Kuş ayakta durmakta zorlanıyo ne hastalığı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ale_mci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

ale_mci

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
bugra han
Meslek
yok
İlgi Alanı
Kediler
bende bir tane miski var.Kuş ayakta duramı yor.sağa sola yalpalıyor boynunu geriye doğru çekiyo sarhoş gibi ne hastalığı bu . bu kuşu diğerlerinin yanına koyayım mı onlarada geçermi ltf yardım edin.öbür kuşların yanına koysam öbürlerinede bulaşır mı?

Ne olur ne olmaz sen önce diğer kuşlardan ayır hastalık bulaşmasada yazık hasta hayvanı hırpalamasınlar... Sağa sola sallanıyo diyosun sallabaş olabilir mi? Yani sallabaş hastalığını biliyormusun? Kuşun dengesi bozulur. Yem yerken giderek isabet azalır. Böyle belirtileri var. Siteden öğrenebilirsin ayrıntıları...
Eğer kuş sallabaşsa "Bezozyme" adlı B vitaminini kullan 1-2 haftaya bayağı fark eder...

Geçmiş olsun...
SİNAN ÖZTEKİN

sallabaşı tam bilmiyorum kuşun durmadan kafasını titretmesiyse eğer sallabaş değil.Mesela kuş ayağıyla gagasının orasını felan kaşıyacakya arka kuyruğunun orasını felan çok zorlanıyo ayağını kaldırsa düşecek kuş.Güzelde bi miski bırakmakta istemiyorum.inş çözüm buluruz.Bezozyme bu dediğin hapı kuşcular hali var ankarada kuşların felan satıldığı yer ordamı bulunur.Yoksa eczanelerdede var mı?

Gecen hafta benim bir dumanli yavrum oyle yapiyordu.Kus kumesten cikti birden sag sol dengesizce yurumeye baslamisti titreme vardi kafasida cok acayip haraketler vardi.Havanin sicak olmasindan kaynaklandigini ve ayni zaman vitamin eksikligi oldugunu dusunuyorum.

Benim yaptigim ; kusu elime aldim 1-2 dakkika oyle tuttum kendine gelsin diye , sonra aldim bunu muslugun altina tuttum ferrahlasin ve suyun soguklu ile kendine gelsin diye(tabi muslugun latinda abartilacak kadar tutmuyoruz sadece kusu biraz ferrahlatmak icin birkac saniye).bunlari yaptiktan sonra kus biraz kendine geldi , ondan sonra bunu alip serin bir bolgeye koydum geceyi orda gecirdikten sonra ertesi gun kendine geldi.
Ha ayrica ben birde hap vermistim , belkide hapin bir faydasi oldu bilemiyorum.
Umarim kusunuz duzelir.

ale_mci' Alıntı:
sallabaşı tam bilmiyorum kuşun durmadan kafasını titretmesiyse eğer sallabaş değil.Mesela kuş ayağıyla gagasının orasını felan kaşıyacakya arka kuyruğunun orasını felan çok zorlanıyo ayağını kaldırsa düşecek kuş.Güzelde bi miski bırakmakta istemiyorum.inş çözüm buluruz.Bezozyme bu dediğin hapı kuşcular hali var ankarada kuşların felan satıldığı yer ordamı bulunur.Yoksa eczanelerdede var mı?

bütün eczanelerde var. bu normalde insan ilacı...

ale_mci' Alıntı:
bende bir tane miski var.Kuş ayakta duramı yor.sağa sola yalpalıyor boynunu geriye doğru çekiyo sarhoş gibi ne hastalığı bu . bu kuşu diğerlerinin yanına koyayım mı onlarada geçermi ltf yardım edin.öbür kuşların yanına koysam öbürlerinede bulaşır mı?
Kuşta yeşil ishal ve ateş varmı, aynı sorun bende de var ,kuşun başı öne arkaya titriyor ve yürürken sendeliyor, ayrı ve serin bir yere koydum, baytril verdim 2 gün , biraz düzeldi ama hala kendisi yem yiyemiyor,yeme gaga vurmasına rağmen.

gökay' Alıntı:
ale_mci' Alıntı:
Kuşta yeşil ishal ve ateş varmı, aynı sorun bende de var ,kuşun başı öne arkaya titriyor ve yürürken sendeliyor, ayrı ve serin bir yere koydum, baytril verdim 2 gün , biraz düzeldi ama hala kendisi yem yiyemiyor,yeme gaga vurmasına rağmen.

S.a Nizam abi benim sabunim sallabaş olmuştu "Becozyme" adlı B vitaminini kullandım 1 haftada geçti. İstersen sende bi dene onuda düzeltir inşallah. Zaten 2,50 tl bişey... Geçmiş olsun...

SİNAN ÖZTEKİN

yok kardeş ishal değil bi hastalıkta dıştan görünmüyor kilosu felan yerinde ben bi kaç gün sonra resmini koyarım

Geri