Kuş Alırken bakılan şeyler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cagatay123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

cagatay123

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
çağatay
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Arkadaşlar ben çok kuş aldım ve çok kazık yedim :sinirli: :sinirli: . Kimisi kısır çıktı kimisi kırık çıktı kimisi hasta çıktı. vs
Bunu önlemem için bu işin püf noktalarını verirmisiniz.
alırken kuşu ilk baş neye bakacağız?
kuşçunun bizi kandırmaya çalışıtığını nasıl anlarız
iyi bir ırk nasıl belli olur

Kuşun gagasına ,ağız içine,göz ve çevresine bak yara iltihap,sulanma gibi şeyler olmasın.Ayrıca kanat eklem yerlerine ve ayaklarına bak ur veye şişlik olmasın.Kuşun altına bak ishal varmı diye.Çünkü ishal kuş için hiç iyi değildir.Sağlıklı kuşun bakışları hareketli ve çevresine karşı tepkilidir.Tüy kabartmaz bir köşeyede durmaz.Gözlerini kısmaz.Gögüs kısmındaki kemik eline aldığında hafif farkedilir olmalı.yani biraz toplu olmalı.zayıf olmamalı.Aldığın kuşları 10 gün kadar karantinada bekletirsen daha iyi olur.Diğer kuşlarına hastalık bulaştırmaz.Çünkü hastalıklar aniden ortaya çıkmaz bide bakarsın sapasağlam kuş 3 günde durgunlaşıp ölür.Biraz anlamak lazım.Buda zamanla edinebilecek bir özellik.Zamanla sende anlarsın iyi kuşu kötü kuşu.İnsan bir kanar iki kanar.saygılar kardeşim.

Canım kardeşim erkek kuş alacaksan kuş heybetli durur sümdük kedi gibi durmaz ,kuşu eline aldığında el çabukluğu ile ayak mafsallarında ur olup olmadığını kontrol et ,kanat altlarına bir bak ur olmasın ayaklarını iki parmağına geçir kanatlarına sal ama kuşu salma kanat vurabiliyormu bak,bunları yaparken dişi alacaksan orta parmağını çatıyı bastırmadan kontrol et makatta ur olmasın ,erkek diyorsa gözle anlayamıyorsan yanına bir dişi attır dişiye ötmesine bak,ayağının topallayıp topallamadığına bak ,karın altına bak orta kemiği çıkmamış olmasına bak ,iç kurumaya girmemiş olmasına bak(cilet gibi olmamasına),ağzını gagayı kırmadan aç iç çiçek mantar olmamasına bak,gözlerine bak çiçek mantar olmamasına (gözler cam gibi olmalı) makatına bak işhal olmasın, kafaya bak kafayı çevirmemesine dikkat et sonra kazıklanma değil de başka kelimelerle derdini anlat o kelimeler argo sen yanına kuştan anlayan bir büyüğünü al öyle kuş bak selamlar.

Eyvallah . Dedikleriniz aklımda bundan sonra

performans takla kuşu olarak şunlara bakabilirsin ( bu kuşları alma bence )( 1 ) şebab olmamasına dikkat et göğsünde kına olmasıda şebab kırığıdır ( 2) tam kızıl göz kuşu tavsiye etmem ^ (3) bol paça yani malatya kuşu alma (4) kanat sesi yoksa veya normalden düşükse alma (5) İÇERDE oynayan kuş geri geri gidiyorsa kendisini yukarı tavana kadar çekemiyorsa kesinlikle alma sersemdir (6) güvercin çok yapılı ise kaba şişman görünüyorsa nefes nefese kalıyorsa alma çünki çiğerleri açılmamış çabuk yorulan kuş tat vermez ( 7)kanatları kuyruk altında duruyorsa alma
bu saydıklarım içinden iyileride çıkabilir fakat performans kuşuları genelde fizik yapısı ve boynu ince paçaları ne çok uzun nede çok az olmalı tam paça olmayan kuşu tavsiye etmem hem beyenmediğin zaman böyle tam paça diri cin gibi kuşu satması kolay olur......... ben yavru kuş almayı tercih ediyorum çünki daha hesaplı ve antreman vermesi daha zevkli

ankara kuşcusu' Alıntı:
performans takla kuşu olarak şunlara bakabilirsin ( bu kuşları alma bence )( 1 ) şebab olmamasına dikkat et göğsünde kına olmasıda şebab kırığıdır ( 2) tam kızıl göz kuşu tavsiye etmem ^ (3) bol paça yani malatya kuşu alma (4) kanat sesi yoksa veya normalden düşükse alma (5) İÇERDE oynayan kuş geri geri gidiyorsa kendisini yukarı tavana kadar çekemiyorsa kesinlikle alma sersemdir (6) güvercin çok yapılı ise kaba şişman görünüyorsa nefes nefese kalıyorsa alma çünki çiğerleri açılmamış çabuk yorulan kuş tat vermez ( 7)kanatları kuyruk altında duruyorsa alma
bu saydıklarım içinden iyileride çıkabilir fakat performans kuşuları genelde fizik yapısı ve boynu ince paçaları ne çok uzun nede çok az olmalı tam paça olmayan kuşu tavsiye etmem hem beyenmediğin zaman böyle tam paça diri cin gibi kuşu satması kolay olur......... ben yavru kuş almayı tercih ediyorum çünki daha hesaplı ve antreman vermesi daha zevkli
SERKAN ARKADAŞIMIZIN DEDİKLERİNE AYNEN KATILIYORUM TEŞEKKÜRLER KENDİSİNE BENİMDE EKLEYECEKLERİM VAR TABİKİ PERFORMANS OYUN KUŞLARI İÇİN YAZIYORUM (1) DİŞİ KUŞ İÇİN UFAK KESİM YANİ MİNYON DİŞİLERİ TERCİH ET ERKEK İÇİN DE UZUN YAPILI OLMASI TAVSİYEM OLUR (2) DİŞİLERDE ÇATI KEMİĞİNİ KONTROL ET KIRIKLIK VARSA YUMURTLAMAZ (3) OYUNLU KUŞ İSE PERDAH YAPTIRILDIĞINDA KAFASI YUKARI BAKARKEN AYAKLARINI GERGİN ŞEKİLDE AÇMASI İYİDİR (4) KANATLARININ ALDINA BAK İLK ÜÇ TELEK ŞAH TELEKLERİDİR OYUNLU KUŞ SERT TAKLA ATIYORSA KANATLARINI KANATIR BU DA PERFORMANSINI ETKİLER İYİ DEĞİLDİR

Abi çatalın kırık oldıuğunu nerden anlıcaz?. Bnm arka tepe siyahlarım var 1 aydır yuva yapıp yatıyolar ama yumurta yok nerden anlıcam ?

Oynar, mülakat ve çakal alırken kanatta saz varmı kuyrukta elif varmı bunlarada çok dikkat etmek lazım özellikle istanbulda kuşlarin sazlarıni eliflerini çeken çok kurnaz var...

cagatay123' Alıntı:
Abi çatalın kırık oldıuğunu nerden anlıcaz?. Bnm arka tepe siyahlarım var 1 aydır yuva yapıp yatıyolar ama yumurta yok nerden anlıcam ?
Kardesim muhetemelen kısırdırlar...madem yatıyorlar altlarına yumurta kaçır bakıcilık yapsinlar..

Geri