kursagın su ile şişmesi ve aşırı güneşler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan JeanLoup
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

JeanLoup

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ErdeM KULA
Meslek
ÖGrenci
İlgi Alanı
Kediler
Herkeze güzel uçuşlar öncelikle:)
BEnim kümesimde bir dert var hele bu son sıcaklarda kuşlarımın kursagında şuan yavru büyüten babada kursagı su ile şişmiş bu hastalık tedavi edilmesse sallabaşa akdar gidiyor.tecrübesini yşadım ve ben sebeb olarak ben terasta besliyorum kümesimin için devamlı dışarı çıkabiliyor kuşlarım telli bir alana ve genellikle gün içerisnde biraz fazla güneş alıyorlar yani bundan dolayı suya yüklenip böle bi durumamı yol açıyorum aceba diye bugün kapattım çıkış deligini ve bu hastalıgın tedavisi nasıl olmalı tam 10 günlük yavrular baba besliyor onlara hastalık bulaştırıcak büyük ihtimal babayıda ayrıdım dişiye besletiyorum şimdi.bu sıcak havalarda kuşları rahat tutmak serinletmek için ne gibi yöntemler var tecrübeli arkadaşlar abiler yardımcı olursa faydalı olucaktır.

gecmıs olsun kardesım kusların muhtemelen cereyanda kalıyolar ve ates yapıylar ve su ıcıyolar ateslerını dusurmen gerekeyo ates dusurucu bırseyler verebılırsın saglıcakla kal

kusların bokları hakkında bılgı verırmısın kusların bokları sıvı ıshal seklındeyse furavet dıye bı ılac var onu kullanmanı onerırım kursak sısıp suyla dolma olayı genelde kus ates yaptıgı zaman oluyor onun ıcınde tetramezatın kullanabılırsın buyuk ıhtımal bendekı hastalıgın aynısı olmus sendede ben tetramezatın ve furavet kullandım sındırım sıstemlerı ve atesıcın kuslar duzeldı saygılar
oguz ustundag
onun dısında ayda uc gun olarak hastalık olsun olmasın ronıdazole kullanırsan kusların saglıklı olur

tetremezatin ishalde etkili diye biliyorum ishal yok şuanluk kursagındaki suyu elimle boşalttım sarımsak yutturdum bir mercimek kadar birde bıraz ateş düşsün diye su tuttum kafaına ve kursagına.tetramezatin iyi gelirmi kursak olayına.

ates olunca kursagı sısıyor zaten cok su ıcıyor dıye ıyı gelır ama furavette sındırım sıstemını duzenler tabı bu ılaclar kullanırken kumestekı mınarel kullanıyorsan kaldır ılacların etkısını azaltır

furavette nerden temin edebilir bu ilacı..

Öcelikle kuşu kursağı çok su dolu ise ters cevirip boşalmasını sağla kuşu ayrı bir salmaya al, agızdan bir iki damla baytril ver.(baytril pompa var sıvı kanatlılar için) önüne yem koy su koyma ,sabah akşam suyu koy al önünden birkaç gunde şiş ienecektir.Kursağın su ile dolu olması kuşun ateş yapmasından ,ronidozol tipi ilaçlar kursakta pamukcuk ,çiçek gibi olaylara bağlı kursak şişmesinde kullanılır.Geasol tozunda faydasını görursun.Kuş tuye girmemişte olabilir gögus ve kanat altından hafıf ıslatıp tuyde yolabilirsin.

Geri