Kumru Yavrusu Hakkında Yardım Lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sword_dancing
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat gümüş
Meslek
muhasebe
İlgi Alanı
Arkadaşlar konunun yeri burası değilse özür dilerim.
Ben bir gün önce kumru yavrusu buldum ama bunu besleyemiyorum kendi başına yiyemiyor ne yapmam lazım bunun bi taktiği varmıdır 2 lokma yediricem 2 saat hem kendini hem beni kıvrandırıyor lütfen yardım edin.

Dostum yemleri yıkadıktan sonra ağzında iyice çiğne ve ez. Daha sonra yavrunun ağzına aynı anaç güvercinlerin kustuğu gibi ağzına yaklaştır ve kus. bi kere kusarsan ve yavru öğrenirse alışır senden beslenir. Yavru hasta değilse bu şekilde yapabilsin.Ama riskli bir işlem.Ben 1 çift bu şekilde tüysüz yavru büyüttüm.

Şırınga yöntemi daha etkili.. Palet yemi ufala mama haline getir ve yavruya tatbik et.. selamlar...

palet yemı sıcak suya koy sonra mamalıkda ver alısdımı ayrılmaz dıbınden

darbaz' Alıntı:
Dostum yemleri yıkadıktan sonra ağzında iyice çiğne ve ez. Daha sonra yavrunun ağzına aynı anaç güvercinlerin kustuğu gibi ağzına yaklaştır ve kus. bi kere kusarsan ve yavru öğrenirse alışır senden beslenir. Yavru hasta değilse bu şekilde yapabilsin.Ama riskli bir işlem.Ben 1 çift bu şekilde tüysüz yavru büyüttüm.

yorumlarınız için çok teşekkür ederim bu yöntemi bulgurla uyguladım(elimde yem olmadığı için) baya etkili oldu.Şırıngayı kullanırken yavrunun gagasını açmak zor oluyordu.Herhalde daha sonra kullanıcam alışsın biraz :heyo:

konuya bir katkıda ben bulunayım ;şu anda annesinin reddettiği 2 öksüze bakıyorum palet yem yedirmeyi denedim ama tadını beğenmediler ve yemediler ,çocuk maması ve çiğ yumurta sarısını karıştırdım ılık suyla onuda yemediler enson bir yol buldum buğday,mısır,mercimek,pirinç,akdarıvs tüm tohumları kuru olarak kıyma makinasında öğüttüm sonra ılık suyla karıştırıp bir gece buzdolabında beklettim ve ertesi gün mamanın iyice yumuşadığını gördüm ve ılık suyla tekrar sulandırıp en büyük boy enjektörün ağzını kesip sonra plastik kullan at eldivenin bilek kısmını ikiye katlayıp enjektörün ağzına lastikle tutturdum ve lastiğin tam ortasını bastan başa makasla kestim sonra enjektörün ağzını elimle kapatıp sıvı haldeki mamayı içine doldurdum enjektörün itme aparatını taktıktan sonra yavrunun ağzını bu kesik yerden içeri soktum sonrası mükemmel sonuç yavru ensesine kadar kafasını içeri sokup tıkanana kadar yiyor ve arada burun deliklerini temizlemek için kafasını dışarı çıkarıp nefeslendikten sonra tekrar içeri dalıyor ve bu günlerdir böyle devam ediyor
bu gün birden bire yere dökülen mamanın kuruyan tanelerini gagalamaya başladığını farkettim yarından sonra önüne yem koyup deneyeceğim yem yemeye başladımı merak ediyorum gelişmelerden sizleride haberdar ederim
saygılarımla
ahmet esmek

Geri