KUŞ EŞLEŞME HATASIMIDIR??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mermerci-vedat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 623
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
vedat demirci
Meslek
mermerci
İlgi Alanı
Kediler
değerli arkadaşlar bir konu paylaşmak istiyorum

şimdi kendım ucurdugum performansınıda beğendiğim bir dişim var bol taklalı seferleri de iyi yerinede taklalı ınıyor fişekleride düzgün

gine kendı söktüğüm bi erkeğim vardı yavrulukda ıyı oynadı ekelıgınde de ıyı oynadı ama taklası dısı kadar degıldı yanı dişiden az taklalıydı ve ekelıgınde taklasız ınmeye başladı ama fişeği çok uzundu acaba ıyı yavru çıkarmı dıye denedım atmaca fılan alır dıye hiç uçurmadan yaklaşık 6 tane yavru aldım ve hepsini ucurdum yavruların kımı kayboldu elimde kalanlarda ne anaya ne babaya çekti yani saçma sapan yavrular çıktı
sonra erkek yapışıyor dıye burdada takip ettiğim konu ve izlenimlere göre yapışan kuşun peş para etmediğini anladım ve erkekde hata aradım onuda hemen kümesimden attım

sonra dişinin soyundan bi erkek getirdim bir veya ıkı yumurta küçüğü aynı anne babadan erkeği denemek için farklı bi dişiye taktım altında bı dişi bi erkek yavru aldım dişi yavru gerçekten benım görüşüm fevkalade oynadı ama erkek yavru kendini hiç sıkılamadı..
sonra o erkekle obur dişimi taktım yani kardeşleri taktım 3 adet yavru alabıldım ve ıkısı erkek cıkdı bırı dısı dışı yavru hasta ve çelimsiz buyudu ucuramadım erkek yavru şu an yavru üzerinde yavruya yem kusmaya başladı kuşların uzerınede gelmeye başladı ama hala kendını sıkılamadı çok gevşek ucuyor ılk basladıgında 2-3 takla basladı 20 gun oldu hala aynı oyun ve ne yapacagım şaşırdım forumda okudugum bı konu dıkkatımı çekmişdi sanırım muharrem abımızın sözleri idi erkek kuş en guzel ve devamlı oyununu altındakı yavru yeme düşmeye başladıgı zaman sergiler demişdi...

acaba burda izah ettiklerim kendi hatam mıdır yoksa kuş eşleştirmede bir hatam mı var
şidmdiden herkeze saygılar sunuryorum

Kardeşim bence snin hatan yok o kuşların damarında öyle varmış elimden cok kuş geçti ama bi kaç tanesi anasının babasıın tıpkısı oldu genelde hep eksik özellik olur tek damarda olsa zor kardeş hele ki yavru ucarma dedin mi allah korusun yavruyu taklaya alıştırmak kadar zor birşey olamaz sen kuşlarla ucurursun o giter kır güvercinleri geçerken onların peşine takılır gite r sonra geri döner belki dönmez hemen bi pırıltı gelse iner n eyapcagı belli degildir bence snin hatan yok kardeş

yavru ucurmada sıkıntı yokda oyuna hazırlamakda sıkıntı var :)
genelde oyle dıyorlar bakalım bı kac yavru daha alıp ucurup o zaman anlıcaz kısmetse

Geri