hasan kardeşim öncelikle durumuna üzüldüğümü belirtmek isterim,
dediğine göre herkesle konuşup onay aldıysan ve genede biri seni şikayet ediyorsa işin içinde muhtemelen münasebetsiz ve fesat bir komşu var demektir...
ben de kısa zaman önce yaklaşık 5-6 bin lira masraf ederek kendi terasıma yeni bir kümes yaptırıp kuşlarımı yanıma getirdim, ilk başta benimde bu yönde kaygılarım vardı ama neyseki bina sakinleri üzerinde olumsuz yaklaşan birileri çıkmadı henüz, belki ilerde yan binalardan bir kaç münasebetsiz çıkabilir muhtemelen bekleyip göreceğiz..
ama bilmelisin ki birileri rahatsız oluyor diye kimse senin şevkle beslediğin kuşları ordan çıkartma hakkına sahip değil ,buna belediye yada zabıta da dahil. benim bu konuda bir takım araştırmalarım oldu edindiğim bilgilere göre eğer apartman ortamında hayvan besleniyor ise şikayet eden kişi o hayvanın verdiği rahatsızlığı özellikle sağlık açısından ispatlayamadığı sürece hiçbir şey yapamıyor . yani sadece belediyenin yada zabıtanın gelip bunlar komuşlarını rahatsız ediyor kaldır bunları deme hakkı bulunmuyor eğer varsa bir şikayet, olayı mahmeye taşımaları gerek mahkeme sonunda sağlık bakanlığına yada benzeri kurumlara ait birimler gelip rapor tutup hayvanların insan sağlığına zarar verdiğine kanaat getirirlerse ancak o zaman hayvanların ihracına karar verilebiliyor.
üstelik apartman yönetim planınında hayvan beslenmesinin yasak olduğuna dair altında tüm apartman sakinlerinin imzası olan bir karar bulunmadıkça kim şikayet ederse etsin sen rahatına bak derim!
ama olayı insani yollardan, konuşurak , iyi ilişkiler kurark çözmen çok daha akıllıca olacaktır.
sen elinden gelen azami özeni gösterirsen kümesinin temiliğine kuşların başkalarına zarar vermemesine dikkat edersen sanmıyorum ki nihayetinde sonuç senin adına olumsuz sonuçlansın. illaki heryerde birkaç hayvan düşmanı, yada insanların bir nebze mutluluğunu çekemeyen fesat insanlar çıkacaktır ama hemen pes edip bu güzel hobiyi onlara harcatmamak lazım kanımca değilmi?.. allah yolunu açık etsin kardeşim umarım bu sıkıntıyı bir an önce aşarsın gönül rahatlığıyla kuşlarını yemlemeye devam edersin kümesinde...