koray_a
Üye
- Ad Soyad
- koray akpınar
- Meslek
- pc donanım
- İlgi Alanı
- Kediler
Bu sitede dahil onlarca siteye baktım teşhis koyamıyorum, kursakta şişme ve kusma ters kursak olarak bilinen cadidiasis hastalığının belirtilerinde yer alıyor fakat bu hastalığı araştırdığımda kusmukla birlikte kan gelmesi, ağız içinde ve damakta görülen küçük mantar oluşumlarıda bu hastalığın belirtilerindenmiş. Hasta olan kuşum 3 4 gündür bu şekilde yediklerini ara sıra kusuyor ve su içtikten sonra geriye yaslanıyor, boğazına baktığmda yağ bezesisi gibi bir oluşum var fakat kusmukta kanama ve beyaz mantar oluşumları yok, cadidiasis hastalığında bezlimidenin tıkanması kursakta şişliğe sebeb oluyormuş bu hastalıkta bahsedilen şişlik nedir nasıldır. Bu kuştaki şişlik yağ bezesine benziyor bezeye dokunup kuşu yere bıraktığımda boğazına bişey takılmış gibi kusmaya çalışıyor, mederatör gereksiz görüp silmezse sevinicem uzun süre arayıp zoraki bulduğum genç bir dişi ne yapmak lazım . Kuşlarımı hergün kontrol ederim bu beze 1 günde oldu ve ilk günden beri mikostatin ve nidazol kullanıyorum(sitede bu iki ilaç önerilmiş) herhangi bir düzelme yok 2.günden sonra yem yemenin ardından kusmada başladı. Eskisi kadar keyifli değil fakat eşiyle ve yumurtalarıyla ilgi sesinde problem yok dışkısı sulu değil fakat yeşil beyaz çıkıyor. Bu kuş geçenlerde kabuksuz ve tek yumurtladı yumurtlamanın ardından biraz keyifsiz görünce altına sahte yumurta sürdüm şu anda onlarla ilgileniyor.