KUŞ BESLEMEDE YENİYİM KÜMES YAPACAĞIM YARDIM EDER MİSİNİZ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan musty522
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

musty522

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mustafa Yaşar
Meslek
serbest meslek
İlgi Alanı
Kemirgenler
Öncelikle Herkeze Selamlar
Adım:Mustafa
Yaşım:19
Bu siteye katılma amacım yeni kuş beslemeye başlıyor olmam.Bunun içinde siz sayın abilerim ve kardeşlerimden bilgi almak ve sizlerle birlikte iyi günlerler keyifli saatler geçirmek istememdir.İnşallah da dediğim gibi olur.Gelelim asıl konuya.Kuş beslemeyi çocukluktan beri arzulardım.Nasip bu güne miş.İnşallahda sizlerin yardımıylar ve verdiğiniz bilgiler doğrultusunda bu isteğimi gerçekleştireceğim.Öncelikle Kuş Beslemeye Çok güzel bir kümes yaparak başlamak istiyorum ama bu konuda size danışmamın daha iyi olacağını düşündüm.Kümesimin boyutlarını ve malzemelerini kendi kafamda belirledim şimdi ölçüleri sizlere vereceğim ve sizlerinde bana bilgi vermenizi rica ediyorum.
KÜMESİMİN ÖLÇÜLERİ ŞUNLAR:
Yuvalıklar:30.50.30 cm 15 ADET OLACAK 15 ÇİFT KUŞ BESLEYECEĞİM
Kümesin Genişliği:150 cm
Kümesin Yüksekliği:150 cm yada 180 cm
Kümesin Uzunluğu:180 cm
İSKELETİ DEMİR PROFİLDEN DIŞI OBS KAPLAMA YUVALIKLARDA OBS DEN OLACAK
PEKİ BÖYLE BİR KÜMESİ KENDİM YAPSAM NE KADARA MAL OLUR?
MARANGOZA YAPTIRSAM NE KADARA MAL OLUR?
BENİM KÜMES ÖLÇÜLERİM VE MALZEME KALİTEM BU AMA İYİ Mİ OLUR KÖTÜ MÜ OLUR ONU BİLMİYORUM EĞER ÖLÇÜLER UYGUNSA VE MALZEMEDE İYİ SE BUNLARI YAPACAĞIM EĞER BAŞKA BİR ÖLÇÜ VE MALZEME VARSA YAZARSANIZ SEVİNİRİM.
VERCEĞİNİZ BÜTÜN BİLGİLER VE CEVAPLAR İÇİN ŞİMDİDEN HERKEZE TEŞŞEKÜRLERİMİ İLETİYORUM SAYGILARIMLA
(MUSTAFA)

kimse cevap yazmıyacakmı bilgi vermiyecek mi yardım ederseniz çok sevineceğim abilerim kardeşlerim

Bu forumda arama yaparsan çok güzel bilgilere ulaşabilirsin. Osb yi yüzeyde bırakman kötü olur. Isıdan ve yağmurdan koruman gerekecek. Osb üstüne çatılarda kullanılan şıngıl veya çıngıl (ismini tam olarak bilmiyorum) kullanabilirsin. Yapacağın kümesin boyutlarını maximum kaç çift kuş besleyeceğine göre ayarlarsan daha iyi olur.

benim tavsiyem şöyle olur. eğer imkanın varise youtong denen tuğlalardan al. önce güzel bir kapalı mekan oluştur. içinde kuşlara yetecek kadar yuva hazırla fazladan bulunsun mutlaka yani 30 yuva lazımsa 35 yap. bazen sorun olabiliyor. profil ve diğer malzemelerle bu bölümün önüne ikinci bir balkon tarzı yer yap.. kapalı yuvaların olduğu bölümün çapı yüksekliğine eşit olsun. kuşların yuvaya kalkışları rahat olur böylece..

iki bölmeli en güzeli olur diye düşünüyorum. youtong ısı yalıtımı sağladığı gibi kullanımıda kolaydır. ben böyle düşünüyorum...

Abi bende osb den yaptım kümesimi. Osb nin bi tabakası 24 tl bizim burda bana 3 tane yetmişti follukları limon sandıklarından yaptım kapısını felan marangoza kestirdim yanlarınada 8 adet delik açık yazın onları açıp kapatıyorum resminide koyuyorum

Ekli dosyalar

• 19052010049.webp
    19052010049.webp
    407.2 KB · Görüntüleme: 1,841
Fotoğraf eski abi ilk başladığım zamanlar

hüseyin abi bilgin için saol kümesim dediğim gibi boyutları 15 çift kuş besleyeceğim dediğin gibi kapladıktan sonra şıngıl kaplayacağım onu yazmayı unutmuşum genede bilgin için saolsın abi.

ahmet abi dediğin tulayı bilmiyorum ama tuğladan yapmayı düşünmüyorum osb türü birşey olabilir varsa önerdiğin bir malzeme onu kullanıyım ama osb kalitesinde olabilir ondan iyi de olabilir ama fazlada pahalı olmasın genede verdiğin bütün bilgiler için saolsın

asım kardeşim kümesinde kuşlarında güzelmiş ama ben limon kasasından yapmıyacağım osbden yapacağım kümeside yuvalarıda kümesi yaptıktan sonrada hüseyin abimizin dediği gibi şıngıl ile kaplayacağım genede bilgin için saolsın

başka kimse yokmu bilgi verecek.şuan bilgilernize çok ihtiyacım var yardımlarınız gerek bana hepinizde kuş besleme yönünden deneyimli insanlarsınız.bir de kuşları alınca kanadını bantlıyım mı? yoksa çekiyim mi? onu öğrenebilir miyim?

Arkadaşlar kimse yardımcı olmuyacakmı önerilerniz lazım yardımlarınız lazım kuş beslemeyi gerçekten çok istiyorum ama iyi bir şekilde yapmak istiyorum bilgiye ihtiyacım var yardım edin lütfen!!

Re: KUŞ BESLEMEDE YENİYİM KÜMES YAPACAĞIM YARDIM EDER MİSİNİ

osb cabuk sısecegı ıcın sıngıl yap kenarlarını felan :D

Re: KUŞ BESLEMEDE YENİYİM KÜMES YAPACAĞIM YARDIM EDER MİSİNİ

Bu konuya yazı yazalı yıllar oldu bende fotoğraf paylaşmışım eski güvercinlerim felan duygulandım valla :( diyeceğim osb nin etrafını sağlam kalın bir muşamba ile sarın çok yararı oluyor çatısını da v şeklinde yapın

Geri