Kuş Alıştırma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ByGonenLee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

ByGonenLee

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kazımcan Akıncı
Meslek
Yok
İlgi Alanı
Kediler
Abiler Ben Kuslarımı Aldıgım gibi Kanatlarını çekip kümese koyuyorum ne zaman uzarsa o zaman salıyorum ama mahallede ne kadar kus varsa bir çatıya alışmışlar saldığım gibi oraya gidiyorlar 1-2 gün sonra geliyorlar
kuşlarıma ne yapmalıyım ?

Eğer uzayana kadar hep kümesin içinde tutuyorsan bu çok yanlış...Bana göre yönteminde çok yanlış teleklerini çekmek yerine bantlasan çok daha iyi olur....Çünkü;hem kuşun canı yanmaz hemde kümesin önüne saldığın zaman bir yere gidemez...Şunu unutmaki kuş rahat ettiği yeri sever...Selamlar Batuhan Kökdemir

Selamlar
Abi Kuşlarımı Hep Kümeste Tutmuyorum Dışarı Çıkarıp Yem Yediriyorum Arada bir 1 gün açık bırakıyorum uçurunca gidiyorlar baska çatıya

Bence forumda tamda bu konuyla ilgili çok fazla değerli bilgiler mevcut ben derimki bi araştırın.
saygılarımla!

Kuşlarını takip et.Mutlaka hepsini uçuruyorsan,hepsini aşağıya çeken bir kuş vardır.o kuşu uçurma diğerlerini uçur....
Selamlar Batuhan Kökdemir

kötü kuşlarla iyi kuşları birlikte uçurmayın, iyi kuş kötüyü iyileştirmez ama kötü kuş iyiyi bozar.
Elinizdeki uçmayan yoz kuşları çıkartın , sorun kalmayacak.

Usta yoz dedinde 1 yoz var 2 tanede mardin var kuslar hastamıdır nedir uçmuyorlar süs kusumu anlayamadım salıyorum dama çıkıyorlar iniyorlar :)

Alışkın kuş varsa , yer çok arada değilse kuş sık taklada değilse veya oyuna düşmediyse 15-20 gün büyük çoğunluğu için yeterli süre çekmeyin bantlayın ama 15 gün boyuncada bantlı kalmasın arada kümese koyduktan sonra bandını çözün.

Ben iyi kötü kus aliskanligindan yana degilim.

bant isine sicak bakarim cekmem,ve 1 haftada salarim bunaltmam SIKMAM

sanirim kuslarin disari alisiyordu bu normal birde bak etrafta onlari korkutan bir sey varmi,olurya bir korkuluk gibi bi sey.

sonra disileri bantla ve erkekleri kanadini ac durumu gözle cok zaman ayirman gerekiyor.
sükür benimkilerde bu sorun yok ucmak istemiyen oluyor ama hepsi pesinden dama atlamiyor.
bir süre sonra yanliz kalan kus yere iniyor.
kümesin yakinlarinda durma kus ucurdugunda birak onlar bir süre alissin

bendekilerin bazilari artik yanimdan inis yapip direk kumese iniyor

Kardesım Kusları Saldıgında yemleme ılk once kusları sal ucur aksama dogru yemle kapat oyle yuvaya hemen gelirler

İmkanın varsa o çatıdan kovala bir hafta boyunca her gün.. Veya o çatıya siyah büyük bi poşet bağla izin verirlerse.. bnm kuşlarda sürekli aynı çatıya gidiyorlardı, o çatıya da birini çıkarıyordum uçurmadan önce. Kuş o çatının güvenli bi yer olmadığını anlar bi süre sonra..

bana göre bantlamak daha uygun sen kuşları günün belli saatinde yüksek yer ler varsa oraya koyki kuşlar etrafı iyicene tanısın

BU 2 SAYFADA DA BANT VE KANAT ÇEKMEDEN SÖZ EDİLİYOR.

ÖNCELİKLE ; KUŞLAR HUZURLU ,MUTLU VE RAHAT OLMALARI BAHSEDİLMİYOR.KENDİLERİNE AİT YUVALARI OLMALI .KÜMESLERİNİ SEVMELERİ SAĞLANMALI.

EL SÜRÜLÜP RAHATSIZ EDİLMEMELİLER.ÜRKÜTÜLMEMELİ.GÜRÜLTÜLÜ ORTAMDA BULUNMAMALILAR.
VELHASIL ; ONLARI SALDIĞINDA , ORAYA DÖNMELERİ İÇİN HAKLI SEBEPLERİ OLMALI.!

YOKSA ''UÇUP GİDECEK VE DÖNMEYECEKLERDİR.''

Geri