Kursağın su dolu olması?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mkeskin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

Mkeskin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mümin Keskin
Meslek
Esnaf
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar kuş yem yemiyor fakat aşırı su içiyor.Kursak su ile dolu.Tüylerini kabartarak hareketsiz duruyor.Çok su içmesi ateştenmidir.Neler yapabilirim.
Selamlar..

S.A mkeskin kardeşim büyük olasılıkla kuşunda ateş var buna bağlı olarak yüksek ihtimalle kuşda veba hastalığı var demekdir bir an önce kuşu yuvadan cıkar karantinaya al yani sarmorella ilac olarak baytiril yada panteramisin kulanabilirsin baytirili inisülin iğnesiyle

KULLANIM SEKLI VE DOZU: bu ilac güvercine agizdan direk olarak sabah aksam verilmelidir.ancak dozaj ayarlamasi önemli ve zordur.bu ayarlama icin 1ml lik insülün enjektörüne ihtiyaciniz olacak.bu enjektöre 0.01 ml ilac cekilmeli üzerinede 0.04ml su cekilmeli ve kusa agizdan yavasca icirilmeli.ilac 3 gün sürekli kullanilmali ve sonra durum ne olursa olsun kesilmelidir.ilac vitamin icermediginden ve agir bir antibiyotik olmasindan dolayi mutlaka vitamin ile desdeklenmelidir umarım kuşun düzelir gecmiş olsun

SAYGILAR

öncelikle geçmiş olsun. kuşunda ecoli hastalığı olduğu düşüncesindeyim. ateşli bir hastalık olduğu için kuş çok su içiyor. ishalde varsa büyük ihtimalle ecolidir. sağlıksız yemleme koşulları ve kümes temizliğine dikkat edilmemesi sonucu sindirim sisteminde oluşan bir rahatsızlıktır. tedavi edilmezse genellikle sallabaşa çevirir. ilk yapman gereken şey kuşu diğerlerinden ayırmak ve kümes şartlerını iyileştirmek. hasta kuşa tedavi olarak bulabiliyorsan "colimix" toz var yada "4 in 1 mix" oda toz halinde bu ilaçları güvercin derneklerinden temin edebilirsin. ishal ile sıcı kaybı çok olduğu için elektrolit tedaviside gerekir. bu uygulamaları yapabilme imkanın varsa yüksek ihtimalle kuşlarını kurtarırsın. ayrıca antibiyotik tedavisinin 3 gün sonra kesilmesi gerektiğini yazmış arkadaşımız aksine antibiyotiği en az 5 gün yada daha fazla kullanmak gereki. kısa kullanımlarda antibiyotik işe yaramaz ve mikrop antibiyotiğe karşı direnç kazanır. antibiyotiği ya tam kullanın yada hiç kıullanmayın.

GENEL: bu ilac aslinda sadece büyük bas hayvanlarda kullanilan oldukca güclü ve agir bir antibiyotuktur.ancak güvercinler icin üretilen alternatif ilaclar olmayisindan dolayi bazi durumlarda mecburen güvercinlere kullanilmaktadir.

KULLANIM YERI: bu ilac güvericnlerde yasanan agir baktarisel rahatsizliklarda kullanilir.özellikle E.coli ve salmonella karsisinda ki basarili ve hizli tedavisi sebebiyle tercih edilir.en son bas vurulacak tehlikeli bir ilactir.

KULLANIM SEKLI VE DOZU: bu ilac güvercine agizdan direk olarak sabah aksam verilmelidir.ancak dozaj ayarlamasi önemli ve zordur.bu ayarlama icin 1ml lik insülün enjektörüne ihtiyaciniz olacak.bu enjektöre 0.01 ml ilac cekilmeli üzerinede 0.04ml su cekilmeli ve kusa agizdan yavasca icirilmeli.ilac 3 gün sürekli kullanilmali ve sonra durum ne olursa olsun kesilmelidir.ilac vitamin icermediginden ve agir bir antibiyotik olmasindan dolayi mutlaka vitamin ile desdeklenmelidir.

DIKKAT: dozaji asla asmayiniz ve su ile karistirmadan kusa vermeyiniz.

merhaba tunç bey

güvercinlerde baytril kullanımı ve doğurduğu sonuçlar konusunda ispatlı kanıtlı herhangibir araştırma olup olmadığını bilmiyorum. varsada duymadım. baytril, sizinde belirttiğiniz gibi büyük ve küçükbaş hayvanlar için üretilmiş bir ilaç çok gerekli durumlar dışında kullanılmamalıdır. ancak mecbur kaldığımda bende kullanıyorum. herhangibir ters tepkiylede karşılaşmadım.
seyreltilmiş halde oral çözelti adı altında satılanları mevcuttur.sıvı sabun ambalajına benzer bir ambalajı var otomatik doz ayarlı. kuşa ağızdan bir ölçek içirdiğinizde bir problem olmuyor. fiyatıda 30 lira civarında yanılmıyorsam.
ben bu 3 günlük kullanıp tedavinin kesilmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum. sebeplerinide yukarıda yazdım. bir veteriner arkadaşımıda arayıp teyit ettirdim oda en az 5 gün kullanılması gerektiğini söyledi. bu bahsettiğim otomatik doz ayarlı oral çözelti içindir. günde bir doz ve 5 gün kullanım yeterli oluyor.

öncelikle selamlar
kursağın su dolup şişmesi ateşle alakalı olabılır bırde kusun yediği seyler önemli .eğer kuş dış etkenlere fazla maruz kaldıysa yediği birşeyden mıkrobık bir sorun olabılır kursak hastalıkları ve ishal için SULPHAMEZATİN kullanıyorum ben yararınıda gördum zaten ilacın kendi muhteviyatı bu. kaç kuş var sende bılmıyorum ama ilacın dozajını ayarlaman için bi veterınere sorman lazım .çünkü ilaç kullanırken hep aynı hatayı yapıyoruz kuş adetine göre değilde vericeğimiz su miktarına göre ayarlılyorus . aslı canlı ağarlık için olması lazım . kullanırsan faydasını görursun saygılalrımla

biteral hap eczaneden alınır.1 adet hap 6 eşit parçaya bölünür.hergün bir parçası verilir.

Selamlar, Baytril 7 gun sureyle verilmelidir, Ben Baytril disinda antibiotik kullanmiyorum ve cok memnunum cok sukur, saglikli kuslarina da ver 7 gun boyunca sularina kat dozaj oranini asmadan,3 gun Barovit vitamin ver detek olarak daha sonra biobakteri BİYOTEKSİN LC (probiyotik destekleyici) vermelisin, bu antibiyotikler bunyedeki faydali bakterileride yokeder bu nedenle kusa probiotik verilmelidir.Kullanımı 1 lt suya 2 çay kaşıgı 3 günde bir kullanımı gerekmektedir. eger bir kusunda bu yasandiysa demekki kumesinde bu hastalik mevcut diger kuslarin direnci yuksek veya bagisiklik sistemi direniyor.ama en ufak zayiflikta one cikar bu veba, veya tuy donemi kuslarin zayif dusdugu anda yakalar. Oneririm saygilar.

kuşun kursak suyunu güzelce boşaltın ve iki şiringa yoğur ağzına boşatın bir iki gün icinde kuş eski sağlığına kavuşacaktır

BENİM KUŞLARADA BU HASTALIK BULAŞTI SULPAMEZATHINE DİE Bİ İLAÇ TAVSİYE EDİLDİ İLACI ALDIM İLACIN KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU:10 Kg canlı için ilk gün 6 mg sonraki günlerde 3 mg olarak uygulanır dio tedaviye 3 -5 gün devam edilir diyo ben 5 lt suya 2 mg atmayı düşünüyorum tavsiye edende böyle olmasını söyledi İNŞALLAH faydasını görürüm ben bi deniyeyim sizede tavsiye ederim bu ilacı kulanan arkadaşlar nasıl kulanıldığını biliyorsa lütfen yardımcı olsun böyle yapmam uygunmudur bilgi verirseniz sevinirim.

Geri