Kursak sütü hakkında bir soru .

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 0zqur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

0zqur

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
Özgür ERİŞ
Meslek
Elektrik-Elektronik Teknisyeni ..
İlgi Alanı
Köpekler
Arkadaşlar abiler. Şu anda elimde boşta olan iki çift bakıcı kuşum var ve teki dün yumurtladı . Fakat elimde sürebileceğim 1 çift yumurta var yani çiftin teki boşta kalıyor. Tek yumurtası olan bakıcı yumurtaları çiftledikten sonra 3 gün önce başka bir kuşun altına sürdüğüm yumurtaları bu bakıcının altına sürsem ileride yumurtalar yaklaşık 3-4 gün önce çıkacak.Yavrular çıktıktan sonra anne-baba yavruyu kursak sütü ile beslerler mi ? Güvercin yumurtaya yattığından 8 gün sonra süt oluşumu başlıyor fakat sütün salgılanması 18. günde ortaya çıktığını biliyorum , 3 gün önceden çıkan yavrular süt ile beslenmiş olur mu ?

Kardeş bende bir çift arap var. standart 16.gün yavruları çıkar ve beslemeye başlarlar. 18.gün demişsin kursak sütü salgılanması için geçmesi gereken süre. değerlendir istersen olayı...

ekran20009' Alıntı:
Kardeş bende bir çift arap var. standart 16.gün yavruları çıkar ve beslemeye başlarlar. 18.gün demişsin kursak sütü salgılanması için geçmesi gereken süre. değerlendir istersen olayı...
Konuyu açmadan önce baya araştırdım 18. günün sonunda sütün salgılandığını okudum , sizin yavrular da 16 günde çıkması ilginç geldi demekki arada böyle istisnalar olabiliyo. Fakat hala 3 gün önce çıkan yavrunun beslenebileceğini öğrenmiş değilim .

s.a özgür kardeşim bakıcıların eğer tecrübeli kuşlar ise zamanından 2 3 gün önce çıkmasının hiçbir sakıncası olmaz rahatlıkla bakabilirler..
emrenin dediği gibi bi zamanlar bendede 16 günde çıkartan bi kuş vardı hatta arkadaşlara söylemiştim inanmadılar...

Özgür merhaba,

Bencede hiçbir sakıncası yok kuşunun yumurtalarını rahatlıkla çekebilirsin . kuşun yuvası sıcaksa 16 veya 17 günlükken yumurta çıkar ama normali şu 17 ve 21 gün arası yavrular çıkar. bakıcıların yumurtaları çevirmeye başladığında zaten yumurtalarını dinler son 3 veya 5 gün arası yani çıkacağı zaman bizim mama dediğimiz olayı yapar.(kursak sütü)

Saygılarımla,

Ramazan ABA

Öncelikle bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Bu yazıyı okuduktan sonra içimde rahatladı çok şükür . Yavrunun 3 4 gün önce çıkması sıkıntı yaratmayacağı için sevindim böylece yumurta kaydırmaları rahat bir şekilde yapabileceğim.Ve kuşun yumurtayı dinleyerek sürü salgıladığını bilmiyordum bunu da öğrenmiş oldum. Çok faydalı bir bilgi oldu teşekkür ederim..

Geri