kupa sorusu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan maskeler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 934

maskeler

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan arslan
Meslek
işsiz
İlgi Alanı
Kediler
merhabalar puanlamaya girecek kadar(10-15m.) fişek yapan bir kuş sadece sefer sayısından kaç puan alır . bilenleriniz varsa öğrenmek istiyorum .

Merhaba Sinan Bey,
Şimdilik ben bildiklerimi yazayım.Daha sonra daha bilgili-tecrübeli arkadaşlar da konuya katkıda bulunurlar.
Samsun taklacı yarışmasında sadece sefer kuşlar puan almıyor diye biliyorum.
Bence de öyle olmalı zaten seferden sefere değişmeli alınan puan.
Sefere geldiği zaman yaptıklarından puan almalı kuş yoksa sefere geliş başına 1 puan yazılsa 15-20 kez niteliksiz sefer yapan kuş 10 tane vasıflı sefer yapan kuştan daha fazla puan alır seferlerden.
Samsun yarışma kurallarını ekliyorum belki faydası olur,bir çıkarım yapabilirsiniz.
Selamlar
Khalid

Ekli dosyalar

gönderdiğiniz iletiyi açamadım . benim merak ettiğim bir kuş her gelişinde 2 3 takla yapıyo diyelim sadece sefer sayısı bakımından kaç puan alır onu merak ettim teşekkürler

Merhaba,

ilgiliyi konuyu bu linkten takip edebilirsiniz: TAKLACI GÜVERCİNLER -TAKLACI PERFORMANS KUŞLARI BÖLÜMÜ

Son Yıllarda Ankara Oyun Kuşu Kupalarında Oynayan Kuşlar

Saygılarımla,

Ramazan ABA

Gönderdiğim dosyayı winrar ile açıp adobe reader ile okuyabilirsiniz.
Yine dediğim gibi bence nasıl yaptığı önemli ama,
Uzama puanı olarak her sayısı için 10-15 puan+her ara takla için 4 taban ve bağlamalar için 6 puan alır. (Ortalama 20-30 P/sefer)
Tabi ek olarak atma, terasa alçalma mesafesi, savurma-fışkırma tertibi ve boşalma hareketine de puan verilir.
İnşallah biraz açıklayıcı omuştur.
Selamlar
Khalid

Geri