce uçtu gitti, çok üzüldüm ama olsun sapa sağlam gitti, arada geliyordu buralara her gördüğümde tanıyorum telde duruyordu, geceleri telde uyumaya çalışıyordu ama bizde taşındık zaten oradan..

Geri