KUŞ ÇATIMA İNMİYOR (RESİMLİ)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tetragon33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

tetragon33

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
TOLUNAY ÖZTÜRKK
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
BEN BU KUŞLARI 1 HAFTA ÖNCE ÇATIYA ÇIKARMIŞTIM AMA KUŞLAR MAHALLEYE ALIŞIK 6 AYDIR BENDELER. BEN ÖNCE AŞAĞIDA BAKIYODUM KUŞLARI . SONRA BİZİM ÇATIYA Bİ DOLAP ÇIKARDIM İÇİNEDE MAHALLEYE EN ALIŞIK KUŞLARI KOYDUM . BEN BU ÇİFTİN BİR TANESİNİ 1 AY UÇURMAMIŞTIM. ÇATIYA ÇIKARDIKTAN 1 HAFTA SONRA YANİ BUGÜN KUŞU KOVALADIM AMA KUŞ UÇMUYODU. EN SONUNDA ELİME ALDIK HAVAYA ATTIP HEMEN EŞİNİN YANINA İNDİ. BÖYLE 5-6 KERE YAPTIM SONRA Bİ KERE DAHA ATIYIM DERKEN KUŞ Bİ DAMA KONDU . DAM LA BİZİM ÇATI ARASINDA 4-5 METRE YA VAR YA YOK . KUŞ ŞU AN HALA ÇATIDA :D

Ekli dosyalar

• SDC10862.webp
    SDC10862.webp
    539.1 KB · Görüntüleme: 1,293
  • SDC10863.webp
    SDC10863.webp
    581.8 KB · Görüntüleme: 1,272
  • SDC10864.webp
    SDC10864.webp
    824.8 KB · Görüntüleme: 1,290
Kuş bıkmıştır havaya atmandan (: en iyisi burda yatayımda atmasın beni diye dama konmuştur. (:

Akıllı kuş gönlü olunca iner,eşini gösterirsen gelecektir yanına merak etme.

Selamlar sağlıcakla kal.

devamm

Ekli dosyalar

• SDC10865.webp
    SDC10865.webp
    820.6 KB · Görüntüleme: 1,320
  • SDC10866.JPG
    SDC10866.JPG
    0 bayt · Görüntüleme: 1,183
  • SDC10867.webp
    SDC10867.webp
    772.9 KB · Görüntüleme: 1,281
devammm

Ekli dosyalar

• SDC10868.webp
    SDC10868.webp
    488.7 KB · Görüntüleme: 1,203
  • SDC10869.webp
    SDC10869.webp
    831.9 KB · Görüntüleme: 1,268
  • SDC10870.webp
    SDC10870.webp
    842.9 KB · Görüntüleme: 1,284
Bence inmemekte çok haklı Tolunay, sen ilk önce o çatıyı düzenle güzel bir kümes yap bir sabah bir akşam aç yemlemeyi düzenli yap çok rahatsız etme ondan sonra hiç böyle sıkıntılar yaşamazsın sürekli uçurma isteğini anlıyorum ancak onlarda uzaktan kumandalı araba değil o yüzden kuşada saygı duymalısın

ABİ KUŞ ZATEN AÇTI .. AMA ŞİMDİ DİŞİSİNİ GÖSTERDİM İNDİ (: ARTIK YARIN UÇURUCAZ :D

kümes olarak kullandığın eski dolabı kaldır güzel,geniş, azda olsa yüksek bi kümes yap.2.si sen etraftaki tahtaları kümesin ordan kaldır sonra ondan sabit bi yerde kuşları yemle hayvanları,yemlediğin yerde kümesin önü olsun.Hayvanları bide tok uçurma aç salkı uçurduktan sonra kısa zamanda kümesin oraya gelsinler

Kolay gelsin cok zor bir durum kuslarin degil ortam düzenlemesi.....

Bu düzenleme meselesi her kesimde var illa bir cati olmasi gerekmiyor.
yerde bahcede her yer ayni,BENDE ayniyim.
su ortama ne varsa atma sonra alirim durumu varya iste bu egitmden önemli.
ya bir türlü olmuyor bir gün bal dök yala 1 ay sonra amazon ormani gibi olmus.
yani kücükkende öyleydim ne bileyim simdi buralarda toplu temiz düzenli yerleri ve o düzene uymak icin yapilmis kurallari görünce sasiyorum ve aciyorum kendime bende yoktu böyle.
simdi cok istedigim halde olmuyor dedigim gibi bal dök ve 1 ay icinde yine farki kalmamis.

bana es dost akraba ve isi gücü olmayandan gelen yardimla düzenlenen yerleri söylemeyin.

her dakika bu düzene uyamiyorum bu durum ne yazikki bir tek bende yokmus onuda anladim ama cözüm halen ariyorum.
umarim konu sahibi biraz daha erken anlar ve bir ayara sokar kendini yoksa ilerde daha cok zor oluyor

Arkadaş , sende farkındasındırki kuşların yatık dediğimiz konumda, sen bence güzel bi kümesle yoluna devam etmeye bak ve artık yavru kovala :)

Geri