KUŞ HASTALIKLARI

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MUHASEBECİ_42
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
M

MUHASEBECİ_42

Misafir
SELAMÜN ALEYKÜM ARKADAŞLAR;
ARKADAŞLAR BEN KONYADAN 10 YAŞINDAN BERİ GÜVERCİN BESLEYİP BUNA MERAK SALMIŞ ARKADAŞLARINIZDAN SADECE BİRİSİYİM. BEN GECEN SENE YAZ SONUNDA KUŞLARIMDA COK CİDDİ BİR ŞEKİLDE SONU ÖLÜMLERLE SONUÇLANAN HASTALIK GEÇİRDİM. HASTALIK SAĞLIKLI BİR KUŞUN BİR KAÇ GÜN İÇİNDE İSAL OLUP HALSİZLEŞİP VE BÖYLE SALAKLAŞIR GİBİ DURUMA GELİP ÖLMESİYLE SONUÇLANDI. KALANLAR İSE BÜNYESİ SAĞLAM OLUP KAFA FELÇİ VEYA KANAT TUTULMASIYLA ATLATTI. ŞİMDİ BENİM SİZDEN YARDIM İSTEDİĞİM KONU ŞU BU HASTALIĞIN AYNI ŞEKİLDE HER SENE KENDİNİ YENİLEYECEĞİNİ KUŞUN BÜNYESİNİN ZAYIF DÜŞTÜĞÜ AN TEKRAR BAŞLAYACAĞINI BU İŞİ COK İİYİ ŞEKİLDE ANLAYAN ARKADAŞLARIMIN KENDİLERİ SÖYLEDİLER. YANİ BU HASTALIK KALICI BİR HASTALIK OLDUĞUNU SÖYLEDİLER BU HASTALIĞI TAMAMEN YOK ETMEM İÇİN NE YAPMAM LAZIM.
YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.
 
SALMONELLADIR DİYE TAHMİN EDİYORUM..DÜZENLİ OLARAK AŞIYI DENE..
 
Selamlar Erkan bey,

Salmonella mikrobu aslında birçok güvercinde gizli bir şekilde seyreder. Bu tür güvercinlerde gözle görülebilecek rahatsızlık belirtisi yoktur. Biz bu tür güvercinlere taşıyıcı güvercinler diyoruz. Ne yazık ki birçok güvercini salmanızda doğumundan, gelişmesine kadar gecen sürede takip edebilme şansımız olmamaktadır. Mezatdan, pazardan hatta arkadaşınızdan aldığınız bir güvercinin taşıyıcı olma riski ne yazık ki kacınılmazdır. Şimdi ne yapabiliriz dediğinizi tahmin ediyorum. Bu riski minimum seviyelere indirebilmek için çok güven duydugunuz kişi ve kişilerden damızlık çiftler almalı ve bu çiftlerden aldığınız yavrularınızla yolunuza devam etmelisiniz. Salmonella geçirmiş bir güvercinden iyileşmiş bile olsa damızlık olarak yavru almak salmanızda salmonella riski taşıyan yeni güvercinler elde etmenize neden olacaktır.
Yeniden bu işe başlamayı düşünüyorsanız, herşeyi ile sıfır bir salma yapmına önem vermenizi rica edeceğim. Salmonella mikrobu giren bir salmadan mikrobu söküp atmak çok zahmetli bir işlemdir.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut
 
Geri
Üst