kuş kanadı bantlama ve alışması

ReplaXX

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
taner kumral
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
merhaba arkadaşlar

ben balkona kuşlarıma güzel bir yer yaptım kuşlarım bayburt ve mardin 2 kuşum var kuşlarımın kanadını bantlayarak alışmalarını istiyorum para bandı ile yapıcam onu biliyorum ama nasıl yapacağım onu birisi düzgün ve net şekilde anlatabilirmisiniz bide ben kuşlara balkonda baktığımdan bantlama yaptıktan sonra ne kadar yükselebilir balkona salsam bişey olurmu balkondan bahçeye düşermi uçmaya çalışıpta bişey olurmu....

Çatal iğne ile güvercin kanadının tutturulması
İnternetten alıntıdır.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    201.5 KB · Görüntüleme: 6,990
  • 2.webp
    2.webp
    7.5 KB · Görüntüleme: 8,807
  • 3.webp
    3.webp
    18.1 KB · Görüntüleme: 8,543
çok sağol kardeş bende kanat iğnelemeyi arıyordum yavrularım war :d çok haylazlar sürekli aşağıya atlıyorlar uçuyorlar kayboluyorlar bantlamakda istemiyordum yazık minnacıklra daha çok çok sağol

Hüseyin abi resmi bir daha koyarmısın koydukların gözükmüyoda :hungur:

Bu kanat iğneleri zarar vermiyor mu Kuşun kanadına Yani Bantla arasındaki fark ne ikisinde de Kanatları deformasyon'a uğratıyor. Benim tam olarak öğrenmek istediğim Şu Bant mı yoksa kanat iğnelerimi daha Çok zarar verir kanatlara ben bant kullanıyorum.

Paylaşım için teşekkürler...

ark sım bu konuyu actıgın iyi olmus eski kuscu arklar ltf bilgilendirsin,aynı pozisyondayız,bende balkonda besliycem ve 1m duvarım var,bantlarsak ( nası bantlıycaz)asagı duserlermi ne sekilde daha az zarar veririz,yoksa kanatlarını cekmek daha mı iyi,bu konuda bilgili arkadaslar ltf yorumlarını yazsın ,hassas bi konu ihtiyacımız var,hersey için tskler simdiden :hayir:

arkadaşım hepsınden iyisi çengelli iğne baş teleginin ortasından sokucaz iğneyi be bantlar gibi iğneyi kapatıyoruz kesinlikle zarar veriyor kuslara

iğne daha iyi arkadaşlar bant çok deforme ediyor kuşun kanadını

benım takdıgım su Once para bantı buyuklugunde bı kagıt kesıyorum uzun kusun kanadına doluyorum ustunede bantı gecıyorum. kanatlar fazla zedelenıp tahrıs olmuyor cıkardıgın zaman.

peki kağıt kaymıyormu

Hüseyin BAŞOĞLAN Arkadaşım, Eklediğin Resimler Görükmüyor. Zahmet Olmazsa Birdaha Eklermisin Yöntem Banada Çok Lazımda :( ???

Onu®' Alıntı:
Hüseyin BAŞOĞLAN Arkadaşım, Eklediğin Resimler Görükmüyor. Zahmet Olmazsa Birdaha Eklermisin Yöntem Banada Çok Lazımda :( ???

Resimler bende görünüyor, yinede yeniden ekliyorum.

[No message]

Ekli dosyalar

• 1.jpg.webp
    1.jpg.webp
    13.3 KB · Görüntüleme: 3,430
  • 2.jpg.png
    2.jpg.png
    130.2 KB · Görüntüleme: 1,794
  • 3.jpg.webp
    3.jpg.webp
    18.1 KB · Görüntüleme: 3,007
Peki sizce kuş yeni yuvasına ne kadarlık bir süre zarfında alışır ?

Onu®' Alıntı:

Kesin bişey söylemek doğru değildir.. Mesela bir posta kuşunu normal bir kuşsa eğer 1 ay bantlasan yine alışmaz gider. Ama hasta falansa belki alışır yada başka bir yere çok alışkın değilse.. Ben kümese kuş getirince 3 gün bantlıyorum.. 3. günün sonunda kuşu izliyorum biraz eğer alışmış gibiyse salıyorum.. Alımamış gibi duruyorsa 3 gün daha bantlıyorum.. Birde kuşun kanatlarını açınca hemen kovalama, bırak 1-2 gün kendi kendine takılsın sen sadece havada tek kalmasını engelle... Uçmaya gelince: kuşlarından ayrı uçurma, havada tek kalmasını engelle; zamnala alışır..

......SİNAN ÖZTEKİN......

çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. ben bi çift posta aldım aldığım kişi yani eski yuvası bana çok yakın 30 mt var yada yok bu kuşun alışması çok zor gibi değilmi ?

Onu®' Alıntı:
çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. ben bi çift posta aldım aldığım kişi yani eski yuvası bana çok yakın 30 mt var yada yok bu kuşun alışması çok zor gibi değilmi ?

Yavruysa eğer alıştırma şansın var ama yetişkin kuşlarsa imkansız..

.........SİNAN ÖZTEKİN..........

yetişkin kuşlar :(( ama tekini hiç uçurmadım diyor diğerini uçurmuş :( alışma ihtimali 0 mı ?

Tek kanadı bantlanan kuş havalanır mı ?
Bunu şunun için soruyorum : Ben balkon da kümes yaptım kümes yerden 40 cm yüksekte , balkon korkuluğu da
yaklaşık 100 cm benim korkum balkondan aşağı düşmesi etrafta kedide bol.
Ayağından bağlamak daha iyi bir çözüm mü ?

danua' Alıntı:
Tek kanadı bantlanan kuş havalanır mı ?
Bunu şunun için soruyorum : Ben balkon da kümes yaptım kümes yerden 40 cm yüksekte , balkon korkuluğu da
yaklaşık 100 cm benim korkum balkondan aşağı düşmesi etrafta kedide bol.
Ayağından bağlamak daha iyi bir çözüm mü ?
abicim sana tavsiyemetrafını kapat yeni aldığın kuşun.ayrı bir bölüm yap ya da o yuksekligi artırmaya bak.tek kanadı bantlı kuş 70 cm fln zıplayıp asagı atladı gözümle gordum.son anda yetiştim aldım kuşu.işini sağlama al derim.çok tecrubem yok yeniyim ama bu sordugun sorunun cevabını çok iyi verebilrim.dediklerimi uygularsan üzlmezsin abi.
öncelikle 2 kanadı da bantla.sonra en az 80 90 cmlik bir yukseklik oluştur kuşun atlayamayacagı(kümesinin balkonun durumuna göre) bir de kesin ve kesin kuşu direkt olarak asagı atlayabilecegi biyere bırakma pat diye atlıyorlar uçacaklarını tahmin edip.dedigim gibi 10 gün fln karantina gibi bi yerde tutarsan sorun olmaz.saygılar

en iisi çatal iğne biz bütün cücüklerin kanadını çatal iğne il balıoz

kardeşim kusun postaysa alısması kesınlıkle ımkansız ama yavruysa postayı 2 hafta fln kanadı baglı olarak sal yemle sonra bi sopa yardımıyla kumese gerı sokmaya calıs gunde 3 4 defa aynı seyi tekrarla zamanla kus alıscak bende saya var yası 1 civarnda kusu bir hafta bıraktım sonra kanadını atum yetişkin oln kactı ama digerinin kanadı acık oldugu halde ucmuyor ve kusu sakn elinle atma havaya avucunun içine al o kendi atlasın yere boylelıkle alısırr kardeşim

Hüseyin kardeş resimler için saol bende bantlıyordum bundan sonra iğnelerim

çekmeyin kanatlarını zarar görür diyim bak

Onu®' Alıntı:

Abi posta ise, aldığın yerde uçuruyorlar ise alışmaz ömrü boyunca bantlı kalması gerekiyor(forumda bakabilirsin 5sene sonra geri dönenler var) ama taklacı,kelebek vb.kuşsa 2,3 haftada alışır... :tamam:

Geri