Künye ve Secere Kaydı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ömer64
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K

ömer64

Üye
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar selamlar!
Çeşitli güvecin forumlarında gezdim ve bütün arkadaşlar künyeleme yapmaya çalıştığını gördüm, ama hiçbir yerde bu yapılan künyeleme ve secere bilgilerinin tutulduğu bir programa raslamadım. Bazı arkadaşların çeşitli çizelgelerde künyeleme, secere kaydı ve güvercin bilgilerini tutmaya çalıştığını gördüm. Ben künyeleme, secere kaydı ve güvercin bilgilerinin tutulması ve döküm alınması ile ilgili bir program yapmayı düşünüyorum. Çalışmalarına başladım, ancak güvercin besleyen arkadaşların kayıtlarda ne olması gerektiği konularında katkılarını bekliyorum. Yapmış olduğum program bittiğinde arkadaşlarla paylaşmayı ve daha düzgün kayıt tutmayı amaçlıyorum. Tüm arkadaşlara selamlar.

gercekten yapmıs oldunuz calısma yerınde bı karar daha ı bır sekılde kayıt tutmaya bırebır saygılar

Kuşun doğum tarihi, anne-babasının hangi kuşlar olduğu gibi bilgiler işe yarar sanırım. Künye üzerinde ise ayrıca telefon ve şehir bilgisi yer almalıdır.

ewt ömer abi bu konuyu okudum gerçekten olabilcek birşey bnde bi kağıtta tutmaya çalışıyorum bazen yanlışlık fln oluyo o program aşaması ne durumdadır olduysa paylaşabilir misiniz..??

evet çok iyi olur bu konu hakkında bilgi almak ..

arkadaşlar kayıtlarınızı tutabileceğiniz, bir program yaptım. Ancak şuan tam anlamıyla geliştirmedim. Programı buradan gönderemiyorum omerekiz43@gmail adresinden bana ulaşırsanız gönderirim. Program Access te yapılmıştır. Çalışması için bilgisayarınızda micrasoft access 2003 yüklü olması gerekir. Önerilerinizi bildirirseniz düzeltmeler ve eklemeler yapabilirim.

s.a kuşçuluk adına çok güzel bi çalışma öncelikle tebrikler.Programda olması gerekenlere gelince benim acizane görüşüm şayet ben böyle bi program yapıcak olsaydım.Kuşun anne babası dogdugu tarih ,yeme düştügü tarih,geçirdigi hastalıklar,dişi ise ne zaman yumurtlagı,hatta yumurtanın çıkacagı olası tarih ve o tarihte falanca künyeli kuşların yumurta çıkma zamanı diye uyarsa süper bi program olurdu bence tabi ben yapabilseydim böyle bişey yapmaya çalışırdım.şimdiden başarılar saygılar

Böyle güzel bir çalışmayı tam anlamıyla hayata geçirebilirsek gerçekten güzel olur.

ömer64' Alıntı:
arkadaşlar ilk versiyonunu gönderebilirim
Programın boyutu nedir. Eğer çok büyük değilse buraya cevap yaz bölümünden girdikten sonra, cevap yazacağınız kısmın hemen altından DOSYA EKLE bölümünden ekleyebilirsiniz.

arkadaşlar programın setupuyla uğraşıyorum, sanırım bu akşam buraya eklerim

Ekli dosyalar

• güvercin1.webp
    güvercin1.webp
    25.4 KB · Görüntüleme: 2,152
  • güvercin2.webp
    güvercin2.webp
    22.9 KB · Görüntüleme: 2,060
  • güvercin3.webp
    güvercin3.webp
    34.5 KB · Görüntüleme: 2,117
S.A Abicim bide pedigree bölümünde kuş genetigi açısından anaya mı,babayamı benzedigini renk açısından belirtirsen on numara olur.Mesala diyelim ki ana pembe renk baba mavi renk 1.yavru[pppm] 2.yavru[mmmp] 3.yavru[mmmp] 4.yavru[pppm] 5.yavru[ppmm] 6.yavru[pppp]yada [mmmm] gibi bilmem anlatabildim mi? anladıysan ne mutlu sana :p gerçi bende pek anlamadım ama :haha:

arkadaşlar program ektedir. programın çalışması için microsof ofisin içinde acces yüklü olması gerekir.
programı kurduktan sonra çalıştırmadan önce, microsof accessi çalıştırın, buradan araçlar/makrolar/güvenlik penceresinden güvenliği düşük olarak işaretleyin.
programdaki dökümleri çıkartmak için CTRL+P duşu ile döküm alınız. Görüş ve önerilerinizi yazarsanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Arkadaşım eline ve emeğine sağlık program çok güzel olmuş. Çok teşekkür ederim.Saygılarımla.

çok kullanışlı ve faydalı bir program olmuş. hemen kurup kuşlarımı kaydettim. çok teşekkür ederim.

Programı aldım kurdum. açıldı.

Ring no ne oluyor? Ögrenebılır mıyım.

HALKA NO,YUZUK NO,BİLEZİK NO,KÜNYE NO,AYAĞINDAKİ KÜNYE NOSU

guzel olmus ama biraz basit olmus..herkesin katkilariyla gelistirelim kendimize gore bi program arkadaslar..aslinda diger program iyi ama simdi herkes 79$ veremezki..

slm kayıt sıstemi super olmu ama programı ındıremedim veya eklimi bula madım yardımcı olur sanız sevinirim syg mesut

Güzel bi yaklaşım kesınlıkle yararlı olucagını dusunuyorum :oley:

Mesut Bey program 2 sayfada mesajımın eklentiler kaydedebilirsin.

nette gezinirken bende pediğre kayıt sistemi yapılan bir programa rastlamıştım. programı posta güvercinler iiçin yapmışlar. ama posta güvercinleri için yapmaları daha bir güzel olmuş çok ayrıntıya girmişler.programın adı PİGEON LOFT ORGANİZER diye gogulda aratıp ilk çıkan seçenege girdiğinizde karşınıza şu adreş gelir (http://www.plosoft.com/tr/index.php) ve buradan deneme sürümünü indire bilrisiniz program türkçe dir yapan kişi türktür. programın parali hali 150 dolar sanırsam ist. dan satıyor birisi ama bizlere deneme sürümü bile yeterlidir.proğram şuan pc de yükü olmadığı için ona ait resim atamıyorum. ama proğram tam bizim istediğimiz gibi. ( bir güvercin besliyenin yaptığı belli oluyor xD)...

programı yükledim ve birkaç foto sunu çekip atayım dedim.

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    28.3 KB · Görüntüleme: 1,616
  • 2.webp
    2.webp
    28.3 KB · Görüntüleme: 1,625
  • 3.webp
    3.webp
    23.6 KB · Görüntüleme: 1,657

Ekli dosyalar

• 4.webp