Kus Cekme olayi..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fenerbahcem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet
Meslek
Guvercinci
İlgi Alanı
Kediler
.....

Selam,

3 Sokak yukarisi ise elbet kuslar birbirini gorur. O beyefendinin kuslari turlar, sizinkiler turlar arada pek mesafe kalmaz. Rahatlik ile birbirlerini gorurler. Ama bunun sorun olacagini sanmiyorum. Bizim burada karsi karsiya binalarda besleyen onlarca insan var. Birbirlerine karisiyorlar karismasina ama iş inmeye gelince herkez yerini biliyor. Cok nadir kuslar birbirinin damina atiyor, atmasi ile de kalkiyorlar zaten. Üstelik sizin bahsettiginiz kuslar, anlattiginiza dayanarak soyluyorum ; Bir dama gidipte bir defada inecek kuslar degil. Kusda yerini seviyorsa eger pek sorun olmaz. Atar ise gider rica edersiniz. Sanki sadece sizin kuslariniz mi oraya inecek belki onlarinki size gelecek belli mi olur?... İciniz rahat olsun bence...

TempesTs' Alıntı:
Selam,

3 Sokak yukarisi ise elbet kuslar birbirini gorur. O beyefendinin kuslari turlar, sizinkiler turlar arada pek mesafe kalmaz. Rahatlik ile birbirlerini gorurler. Ama bunun sorun olacagini sanmiyorum. Bizim burada karsi karsiya binalarda besleyen onlarca insan var. Birbirlerine karisiyorlar karismasina ama iş inmeye gelince herkez yerini biliyor. Cok nadir kuslar birbirinin damina atiyor, atmasi ile de kalkiyorlar zaten. Üstelik sizin bahsettiginiz kuslar, anlattiginiza dayanarak soyluyorum ; Bir dama gidipte bir defada inecek kuslar degil. Kusda yerini seviyorsa eger pek sorun olmaz. Atar ise gider rica edersiniz. Sanki sadece sizin kuslariniz mi oraya inecek belki onlarinki size gelecek belli mi olur?... İciniz rahat olsun bence...

Tesekkur ederim Ugur , dedigin gibi ise fazla dert etmemek lazim ozaman.
Yok hani simdi kus yuzunden birini kirmak veya kirilmak istemiyorum , o yuzden sorayimde simdiden onlemimi alayim.
Tekrardan tesekkur ederim.

taklacı kuşların çekilmesi sadece yeniyse,kızgınlık zamanıysa,yada takla sersemindeyse olur.bunlara dikkat edersen sorun olmaz,ilk zamanlar uçuş saatlerini komşuna göre ayarlarsan alıştıktan sonra sorun yaşamazsın.her kuşun oyunu seyisine göre faklıdır.O kuş belkide sende olsa 5,10 metre fışkırcak, inşallah iyi bir seyis olursun :slm:

arkadaş anladıgım kadarıyla komsunun kuşlarından iyisini bakacakmışsın o zaman sorun yok iyi kuş zaten senin ordan başka yere inmez. senin icin sorun yok demektir

s.a kuşlarını eş vurup öle uçurmanı öneririm dişileri at çatıya erkekleri uçur snra erkekler turlayıp çevreyi tanıdıktn snra dişileride atarsın bu nednle kuşlarını eş vurup öle uçurursan sorun olmz...eğerki olurda kuşun kaçarda vermesse sende onunkini indirmeye çalış bi şeklde indir ve intikam al :D

şöyle söyliyim ; kuş beslediğim sokakta 4 kişi kuş besliyor hepsi 5 yada 6 bina yan tarafta ve 30 yakın kuş uçuruyorum , hiçbir kuşum onların damına gitmedi . ancak onların kuşu herseferinde kendilerini benim damıımda buluyorlar nedense :) kuşları eğittiğin ve kümesini sevdirdiğin sürece hiçbirzaman gitmez ...

alakası yok kardeşş..benim besledimgim yer balkon önüm ap açık.ç.ama hemen 50 metre deki yan minada bi komşu besliyor.ikimizde aynı saattlerde uçurdugumuz halde bile kuşlar karışmıyoo üstelik onun yeri çok geniş ve teras benimkilerin inmesi gerekirken onunkiler gelip iniyorr.bende kovalıyorum yani bu kuşun huyuna ve senin verecegin disiplin egitime baglı..ya düşün kuşlarımız aynı çatıda gezniyo güneşleniyo ama uçarken çok ayrılar

kuş alıştırmanın en iyi yolu, sabah erken saatlerde kuşları uçurmaktır, sabahın ilk saatlerinde atacaksın uçacaklar ve kesinlikle de parıltı yapmayacan indirmek için bu çok önemli, çoğu arkadaş kuş uçurduktan sonra indirmek için parıltı kullanır bu taktik ise kuşun yabancı yerden göreceği parıltıya daha kolay taviz vermesine sebep olur, erken saate kimse yokken yükseltecen kuşu hiç elleme kendi kendine yorulunca insin, sora bu kuş çevreden gördüğü kuşlara hiç aldırmayacaktır. bunu bizzat denemiş ve faydasını görmüş biriyim,

çevremde onlarca kuşçu var, ve uçurduğum kuşlarda çevremde uçurulan kuşlardan daha kıymetli, bu sebeple herkes yakalamak için parıltı yapıyor ama bu sayede alıştırdığım kuşlardan daha hiç kaptırmadım...
selam ve sevilerle...

Sagolun guvercin dostlarim , dediklerinizi degerlendirecegim..cok sagolun.

benimde yanımda 30 metre ileride cocuklar falan beslıyo benım kuslarla aynı saatte ucuruyo benım kuslar onun kusların arasına bıle karısnaz onunkıler de benım kusuların arasına karısmaz mesele bu alıstıktan sonra olur

Eğer alıp ucuracağın kusların damarı sağlam olursa birbirlerine karıssada catısına inmez. :tamam:

sLm bende zamanında kuş işine taklacıyla başladım.uzun süre besledim ve gercekten beslenmeye deger hayvanlar.kümesimdeki taklacıların hepsinin çalınması üzerine beslemeyi bıraktım.dolapçıya yöneldim.sizin sordugunuz soru dikkatimi çektide taklacı kuş besledigim süre içinde hiç yakalandıgına şahit olmadım.ben sizin yerinizde olsam içimi rahat tutarım taklacılar as,l hayvanlardır yakalancagını zannetmiyorum.oyunluysa istesede yakalanamaz.sadece kümesine inebilir inişini oraya göre ayarladıgı için diye düşünüyorum.farklı düşünenlerede saygım sonsuz.ben dicegim rahat ol yakalanması yönünden sorun yaşıyacagını zannetmiyorum.hayırlı günler.

...................:UşAkTaN___SeRDaR___aRSLaN:......................

Taklacı,Dönek,Kelebek vb. Hiç farketmez eğer damarı sağlam değil ise yani kumesine sağdık deiğilse her kuş yakalanır.Taklacı yakalanmaz diye bir kaide yoktur.

geçen bir kuş gördüm taklacı uçuyor havada, attım bi tane kuş çekmek için o attığım kuşda onunla gitti bazen oluyor acemi şebabçı

besleyip uçuracağımız kuşlara güvenelim arkadaşlar.bir süre dikkatli uçurup alıştırdıktan sonra mahallesine yakalanmaz kolay kolay.ha yakalancak olanda bi an önce yakalansın zararı yok

kusun damari ve besledigin konumun onemi var tabii ama hangi kus olursa olsun kendini atmaz diye birsey yoktur atarmi atar bu sene atmadi seneye atar gider iner ama bu kisiyi yildirmamali iste boyle boyle nerede ne zaman hangi kusu ucuracagini ogrenirsin giden olur gelen olur bundan kacis yok

kuş bu'' iki kanat bi kuyruk, o da başına buyruk'' diye boşuna dememişler.adamı rezilde eder vezirde.ummayacağın kuş yakalanır, ummayacağın kuşun satarsın kaçar gelir.zevki ve heyecanı da bu zaten

Geri