kuş bir kenarda hep durgun bi şekilde duruyo ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan GÖÇMENN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

GÖÇMENN

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hüseyin KARA
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
arkadaşlar kuşu her saldığımda çok az uçuyo hep bi kenarda duruyo çok hareketli değil siteden aradım ama sebebini bulamadım sizce bunun sebebi ne olbilir ne yapmam gerekir yardımcı olurmusunuz ?

kuşun resmını koyabilirsen bi yorum yapabilirim. Görmediğim için bişey diemicem.

kuşun resmini dışkısının rengini tüylerin kabarık vs olusunu yazarsan daha rahat ve isabetli yorumlar yapılır

işte bu kümese koyunca bu şekli alıyo bide iştahsızlık var dışkısıda sıvı bir şekilde ?

Ekli dosyalar

• Photo-0002.webp
    Photo-0002.webp
    101.5 KB · Görüntüleme: 1,710
bu kuş hastaa veba hastalıgını andırıyo sanki

bilmiyorum da dışkısı sıvı bugün daha kötü, sanırım fazla gitmez

güzelde bikuşmuş ama eğer yem yiyorsa bi miktar pirinç yedirmeyi dene

slm bende 2 tane kuş var fazla yem yemiyolar su içiyolar.. bide halsizler nedn..

ark resim koyarsan iyi olur bide her sebep olabilir kesin şu diyemeyiz bide temiliğe çok dikkat etmen gerekir kış yaklaşıyo hastalıklar çok var .

haftalık normal temizlik yapıyorum. aylık genel temizlik yapıyorum.. kuşları yeni getirdim kanatlarını çektim.. moralleri bozuldu yemden düştüler. acaba kantlarını çektim diyemi oldu bilmiyorumki.. bende ağızlarına samırsak werdimm.... iyi olurmu bilmiyorum..

arkadaşlar ben mmlekette değilim ondan resim koyamıyorum kardeşim ilgilenio kuşlarla ...şöle bi sorun var hastalık yeni yeni kendini göstermeye başladı...ilk başlarda biraz halsizlikle beraber elimize alıp saldığımızda yere inerken hafif denge sorunu var kuşn cinsi arka perçim mavi taklacı ...zayıf biraz da yani kardeşim diyo yemleri ıskalamaya da başladı acaba sallabaş mı oluyo ner yapabi,lirim arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim..

anladım sercan arkadaşım peki yeni getrdiğin kuşları hemen kümese mi brakıyon yoksa bi raz gözlem altında tutup sonramı barakıyon bu önemli bisey dışardan hastalık gelmiş olabilir .

valla direk salıyorum kümese her saldığımdan 2 kuştan biri hastalanıo ya sallabaşa dönüyo çoğu bu kümeste var bi şey en başta bi kuşta oldu sonra diğerlerine geçti :(

GÖÇMENN' Alıntı:
işte bu kümese koyunca bu şekli alıyo bide iştahsızlık var dışkısıda sıvı bir şekilde ?

Selam
Geçmiş olsun.Bu hastalık ADENOCOLİ denilen hastalık 3 ARALIK ta mesaj yazıldığına göre %90 kuş ölmüştür.Ama daha sonra başına geldiğinde kullanacağın ilaç COLİMİX internetten veterinerlik ilaçlarında aynı etken maddeli ilacıda kullanabilirsin.

slm oncelıkle cok cok gecmıs olsun benımde basıma geldı bu olay 20 ye yakın kusum aynı sekılde bole olmustu en az zararla onledım ıkı tane olen oldu sana tavsıyem budur ben halen kullanırım ve cok cok memnunum bana gore her kumeste bulunması gereken ılac ENROCURE %10 eczane fıyatı 12 lıra sprey seklındedır zaten basında popması var fısfıslı kus pusmaya basladıgı gun agzına bır fıs verıyorsun uc gun boyunca her gun bır defa verıyorsun dorduncu gun fılan vermıyorsun sadece uc gun verıceksın bak gor en kısa zamanda kurtulcak ama en basta sana tavsıyem hasta olanları karantınaya alman kullan bu ılacı faydasını goreceksın saglıklı kumesler herkesee

Evet arkadaşım kuş öldü malesef dediğin ilaçtan araştırıyım bi teşekür ederim sağlosın.

maalesef o hastalıktan banada geldi. bir haftada 55 tane kuşu kestim. kesmeseydim hepsi ölecekti bu hastalıktan kurtuluş yok arkadaşım..

Geri