kuş gözlerinde iltehaplanma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan melikhandadas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
metin harmandar
Meslek
kalite
İlgi Alanı
Kediler
merhaba arkadaşlar, taklacı meraklısı erzurumdan bir kardeşiniz olarak sorunuma çözüm olmanızı ümit ediyorum.kümesimde yavruların gözleri kapanıyor.ekelerde(ana ve babalarında) yok.göz kapakları kapanıyor.kapak içlerinde iltehap oluşuyor.yapışan göz kapaklarını açınca iltehap boşalıyor.yıkıyorum bir süre göz kapakları yapışmıyor.sonra tekrar kapanıyor ve iltehap toplanıyor.görme problemleri yok.bu sorundan nasıl kurtulabilirim.yaz boyunca tek yavru yere indirebildim.kümesi yıkadım.kireçledim.oksijenli suyla yıkadım.suyla yıkadım.yuvaları söktüm yinede sorunu çözemedim.eke kuşlar saglıklı.2 tane damızlıgım olmasa onlarıda kesecem.yerine yenisini koymakta zor.aynı zamanda riskli olacak.yardımcı olursanız sevinirim.hepinize gönlünüzce kuşlar dilerim.

ornimix ds adlı ilaçtan 7gün sularına günde bir poşet karıştıracaksın.kuşlar taş yemeyecek bu sürede dışarı çıkmasın.yada her kuşa 3 gün günde 1 tane ortitab hap verceksin kesin çözümdür.hap daha ağır vakalarda kullanıyorum ben.göz kapanmışsa mesela.kesin geçiyor arkadaşım bu ilaçla...

Benimde yavru kuslarımın gözlerinde sorun vardı.Aşırı nemli ve kıpkırmızıydı açamıyolardı.Dernege gidip gözleri için 6 haplık bi ilaç aldım. Her gece çay suyuyla gözlerini iyice ovalayıp iyice çay suyunu gözlerine yedirdikten sonra o ilactan verdim(ilk gün 2 tane sonraki gün 1 tane) . Ve 2 gün sonra gözleri düzeldi suanda saglıklılar.:) Sanada tavsiye ediyorum ilacın adını bılmıyorum posette verıyolar dernege de gözleri için diye verir.

Sağlıklı yavrular

Yavrulardaki göz yaşarması, çapaklanma ,intihaplanma bu sene coğu kümeslerde var salgın.Erken tedavi olursa kuşlar iyileşebilir, gec kalındığında kuşta ateş ve kursak şişmesi yapıyor sonuç ölüm.Göz temizliği için, bir miktar pamuğa teremasin deri merhemi sür hafıf suya bandır göz içini hafifce ovalayarak temizle.Sularınada arkadaşın dediği gibi ornimix toz girebilirsin.Hasta kuşları diğer yavrulara bulaştırmadan karantina uygula.

Veteriner ilaçları satan bir yerden devamisin tablet satın al.Tek kuşta ise tableti sekiz eşit parçaya böl bir günde bir parça olmak üzere bir hafta yuttur. Yok kümesinde yaygınsa 5 litrelik suluğa bir tableti at erisin kuşlar içsinler.Bir hafta devam et . Düzelirler.İnşallah

Bu hastalık insanlardada başgösterdi, medyadan takip etmişsinizdir, insanlarda çapaklanma ve göz kızarması gözde ağrı vb. durumlar ortaya cıkıyor.Cevremden tanıdığım insanların anlatmasına göre kuşlardaki gibi önce tek gözde başlıyor bu bir benzerlikmi yoksa bilmediğimiz yeni bir salgınmı ?

selamlar
arkadaşım kümesin havalandırmasına dikkat et genelde hava sıcaklığından kaynaklanıyo kümesininde havalandırması yetersizse göz sulanması ve çapaklanma oluyo.kuşlarının kapanan gözlerini açarak temiz bir bez ile çapaklarını temizleyip sabah akşam düzenli olarak insanlarda kullanılan vısıne steril göz damlasını uygula olumlu sonuç alacağına garanti verebilirim.
saygılar.

--- message by moderator ---
Uyarı!
Uygunsuz ürün kullanımı içeren öneri silinmiştir! Sakıncalı veya tehlikeli ürünlerle tedavi önerilerinde bulunmayınız! Tekrarlanmasın! Ürünlerin açıklamalarını mutlaka okuyunuz. Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!
--- message by moderator ---

Geri