Kuş Beslemeye Ara Veriyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hasan_22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

hasan_22

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
HASAN SOYAK
Meslek
serbest meslek
İlgi Alanı
Kuşlar
slm arkadaşlar bu belediye ve apartman sikayetlerınden bıktım artık her gun bırılerı sıkayet edıyo kımseyı rahatsız ettıgımızde yok günde yarım saat açtıgım kuslar rahatsızlık verıyomus ınsanlarla konustum hepsını ıkna ettım fakat yıne sıkayet edıldım artık bıktım bu ınsanlardan bu yuzden kuslarımın hepsını satıyorum ara verıyorum kus beslemeye artık yapıcak bısey bırakmadılar moral falan bırakmadılar insanda selamlar

Kötü olmus bazı insanlara herşey batıyor hayvan sevgisi kalmamış kımsede inşallah damı olan bir eve taşınırsınız orda rahat rahat beslersiniz ileriki hayatınızda.

sitenizde evinde kedi köpek besleyen kesin vardır.. evde kedi köpek beslemek zorlarına gitmiyor, hastalık yapan kıllı tüylü hayvanları evde besliyorlar bizler balkonda kimseyi rahatsız etmeden kuş besleyince sorun oluyor.. Bazı insanları anlamak gerçekten zor..

Selam gerçekden üzücü bi durum sizi çok iyi anlıyorum aynı sekilde binadakiler benide şikayet etmişlerdi ama benim kendi dairem olduğu için bişey elde edemediler artı yedikleri dayak yanlarına kar kaldı..:)) saygılar sadık bayar

abi olanlara çok üzüldüm ,aynı sorunu bi aralar bende yaşamıştım ... kısmet işi ...

SADO :) SENİDEMİ ŞİKAYET ETTİLER... ÇOK BÜYÜK YANLIŞ YAPMIŞLAR :)

aynen abi etdilerde bişey olmadı olamazda zaten 130.000 lira canlı saydım o eve kuş uçurmak için 2 tane dengesiz yüzündemi kuş belemeyim..bide şikayetleri ne bilionmu abi kuşlar uçarken pisliyormuş bende dedim arkalarına bezmi takıcaz:))

hasan kardeşim öncelikle durumuna üzüldüğümü belirtmek isterim,

dediğine göre herkesle konuşup onay aldıysan ve genede biri seni şikayet ediyorsa işin içinde muhtemelen münasebetsiz ve fesat bir komşu var demektir...
ben de kısa zaman önce yaklaşık 5-6 bin lira masraf ederek kendi terasıma yeni bir kümes yaptırıp kuşlarımı yanıma getirdim, ilk başta benimde bu yönde kaygılarım vardı ama neyseki bina sakinleri üzerinde olumsuz yaklaşan birileri çıkmadı henüz, belki ilerde yan binalardan bir kaç münasebetsiz çıkabilir muhtemelen bekleyip göreceğiz..
ama bilmelisin ki birileri rahatsız oluyor diye kimse senin şevkle beslediğin kuşları ordan çıkartma hakkına sahip değil ,buna belediye yada zabıta da dahil. benim bu konuda bir takım araştırmalarım oldu edindiğim bilgilere göre eğer apartman ortamında hayvan besleniyor ise şikayet eden kişi o hayvanın verdiği rahatsızlığı özellikle sağlık açısından ispatlayamadığı sürece hiçbir şey yapamıyor . yani sadece belediyenin yada zabıtanın gelip bunlar komuşlarını rahatsız ediyor kaldır bunları deme hakkı bulunmuyor eğer varsa bir şikayet, olayı mahmeye taşımaları gerek mahkeme sonunda sağlık bakanlığına yada benzeri kurumlara ait birimler gelip rapor tutup hayvanların insan sağlığına zarar verdiğine kanaat getirirlerse ancak o zaman hayvanların ihracına karar verilebiliyor.
üstelik apartman yönetim planınında hayvan beslenmesinin yasak olduğuna dair altında tüm apartman sakinlerinin imzası olan bir karar bulunmadıkça kim şikayet ederse etsin sen rahatına bak derim! :)
ama olayı insani yollardan, konuşurak , iyi ilişkiler kurark çözmen çok daha akıllıca olacaktır.
sen elinden gelen azami özeni gösterirsen kümesinin temiliğine kuşların başkalarına zarar vermemesine dikkat edersen sanmıyorum ki nihayetinde sonuç senin adına olumsuz sonuçlansın. illaki heryerde birkaç hayvan düşmanı, yada insanların bir nebze mutluluğunu çekemeyen fesat insanlar çıkacaktır ama hemen pes edip bu güzel hobiyi onlara harcatmamak lazım kanımca değilmi?.. allah yolunu açık etsin kardeşim umarım bu sıkıntıyı bir an önce aşarsın gönül rahatlığıyla kuşlarını yemlemeye devam edersin kümesinde...

gebzeli60' Alıntı:
aynen abi etdilerde bişey olmadı olamazda zaten 130.000 lira canlı saydım o eve kuş uçurmak için 2 tane dengesiz yüzündemi kuş belemeyim..bide şikayetleri ne bilionmu abi kuşlar uçarken pisliyormuş bende dedim arkalarına bezmi takıcaz:))

evet doğru söylüyorsun sadık kardeşim bizler sırf bu zevki icra edebilmek için yüz milyarlarca lira parayı gözden çıkarmışız , 2 hayvan düşmanına pabuç bırakıp yılmamak lazım. bu arada, senin komşuların sundukları mazeret te mazeret olsa bari. havada uçan milyonlarca yabani güvercin serçe yada kumrulara ne yapacaklarmış peki? bi sorsaydın :p

hüseyin abi yazıların gercekten benı bırazda olsa rahatlattı dun aksam benı sıkayet edenlerı buldum ve yın konustuk neymıs kuslar asagıya pıslıyomus kaldıkı ben kusları dısarı dahı cıkarmıyorum damızlık beslıyorum yukarda ucurduklarım var tabıkı fakat oda catıda ımkanı yok kı rahatsız olsunlar ama ınsanlar boyle sıkayet eden ınsan yaslı bı amca konustuk ettım ama nuh dıyo peygamber demıyor balkona gelen yabanılerden dolayı asagıya pıslık dustugu ıcın benım kuslara mazeret buluyolar ben en once yabanılere cozum bulmam gerek ama acıkcası bulamıyorum her sabah gelıyolar eger onlara cozum bulsam bılıyorum kı artık sıkayet falan olmayacak ama bulamadım tecrubesı olan arkadaslardan yardım beklıyorum selamlar

BALKONUNA SEYYAR, NORMAL CAM TÜLÜ YAPMAYI DENEYEBİLİRSİN..

vall okumuştum rizede cd baglıyolardı balkona parladıgı için kaçıyor güvercinler yada siyah poşet tabii kendi kuşlarını uçururken çıkartman lazım zamanında benide şikayet etmişlerdi biraz bagırıp çagırınca kim şikayet ediyorsa çıksın şimdi söylesin diye tüm zillere bas kimse çıkıp ben diyemez bence sende dönersin görevlilere yanlış şikayetmiş diye çeker giderler sonuçda mülkseninse belediyeninde yapabilecegi fazla bişey yok ama fazla abartmamak gerek bina sakinlerinin toplanıp 100 de 51 inin imza vermesi mahkeme kararıyla mülkünü satman gereke bilir yada taşınman neyse geçmiş olsun ama sen yinede iyice düşün bulursun bi yer oraya saglam kümes yapar devam edebilirsin bu ugraşa inşaallah

ahmet bey cam tülü demişiniz pek anlayamadım mülk sahibi değiliz kiracıyız 9 daireden 9uda şikayet etmiş fakat elebaşlarını buldum konustum ama anlamıyo tek sıkıntım yabanıler en sonunda hepsını yakalayıp uzak yerden salıcam ama dusuncem belkı burda yavruları vardır dıye onuda yapamıyorum

çok basit kadeşim ufak bi kpan yapıcaksın yakalıycan yabanileri goturcen baska bı yere bırakıcan benım ordada cok wardı onların yuzunden kuş bıle ucuramıyorum yawrular yukselıyordu bı gelıyorlardı kafıle halınde noktada patlayan kusu ındırıyordu yakaladım 15 20 tane goturdum istanbuldakı kuş pazarının oldugu yere saldım topkapıya sımdı ne gelen war ne gıden bırde dısarda yem bırakma ondanda gelıyorlar saygılar..Sadık Bayar :tamam:

Yabaniler balkonuna gelmesin istiyosun dimi ? bu yöntemle senin balkona konmazlar ama binanın herhangi bir yerine konup oralara pisleyebilirler bunun için senin yapacağın pek bişey yok sanırım..Yabaniler, kendi balkonuna gelmesin istersen dediğim gibi balkonuna normal cam tülü yap.. (normal evlerde ki oda cam tülleri gibi, hava alır verir ama dışarıdan veya içeriden giriş çıkışları engeller.. zaten bir zaman sonra yabaniler unutur sizde tülü kaldırırsınız..

slm hocam üzüldüm sanırım bnde ara verecem komşudan bugün şikayet aldım çocukları korkuyormuş kuşlarım uçtuklarında kuşlarımı balkonda besliyorum anlayamıyorum insanları ama ne yapalım onlardan nasıl ayrılacam bilmiyorum

Geri