Kuş besledim kafeste

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan allıpullu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

allıpullu

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Timuçin
Meslek
Tekstil
İlgi Alanı
Balıklar
Öncelikle selamlar, yetiştiricilik konusunda yeniyim iki ay kadar oldu, resimde gördüğünüz yerde tam altı kuş kaçırdım alıştırıcam derken, ilk problemim kümesimin çukurda kalıp uçan kuşun görememesiydi bunun için çeşitli yorumlarda bulunanlar oldu hatta kümesin karşısındaki duvarı ve kümesi kırmızı renge boyamam gerektiği söylendi, ama o problemi nihayet aştık uçan kuş kaçmıyo yerini bulabiliyor, tam yerimize alıştık derken bu seferde kuşları uçuramıyordum gerçi kuşlar arkadaşlarımın hediyesi ve pazardan satın alma kuşlar tanımıyorum huylarını, neyse ben bunları seçmeden sırıklıyordum yani o anda kim çatıdaysa tabi aralarında uçmayanlar olduğu için diğerlerinede kötü örnek oluyordu ve uçuş göremiyordum. bu sorunumu baba ve yavrusunu ikili uçurarak çözdüm, çözdüm dediğim iki tane kuş uçurabiliyorum :hhh: yetişen 4 yavru daha var onlarıda bu gruba dahil edip kendimce bir grup yapmak istiyorum ilk olarak öğrendiklerim bunlar ama daha oyun seyredemiyorum o ayrı :haha: sizlerle paylaşmak istedim ki öneri ve yorumlarınızla bu işi daha iyi yapabilirim tşkler.

Ekli dosyalar

• SDC10211.webp
    SDC10211.webp
    799.9 KB · Görüntüleme: 1,405
  • SDC10219.webp
    SDC10219.webp
    818 KB · Görüntüleme: 1,386
  • SDC10213.webp
    SDC10213.webp
    675.4 KB · Görüntüleme: 1,389
resimlerin devamı

Ekli dosyalar

• SDC10228.webp
    SDC10228.webp
    752.3 KB · Görüntüleme: 1,428
  • SDC10229.webp
    SDC10229.webp
    698.9 KB · Görüntüleme: 1,361
  • SDC10215.webp
    SDC10215.webp
    721.1 KB · Görüntüleme: 1,382
güzel kümesin var. ama kümesi ağaçlar kamufle ediyorlar özelliklede kümesin yanında bulunan ağaç senin için bir problem oluşturur. mekanın 4 yerden çekilmiş fotosu olsa güzel olurdu. ama ilk kuş alıştırılıcak ise bangolar yardımıyla yapılırsa daha güzel olur hem alıştırılan kuş uçmayada alışır uçmayan bir kuş ise birde toplu dururlar bangolarla mekanın üstünde uçarlar.

Selamlar Timuçin abi.Bence kümesinin yeri çok güzel senin tek yapman gereken şey kümesin tam karşısına bir yere 6-7 metrelik bir direk dikip direğinde ucuna yatay bir çıta çakman.Böylece kuşlar ilk oraya iner sonra kümese inerler.Zaten yetiştirdiğin ırk saya bu yüzden direğe inmeleri çok kolay olur.Direğe alışırlarsa başka yerede konmazlar hem kümese arkalaman hem kovalayıp uçurman daha kolay olur.Saygılar...

selamlar.en güzeli orada çorum ırkı beslemek.oyunlu kuş orada zor.

Bango bulabilirsem beslemeyi düşünüyorum, direk işi güzel fikir aklımın bir köşesine yazdım kelebek beslemekte ısrarcıyım :) görüşler için tşkler.

Abartmanın anlamı yok kelebek oraya inebilir bir soun olmaz.

Geri