KURSAKTA BEZE VE KUSMA

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan koray_a
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

koray_a

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
koray akpınar
Meslek
pc donanım
İlgi Alanı
Kediler
Bu sitede dahil onlarca siteye baktım teşhis koyamıyorum, kursakta şişme ve kusma ters kursak olarak bilinen cadidiasis hastalığının belirtilerinde yer alıyor fakat bu hastalığı araştırdığımda kusmukla birlikte kan gelmesi, ağız içinde ve damakta görülen küçük mantar oluşumlarıda bu hastalığın belirtilerindenmiş. Hasta olan kuşum 3 4 gündür bu şekilde yediklerini ara sıra kusuyor ve su içtikten sonra geriye yaslanıyor, boğazına baktığmda yağ bezesisi gibi bir oluşum var fakat kusmukta kanama ve beyaz mantar oluşumları yok, cadidiasis hastalığında bezlimidenin tıkanması kursakta şişliğe sebeb oluyormuş bu hastalıkta bahsedilen şişlik nedir nasıldır. Bu kuştaki şişlik yağ bezesine benziyor bezeye dokunup kuşu yere bıraktığımda boğazına bişey takılmış gibi kusmaya çalışıyor, mederatör gereksiz görüp silmezse sevinicem uzun süre arayıp zoraki bulduğum genç bir dişi ne yapmak lazım . Kuşlarımı hergün kontrol ederim bu beze 1 günde oldu ve ilk günden beri mikostatin ve nidazol kullanıyorum(sitede bu iki ilaç önerilmiş) herhangi bir düzelme yok 2.günden sonra yem yemenin ardından kusmada başladı. Eskisi kadar keyifli değil fakat eşiyle ve yumurtalarıyla ilgi sesinde problem yok dışkısı sulu değil fakat yeşil beyaz çıkıyor. Bu kuş geçenlerde kabuksuz ve tek yumurtladı yumurtlamanın ardından biraz keyifsiz görünce altına sahte yumurta sürdüm şu anda onlarla ilgileniyor.

mikostatin süspansiyon aromatik (kokulu) ,eğer nidazolu da şurup aldıysanız o da aromatik ..aromatik çözeltileri kusmaktalar..tablet almış olmanızı dilerim.

nistatin içerikli ilacı 3 gün sabah-akşam

ronidozol içerikli ilacı 6 gün sabah-akşam verilmesi fayda sağlar

beze düşmediği takdirde ileride önerim olabilir...

Türker abi sağol mikostatin şurup, nidazolda 250 mg film tablet. Ronidozol içerikli ilaca örnek verirmisiniz hangisini alıp ne miktarda kullanmalıyım nidazol ronidozol değil metronidazol etken maddeli.

Birde bu kusma ilaçlardan sonra değil yem yedikten hemen sonra oluyor. İlk günden beri bu yazdığım ilaçları kullanıyorum hiçbir gelişme yok mikostatin ve nidazol zaman kaybı oluyor.

koray_a' Alıntı:
Türker abi sağol mikostatin şurup, nidazolda 250 mg film tablet. Ronidozol içerikli ilaca örnek verirmisiniz hangisini alıp ne miktarda kullanmalıyım nidazol ronidozol değil metronidazol etken maddeli.
BİR ÇOK VETERİNERDE NİSTATİN İÇERİKLİ İLAÇ TEMİNİ GÜÇ. MİKOSTATİN SUSPANSİYON KULLANIYORUZ. O DA AROMATİK KUŞLAR KUSUYOR İÇİRİNCE..

RONİDOZOL ZATEN VETERİNERLERDE YOK .O NU DA YA KAÇAK YOLLA GİREN ÜRÜNLERLE TEMİN EDİYOR.YA DA ECZANEDEN NİDAZOL ,FLAGYL TABLET ALARAK KULLANMAKTAYIZ..

İNTERNETTEN SİPARİŞ EDEREK ;KAPIYA TESLİM ÜRÜNLER DE MEVCUT.OLDUĞUNU BİLİYORUM..BÖYLE BİR RAND DÖNÜYOR.BİLMEM NEREYE KADAR İLAÇ SATANLAR CEBİNİ DOLDURMAYA DEVAM EDECEK VELHASIL.KUŞLARIMIZIN SAĞLIĞINI DÜŞÜNEN OLDUĞUNU HİÇ Mİ HİÇ SANMIYORUM..

koray_a' Alıntı:
Birde bu kusma ilaçlardan sonra değil yem yedikten hemen sonra oluyor. İlk günden beri bu yazdığım ilaçları kullanıyorum hiçbir gelişme yok mikostatin ve nidazol zaman kaybı oluyor.

aynısı benim başıma geldi anlattığın gibi kursağı şişiriyor kusuyor geriye dogru şişiyor içim parçalanıyordu elimden bişe gelmiyor diye aşırıda zayıflamıştı . Colimix ile 2 günde düzelttim kuş pazarından 4tl aldığım paketi şırıngaya bir aspirin kadar doldurdum su çektim bastım , sabah akşam güvercin sapa sağlam oldu

MİKOSTATİN ŞURUBU SABAH-AKŞAM ; 3 ML DAMLALIKLA İÇİRMENİ 3 GÜN

NİDAZOL TABLETİ DE; SABAH-AKŞAM 1/2 TABLET 6 GÜN YUTTURMANI ÖNERİRİM..

KURSAK MANTARI SORUNU ÇÖZÜLSÜN , BEZE İÇİN ÖNERİM OLACAKTIR.. :slm:

BU DÖNEM İÇİNDE SİNDİRİMİ KOLAY ÖZELLİKLE UNLU GIDALAR VERMENİ ÖNERİRİM..KEK,PEKSİMET,KIZARMIŞ EKMEK RONDOSU,ETİMEK GİBİ,PİRİNÇ,..OLABİLİR..YA DA KANARYA MAMASI .

wolfman1903' Alıntı:
koray_a' Alıntı:

aynısı benim başıma geldi anlattığın gibi kursağı şişiriyor kusuyor geriye dogru şişiyor içim parçalanıyordu elimden bişe gelmiyor diye aşırıda zayıflamıştı . Colimix ile 2 günde düzelttim kuş pazarından 4tl aldığım paketi şırıngaya bir aspirin kadar doldurdum su çektim bastım , sabah akşam güvercin sapa sağlam oldu
BOĞAZINDA KİTLE ,BEZE VARMIYDI..SORUN SADECE KURSAK ŞİŞMESİ DEĞİL.YUTKUNMA SORUNU DA VAR..TABİİKİ COLİ BASİLİ SİNDİRİMİ BOZUP KURSAK ŞİŞMESİ ,SU TOPLAMASI SORUNLARINDA YER ALMAKTA..

BİR KUŞTA BİRDEN FAZLA SORUN DA OLABİLMEKTE . EN ÖLÜMCÜL SORUNU ÖNCE TEDAVİYE GİTMEK ,DOĞRU OLACAKTIR.

KUŞUN KAKASI HAKKINDA BİLGİ VERMİŞ .NORMAL OLDUĞUNU YAZMIŞ..

COLİ BASİLİ KAKAYI ÖNCE AÇIK KAHVE ,SONRASI ,SULU AÇIK YEŞİLE ÇEVİRİP KOKULU DIŞKI İLE SONLANIR..

BİLGİLERİMCE TEKRAR KONTROL ETMESİ İYİ OLACAKTIR..EĞER BÖYLE BİR DURUM VARSA COLİ TEDAVİSİ YARARLIDIR..

türker abi buğdayı alıyordu yutkunurken çok zorluk çekiyordu kursağı boynu 4 tarafıda şişiyordu boyunu sanki yukarı doğru uzatıyordu arkadaşın yazduğı bütün belirtiler vardı ++ bende aşırıda zayıflama olmuştu ..

MİKOSTATİN VE NİDAZOLU 2 GÜN KADAR KULLANMIŞ..FAYDA GÖZLEMLEYEMEDİM ..DİYOR..! FAYDA GÖRMESİ GEREKLİYDİ OYSA..

KAKASI SULU DEĞİL FAKAT YEŞİL BEYAZ DİYOR AYNI ZAMANDA YEMLERDEN ÖĞÜTÜP DE FAYDA SAĞLAYAMADIĞI İÇİN SİNDİRİM EDEMİYOR ÇÜNKÜ KAKADA YEŞİLLENİYOR..

COLİ BASİLİ İÇİN BEN ECZANEDEN ERCEFURYL KAPSUL ALIP 3 GÜN KULLANIYORUM.VETERİNER ÜRÜNÜ OLAN COLİMİX ALINIP KULLANILABİLİR..KUŞU DEĞERLİ , KAYBETMEMEK ADINA VERİLMELİ DERİM..E- COLİ BELİRTİLERİ DE TAŞIMAKTA ÇÜNKÜ..

KEŞKE VETERİNERLERİMİZDE BU HİZMETLERİ YETERİ ORANDA ALABİLİYOR OLABİLSEK..

Türker abi kahverengi sulu dışkı kümeste mevcut fakat bu problemli kuşta denk gelmedim. Bir daha denk geldiğimde fotoğraflayacağım kümesteki dışkı örnekleri birden fazla. Bu gün baktığımda kuş biraz daha zayıflamış. Kullandığım karışık yemdede dikkatli bakınca bazı mısır parçalarının küflü gibi olduğunu gördüm direk attım sade buğdaya döndüm, - 6 7 yılda bu hayvanlar ne hale gelmişler askerden evvel 5 6 yıl besledim ne bir hastalık oldu nede ilaç kullandım süreklide kümese kuş girer çıkardı.Bu sefer aldığım her hayvan 3 5 gün sonra hastalanıyor ilk beyazları aldım hastalandılar iyileştirip ardından takım çakmaklı aldım onlarda yavru bakarken hastalandılar tam bu çakmaklıları iyileştirdim derken dumanlıların erkeği burun akıntısı olup fıkfık yapmaya başladı onuda iyileştirdim çok şükür şimdide dişisinde bu problem. Net bir şekilde fotoğraf ve video atsam ne olduğu anlaşılabilirmi?

wolfman1903' Alıntı:
koray_a' Alıntı:

Levent abi sağol yardımın için hayvana kaç gündür ilaç yüklüyorum hastalık öncesi yumurtlamasındada problem vardı halsiz düşmüştü zaten ,bide babam makas vurmuş yazık günahtır kanatları gelsin uçsun diye çekmiştim aksilikya işte hastalanacağını bilsem çekermiyim bırak uçmasın makaslı kalsın yeni filizlerinde bünyeye verdiği yorgunluk hastalıkla birleşince birde üstüne bu ilaçları vermekle hiç iyi yapmıyoruz ama hayırlısı.

bence anlayan bi veterinere götür kendi kendine hastalığa teşis koymaya çalışarak ölümünü hızlandırabilirsin farkında olmadan

Buradaki veterinerler kedi ve köpekten başka hayvanla ilgilenmiyor işin kötüsü kedi köpektende tam anlamıyla anlayanı yok varsa tavsiye edebileceğiniz yer götüreyim. Köpeğimde nohut kadar mantar vardı teşhis koyup doğru tedaviyi yapacak veteriner hekimini bulana kadar istanbulu gezdik en son hayvanın 1 karış tüyü kalmıştı.

Türker abi izninle bir sorum daha olacak size bu hayvandaki beze (başkaşeyde olabilir bilmiyorum dokununca yağ bezesine benziyor)boyun kısmında ve kursağındada aşağı doğru sarkma var video atıcam anormallik açıkca belli oluyor.

S.a ,
Belki size uzak olabilir ama eğer düzeltmek istiyorum diyorsanız , PENDIK VETERİNER KONTROL ENSTİTÜSÜ ile görüşerek kuşunuzu tedavi ettirme şansınız var.Fiyat hakkında bir bilgim yok belki biraz pahalıya mâl olabilir veya beklemediğimiz kadar ucuzda olabilir.Bu enstitünün internet sitesi http://penvet.gov.tr/ budur.Burada iletişim de bilgileri cevcut.
SAĞLICAKLA KALIN.

Kerim TÜRK' Alıntı:
S.a ,
Belki size uzak olabilir ama eğer düzeltmek istiyorum diyorsanız , PENDIK VETERİNER KONTROL ENSTİTÜSÜ ile görüşerek kuşunuzu tedavi ettirme şansınız var.Fiyat hakkında bir bilgim yok belki biraz pahalıya mâl olabilir veya beklemediğimiz kadar ucuzda olabilir.Bu enstitünün internet sitesi http://penvet.gov.tr/ budur.Burada iletişim de bilgileri cevcut.
SAĞLICAKLA KALIN.
İMKAN VARSA HARİKULADE.. :tamam: :evet:

koray_a' Alıntı:
Buradaki veterinerler kedi ve köpekten başka hayvanla ilgilenmiyor işin kötüsü kedi köpektende tam anlamıyla anlayanı yok varsa tavsiye edebileceğiniz yer götüreyim. Köpeğimde nohut kadar mantar vardı teşhis koyup doğru tedaviyi yapacak veteriner hekimini bulana kadar istanbulu gezdik en son hayvanın 1 karış tüyü kalmıştı.

istanbulda yaşıyosun aradığın herşeyi bulabileceğin bi şehir iyi araştır bence

koray_a' Alıntı:
wolfman1903' Alıntı:
koray_a' Alıntı:

Levent abi sağol yardımın için hayvana kaç gündür ilaç yüklüyorum hastalık öncesi yumurtlamasındada problem vardı halsiz düşmüştü zaten ,bide babam makas vurmuş yazık günahtır kanatları gelsin uçsun diye çekmiştim aksilikya işte hastalanacağını bilsem çekermiyim bırak uçmasın makaslı kalsın yeni filizlerinde bünyeye verdiği yorgunluk hastalıkla birleşince birde üstüne bu ilaçları vermekle hiç iyi yapmıyoruz ama hayırlısı.

yine aynı kapıya çıktık KORAY arama yap oku bilgilen denildiginde sinirleniyorsunuz kusu kobay etmissiniz öncekini sonra sonrakini önce denemissiniz hastalıgın üzerine birde kanat çekmissiniz bizlerin buradaki tecrübelilerin yasca büyüklerin söylem ve izahı sadece sizlerin daha bilinçli ögrenmesi yetişmesi amaçlıdır bazı seyleri normaldir bilmediginizi söylüyorsunuz bilen izah edenleride kale almıyorsunuz kesinlikle size kızıp sinirlendigimi sanmayın o hakkı kendimde bulamam ama bazı gerçekleride görmemiz lazım degilmi geçmiş olsun insallah düzelir ilaç en son care asıl çare ilaca ihtiyaç duymamanın yollarını ögrenmek oda okumak sormak takip etmekden gecer

saygılar

Bence siz okuduğunuzu anlamadan mederatörlük yapmaya kalkışıyorsunuz, kanatları hasta olmadan değil hastalıktan evvel çekmiştim sebebide yazılı zaten . Bu konuda en başta yazdığımı iyi okuduysanız teşhis koyamıyorum dedim ve yardım istedim. Kuştaki belirtiler birkaç hastalıkta var fakat bu hastalıklardaki diğer belirtiler yok gereksiz uyarılar yerine yardımcı olmayı denerseniz mederatörlük görevinizi hakkıyla yapamadığınızı düşünmeyeceğim. Yazım ağar olduysa kusura bakmayın ben okumasını seven ve okuduğumu iyi anlayabilen birisiyim ama siz malesef göz ucuyla okuyarak anlamadan yazıyorsunuz .

Kuşuda kobay etmedim merak etmeyin kobay edilmeyecek kadar değer veriyorum tüm hayvamlara , sorunu sadece yüksek ateşmiş,bunun sebebide yumurtayı çıkaramamasıymış dikkat etseydiniz ben her olumsuzluğa yeme yumurtlamaya şişkinliğe hertürlü belirtiye değindim.Siz fikir sunmak yerine oku araştır diyerek konumu kitlediniz yaptığınız ne kadar etik? Boğazdaki bezeyide yüksek ateşte bünye oluşturabilirmiş kusmanın sebebide boğaza birşey takılma hissiymiş ateş düşürücü kullanmaya başladım ateş düştüğü zaman hayvan aşırı su tüketiminden vazgececek ve kursak inecekmiş, boğazdaki bezede inmezse kesilip dikiş atılacak hepinize teşekkür ederim. Bu olaydan anladığım hastalık belirtisi falan hikaye aynı belirti onlarca hastalıkta olabilir okuyup araştırdım sonuna kadarda okuduklarımı uygulamaya kalksam asıl ozaman kobay olacaklardı.

EN ÖNEMLİSİ ; BU BAŞLIĞIN YILLAR SONRA DA BAŞKALARINA FAYDALI OLABİLMESİDİR..

BENİM RİCAM ,

KUŞUNUZ NORMALE DÖNÜNCE; NELER UYGULADINIZ ,GÖZLEMLERİNİZ NELERDİR,TAVSİYELERİNİZ NEDİR,...ŞEKLİNDE AÇIKLAMALAR YAPARSAK .CAMİAMIZ FAYDA SAĞLAYACAKTIR.

BİR ANLATIM YAPARAK NOKTALARSAK HOŞ OLACAKTIR. SEVGİLERİMLE..ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM..

koray_a' Alıntı:
Kuşuda kobay etmedim merak etmeyin kobay edilmeyecek kadar değer veriyorum tüm hayvamlara , sorunu sadece yüksek ateşmiş,bunun sebebide yumurtayı çıkaramamasıymış dikkat etseydiniz ben her olumsuzluğa yeme yumurtlamaya şişkinliğe hertürlü belirtiye değindim.Siz fikir sunmak yerine oku araştır diyerek konumu kitlediniz yaptığınız ne kadar etik? Boğazdaki bezeyide yüksek ateşte bünye oluşturabilirmiş kusmanın sebebide boğaza birşey takılma hissiymiş ateş düşürücü kullanmaya başladım ateş düştüğü zaman hayvan aşırı su tüketiminden vazgececek ve kursak inecekmiş, boğazdaki bezede inmezse kesilip dikiş atılacak hepinize teşekkür ederim. Bu olaydan anladığım hastalık belirtisi falan hikaye aynı belirti onlarca hastalıkta olabilir okuyup araştırdım sonuna kadarda okuduklarımı uygulamaya kalksam asıl ozaman kobay olacaklardı.

aradıgınız olması gereken bütün fikirler sitemizde mevcut zaten hastalıklarda tetkiksiz anlatımlara bilinçsiz deneme usulu tedavilere karsı olan biriyken size fikir veremem demekkki arastırıp okuyunca aranan bulunuyormus hastalıkların çogulu asagı yukarı birbirine benzer isalle baslar yine söylüyorum asıl mesele kusu hastalandırmamanın yollarını ögrenmek uygulamak ha kus hastalanmazmı havadan gelen viral hastalık harici kusun hastalanması kuscu alakalıdır

biz burada işimizi bu sekil yapıyoruz uyarıda bulunulan tek kişi sen degilsin ha tabiki işiniz diyeceksiniz sizlerin işide bizlerin işlerini kolaylastıracak sekilde olmalı burada bu sitede bulamadıklarını daha baska yerde bulmanız daha da zor
YETERLİ ANLAYISA SAHİBİM BEN TERSİ OLSAYDI SİTEM EDİP BASLIGIMI NEDEN KİLİTLEDİNİZ
DEDİGİNİZDE TEKRAR AÇMAZDIM KOBAY ETMEDİM DEGER VERİYORUM DİYORSUNUZ NASIL DEGER VERDİGİNİZ ORTADA ZATEN SENİN ŞİKAYETİN BİR KUS BİZLER BURADA YÜZLERCE KİŞİYLE UGRASIYORUZ NELERLE KARSILASTIGIMIZI TAHMİN EDEMEZSİNİZ HOSUNUZA GİTMEDİK DAHA İYİSİNİ YAPARSANIZ BUYRUN YERİME SİZ GECİN YÖNETİMEDE SÖYLERİM RAZI OLURLAR İNSANLARIDA ANLARIM OKUDUKLARIMIDA ANLAMAK ANLAYISLI OLMAK BENİM YASAM FELSEFEM SENDEN ÖGRENECEK DEGİLİM
bu konu amacına ulastıgından KİLİTLİ

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri