KÜNYE ÖNERİLERİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hener
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

hener

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hüseyin Ener
Meslek
emekli
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
Arkadaşlar merhaba,
Kuşlar için piyasada yapılan çok güzel künyeler mevcut. Ancak tüm bu künyeler kapalı tip ve kuşlar yaklaşık 1 haftalık iken takılması gerekiyor. Bunlar "Kimlik Belgesi" niteliği taşıyan künyeler. Ancak biz sadece bizim kuşlarımız olduğunu göstersin diye mi kuşlarımıza künye takıyoruz?
Bunların yanında, sadece yavrulara değil, daha büyük kuşlara da, gerektiği her zaman takılabilecek künyelere ihtiyaç duymuyor musunuz? Ayrıca kuşların her açıdan takibini yapılabilmek açısından, gerektiğinde takılıp çıkartılabilecek ayırıcı tip künyeler olsa çok yardımcı olur diye düşünüyorum. Hepimizin bildiği gibi, kalabalık kümeslerde soy ve sağlık takibi ancak künyeleme ile mümkündür. Eğer tüm kuşlarınız künyeli ise sorun yok. Ama künyesiz kuşlarımız varsa veya gerektiğinde bir kuşu daha rahat takip edebilmek açısından ayırıcı tip künye tatbik etme şansımız olsa iyi olmaz mı?
Biraz araştırma yaptım ve İngiltere' de bu tip künyelerin olduğunu öğrendim. Ekte resimlerini görebilirsiniz. Künye imal eden arkadaşların dikkatine sunarım.
Aslında tüm Dernekler veya mezat düzenleyen yerler künyesiz kuş kabul etmemeli diye düşünüyorum. Kimse künyesiz kuş satın almamalıdır. Böylelikle gerek çalıntı ve gerekse sağlık ve soy takibi sorunları kolaylıkla hallolur.
Herkeze sağlıklı kümesler dilerim.

Ekli dosyalar

• Flatband.webp
    Flatband.webp
    15.5 KB · Görüntüleme: 3,504
  • SplitPln.webp
    SplitPln.webp
    19.3 KB · Görüntüleme: 3,495
  • XF_X3.webp
    XF_X3.webp
    29.6 KB · Görüntüleme: 3,465
2. sıradaki aliminyüm künye büyük kuşlarada takılabilrmi yoksa yavruyken mi takılıyor

Hener bey, günümüzde yeni doğan kuşların künyelendiğini görüyoruz.Kimisi yetiştirdiği kuşun kendine ait olduğunu ıspatlamak için piyasada marka yaratıyor.Bende kendi kuşlarımı künyeliyorum.Kuş kaçtığında veya başına birşey geldiğinde azda olsa markadaki bilgiler kuşa ulaşmamızı sağlıyor.Künyeleme soy takibi içinde önemli, büyük anaç kuşlar içinde künye yaptırabilirsiniz, fakat kuş başkasına düşerse elle rahatlıkla bu künye cıkartılabilir gerci öteki künyeyide ufak yan keski ile kesebiliyorsunuz.Kanarya sektöründe künyeleme standart hale gelmiştir, künyesi olmayan kuşa yabani kuş olarak bakılıyor, bu ne yarışmaya girer nede derneğe kayıt olur cünkü yabani sınıfındadır, yabani kuş beslemekte suçtur.Kim istemeski güvercininde künye olsun, derneğe kayıtlı olsun hatta dernek vasıtası ile veteriner hizmetleri verilse ezbere ilaç kullanımıda azalır.

peki bu künyeleri nerelerden bulabilriz

biz kendi aramızda anterenman fln yaparken klipslere yazı yazıp takıyoruz bölede oluyor ama tabi elle çok kolay çıkıyor

s.aarkadaşlar künye yapılanması tamamda yasal kimligi olmalı besledigimis güvercinler evcil hayvan kategori degilmi

GÜZEL BİR ÖNERİ..

selam arkadaşlar bana ulaşabilirseniz ben isim markası yaptırıyorum.hatta isterseniz fotoğrafınızı bile markaya koyabiliriz.

ÖNCELİKLE İYİ GÜNLER .. BU KÜNYELERDEN MUHABBET KUŞLARINA DA TAKILIYOR MU ? 2. RESİMDEKİ PLASTİKLER TAKILIYORDUR TAHMİNİM AMA BEN İSİM YAZDIRILANLARDAN BAHSEDİYORUM

2. RESİMDEKİ YAZMIŞIM ÖZÜR DİLERİM 3. RESİMDEKİLER TAKILIYORDUR DİCEKTİM.

SLM ARKADAŞLAR.
SİTENİZE YENİ ÜYE OLDUM.ADIM RECEP KOCAELİ'NDE OTURUYORUM. KÜNYE YAPIM İŞİNDE UĞRAŞAN ARKADAŞLAR VARSA BANA BU KÜNYE KONUSUNDA BİLGİ VEREBİLİRMİ.TAKLACI YANİ OYUN KUŞU BESLİYORUM.DOLAYISIYLA PAÇALI KUŞ BESLİYORUM.KUŞLARIMIN PAÇALARINA ZARAR VERMİYECEK ŞEKİLDE KÜNYE ARIYORUM ,ÜZERİNDE İSİM SOYİSİM VE ŞEHİR ŞEKLİNDE BİLGİLERİNDE YER ALMASINI İSTİYORUM. BU KONUDA BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.TEŞEKKÜRLER

hener' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba,
Kuşlar için piyasada yapılan çok güzel künyeler mevcut. Ancak tüm bu künyeler kapalı tip ve kuşlar yaklaşık 1 haftalık iken takılması gerekiyor. Bunlar "Kimlik Belgesi" niteliği taşıyan künyeler. Ancak biz sadece bizim kuşlarımız olduğunu göstersin diye mi kuşlarımıza künye takıyoruz?
Bunların yanında, sadece yavrulara değil, daha büyük kuşlara da, gerektiği her zaman takılabilecek künyelere ihtiyaç duymuyor musunuz? Ayrıca kuşların her açıdan takibini yapılabilmek açısından, gerektiğinde takılıp çıkartılabilecek ayırıcı tip künyeler olsa çok yardımcı olur diye düşünüyorum. Hepimizin bildiği gibi, kalabalık kümeslerde soy ve sağlık takibi ancak künyeleme ile mümkündür. Eğer tüm kuşlarınız künyeli ise sorun yok. Ama künyesiz kuşlarımız varsa veya gerektiğinde bir kuşu daha rahat takip edebilmek açısından ayırıcı tip künye tatbik etme şansımız olsa iyi olmaz mı?
Biraz araştırma yaptım ve İngiltere' de bu tip künyelerin olduğunu öğrendim. Ekte resimlerini görebilirsiniz. Künye imal eden arkadaşların dikkatine sunarım.
Aslında tüm Dernekler veya mezat düzenleyen yerler künyesiz kuş kabul etmemeli diye düşünüyorum. Kimse künyesiz kuş satın almamalıdır. Böylelikle gerek çalıntı ve gerekse sağlık ve soy takibi sorunları kolaylıkla hallolur.
Herkeze sağlıklı kümesler dilerim.

kardeş ben de araştırdım burada bugün hatta aldım senin son resimdeki hale getirdim. hani spiral cilt yaptırınca kitabın rahat açılıp kapanması için takılan plastik kısım varya onu buldum ama senin bahsettiğin kadar sağlam olmayabilir. bi dene derim :evet:

BLACKFE' Alıntı:
SLM ARKADAŞLAR.
SİTENİZE YENİ ÜYE OLDUM.ADIM RECEP KOCAELİ'NDE OTURUYORUM. KÜNYE YAPIM İŞİNDE UĞRAŞAN ARKADAŞLAR VARSA BANA BU KÜNYE KONUSUNDA BİLGİ VEREBİLİRMİ.TAKLACI YANİ OYUN KUŞU BESLİYORUM.DOLAYISIYLA PAÇALI KUŞ BESLİYORUM.KUŞLARIMIN PAÇALARINA ZARAR VERMİYECEK ŞEKİLDE KÜNYE ARIYORUM ,ÜZERİNDE İSİM SOYİSİM VE ŞEHİR ŞEKLİNDE BİLGİLERİNDE YER ALMASINI İSTİYORUM. BU KONUDA BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.TEŞEKKÜRLER

merhabalar bende ilk defa isimli künye yaptırdım. künyeleri yapan denizliden ertan bey cuma gün sipariş verdim çarşamba gün künyeler elime geçti. fiyatıda piyasanın altında eğer site kurallarına aykırı değilse ertan beyin numarasını verebilirim.( ertan beyle ilk kez künye yaptırma aşamasında tanıştım sadece yaptığı işten memnun kaldığım için ismini verdim yanlış anlaşılmasın)

Geri