Kursağı su dolu? Yardım lütfen.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan PabloEscobar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 15K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
zafer yorganlı
Meslek
tekstil
İlgi Alanı
Kediler
yaklaşık 1 hafta öncesine kadar çakı gibi olan güvercinim son bir haftadır halsiz.sürekli pusuyor ve ishal.3 gün önce balatta muammer abiye gidip durumu anlattım 4 in 1 mix adında bir ilaç verdi.kullanmaya başlayınca iştahında bir açılma oldu.ancak dün akşam kursagını kontrol ettim yemle birlikte fazlaca su var.kursagına hafif bastırınca suyu kusmaya başlıyor kuş.dışkısı da oldukça sulu mısır tanesi kadar yeşillik var.çok fazla tecrübeli olmadığımdan sitede araştırma yaptım.bir türlü teşhisini koyamadm kuşun(salmonella,veba olabilir diye düşünüyorum).ayrı bir bölüme aldım ama uygulayacagım tedaviyi bilmiyorum.kümesteki diğer kuşlar için berovit b12 alıp uygulayacağım.Hasta kuş için belirtilere göre baytril , nifuramycin veya pantrim uygulamam gerekiyor.sizce anlattığım belirtilere göre hangisini uygulamam yerinde olacaktır? gerekirse kuşun hasta halinin,dışkısının fotografını da çekip konu üzerinden paylaşabilirim.yardımınızı bekliyorum.

forumda salmonella tedavisi diye arat ulaşacaksın.

4 in 1 imx cok iyi bir ilac ama bir duzelme alamadiysan. kursaklarda su sismesi yapiyorsa atesten yapar hemen bir cocuk surubu al ates dusurucu agri kesici sabah aksam 2 cc agizdan gir 2-3 gune duzelecektir. bendede gecen sene oldu aynı olay 10 tane kustan 6 sını boyle kurtardım 4 tane olende yavrularım oldu insallah en kısa zamanda cozersin..

selamlar 4 in 1 mix e devam et.. muhtemelen kumesinin havalandirma silkulasyonu iyi degil bu nedenle kuslarin surekli ayni hastaliga yakalanirlar... bence acilen guzel bir havalandirma sistemi yapmalisin ornegin kumesin kapisinin alt tarafindan 50 X 50 cm lik bir havalandirma yeri ac.. ve tavanin ortasindanda 30X30 cm lik bir havalandirma... tavandan acma imkanin yoksa kapinin tam karsisinda arka bolumden ac havalandirmayi ... gecmis olsun

Selamlar,zafer ilaç işinden pek anlamam ama,kursağı su dolu ise benim uyguladığım yöntem şudur.

kursağındaki suyu boşalt iyice ,tetrayı şırıngada sulandır,ağızdan ver kapalı susuz bir yerde 1 gün tut.

kursakta su toplanması genelde ateşten olur ben bu şekilde önlem alıyorum,faydasını gördüm,ateş bittikten sonra

diğer tedavilere devam edersin.

Selamlar sağlıcakla kal.

Selamlar.

Gecmıs olsun arkadasım.Kuslarınız Ecolıbacterisı tasıyor Adeno vıruste denılıyor.Yem yememe sulu dıskı kursaktakı su toplama olayı ve hatta kanat tutul tedavı edılmeyen kuslarda kanatları salma ve topallamada olusabılıyor.Turkıyede bır cok yerde bu vırus salgını var.Kuslarımızın bu vıruse yakalanmasının sebebı ıse hıjenık olmayan kumes ve kumeslerde asırı kus kalabalıklıgı.

Internne E-Colı-Geel ısımlı yurt dısından gelme ılaclar satılıyor,ınternetten tedarık edebılırsınız ayrıca bu vıruse yakalan kuslar dıskı ıshal yolu ıle asırı nem kaybettıklerı ıcın elektrolyten takvısyesı yapmanız daha ıyı olacaktır.

Tekrar gecmıs olsun.

Aynı sorunu 2 gün yaşadım kuşda,fazla suyu kusturdum kendı halıne bıraktım düzeldi sıkıntı yok dıskı ve yem yeme normal dinç duruyor kendi kendine çözdü sorunu diyebilirim ama hijyene %100 önem veririm havalandırma konusuna deyinen abime katılıyorum benim kümesim de bu sorun yok ve çok temiz tutmaya çalışıyorum .. inş sende sorunsuz bir şekilde çözersin saygılar...

Çok teşekkürler değerli yorumlarınız için.kümesimin kapıdan havalandırması var.zemininde şebapçıların kullandığı silis kumlardan kullanıyorum.Bir hafta kumu elekten geçirip ikinci haftada komple değiştiriyorum kumu yenisiyle.Hijyen konusundaki uyarılarınızı dikkate alıp yeni bir baca daha yapayım.
Hasta olan kuşta 4 in 1 mix ilk gün 2 sonraki üç gün 1 er tane verdim.Kuşun yem yemesinde bir düzelme var ancak yemi yedikten sonra pusma durumu hala çözülmedi belini kırıp tüylerini kabartıyor.Dün akşam yine kusturdum suyu.önceki güne nazaran daha az su çıktı kursağından.4in 1 mix i kestim.şimdi birkaç gün vitamin takviyesi yapacağım.

Kümesimde(2,5mx2mx2m) 25 tane kuş var ve hepsi aşısız bu kuşların.Siteden araştırdığım kadarıyla kuşlara pmv 1 aşısını yapsak bu tarz hastalıklardan da korumuş olacağız.Ama bu aşının da 100 lüğü satılıyor.25 kuşa uyguladıktan sonra buzdolabında muhafaza etsek son kullanma tarihine kadar ziyan olur mu aşı? Konu içinde farklı bir konu gibi oldu bu soru.Kuşlarım aşısız olduğundan bu tür hastalıklarda savunmasız olduklarını görüyorum.En azından bu tarz hastalıklarda kuşun bünyesinin dayanıklı olmasını sağlar mu bu aşı?

Kümese veba girmiş.İlk mesajda yazdığın ilaçlar iyi gelir.Hasta kuşları kumesten ayır, muhtemelen genç kuşlarda ölüm ve boyun cevirmesi olacaktır.Kurban ayı hastalıkların hortladığı aydır.Dikkat ederseniz bu zamanlarda büyük salgın oluyor.Kim kümesine dışardan kuş sokmadıysa , o kumesler sağlıklı kalıyor.

kuşun dışkısını bugün fotoğrafladım.ishal hala devam ediyor.dün düzelir gibi olmuştu ama bugün yine aynı.halsiz ve kabarık duruyor.yeme karşı da isteksiz gibi hala.yemlerin arasından sadece mısırları seçiyor onu da bazen alıyor bazen alamıyor.4in 1 mix uygulamaya devam mı etsem? hayvanı kurtarayım derken ilaçlara boğmak da istemiyorum işin açıkçası.dışkıya göre hastalığı kesin teşhis edebilirmiyiz? ona göre ilaç veya bitkisel karışımlar kullansam daha iyi olacak galiba.

kuşun dışkısını bugün fotoğrafladım.ishal hala devam ediyor.dün düzelir gibi olmuştu ama bugün yine aynı.halsiz ve kabarık duruyor.yeme karşı da isteksiz gibi hala.yemlerin arasından sadece mısırları seçiyor onu da bazen alıyor bazen alamıyor.4in 1 mix uygulamaya devam mı etsem? hayvanı kurtarayım derken ilaçlara boğmak da istemiyorum işin açıkçası.dışkıya göre hastalığı kesin teşhis edebilirmiyiz? ona göre ilaç veya bitkisel karışımlar kullansam daha iyi olacak galiba.

SELAMLAR.

Dun aksam yazmıstım sız yınede coli-mix verin,sızın yazdıgınız butun simtomlar E-CoLi(Anedono) virusını ısaret edıyor.

Kuruluk yaşıyor aynen abdullah hocamın söylediklerine kulak verirsen acil şekilde sorun çözülür, ne kadar ilerlerse o kadar içinden çıkılmaz hale geliyor bilgin olsun.

4 in 1 mix e devam et yanlız mısır tanesikadar sabah akşam ağızdan sulandırarak ver.Yeşil dışkı açlıktan belliki hayvan yediği yemi eritemiyor ağızdan ülker hero baby cocuk mamaları var ufak kavanozda onla çok olmamak şartıyla şırınga ile takviye verebilirsin.Kuş aç olduğu sürece ilaçlar fayda etmez acilen yeşilimsi dışkı normale dönmeli.

kardeşim geçmiş olsun önclikle.burdaki diğer akadaşlarıda bilgilendirecem. bak kardeşim kuşun yalancı veba denilen bir hastalıga yakalanmış bol bol su içer vede geriye yaslanır. sana vede burdaki diğer tüm arkadaşlara öneriyorum. eczaneye gidiyosun bactirim denilen şurubu 6 tl ye alıyosn.nasıl kllancaksın açıklayayım.şurubu 4 parçaya böleceksin yani 4gün litre suya 4/1 koyacaksın kümesten çakıl taşi falan kum varsa kaldır. küşünda hiç bir şey kalmaz. bundan daha etkili bu veba konusnda ilaç yoktur.. bactirim adı anladınmı kesin ama kesin çözüm. salmonellayı dahi yok eder.diğer ilaçlar etmez sadece durdurur ama yok etmez..he bactirimden bir kaç gün sonra nüframiycinde kullanabilirsin ama kesinlikle bactirim yüzde yüz tüm bakterileri yok eder. herkese tavsiyemdir.deneyin dua edeceksiniz bana. not: kuşları yemleyin iyice susatın sonra bunu verin. birde yaz aylarında bactirimli suyu 2 saat sonra önlerinden alın çünkü sıcak ilacı bozuyor. saygılar

yukarda belirtmeyi unutmuşum 1 litre suya bactirimin 4/1 ini koyucaksın 4 gün devam..hiç bir şey kalmaz da edeceksiniz bana:)

Geri