KUŞ KAYIPLARINI ÖNLEMEK İÇİN

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zafakta
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

zafakta

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Zafer
Meslek
yok
İlgi Alanı
İLK önce herkeze slm kuşlarımızın kaçmaması için önlem olarak kanatlarını çekmek -tavsiye etmiyorum- yada makaslamak yöntemini kullanıyoruz ama ne şekilde yamamız gerekli çoğu arkadaşlarımız fotolarını ekledikleri kuşlarının kanatları hoş olmayacak ve eminim ki kuşa da rahatsız verecek bi şekilde oluşu bu konuyu açmama neden oldu... Konuyu posta bölümünde özellikle açma nedenim hepimizin bildiği gibi ırkın ilk kümesine ulaşma arzusunun çok fazla olması. Pekala kuşu elimizde tutma veya diğer türlerde kendimize alıştırmak için yaptığımız önlemleri kanatların doğru şekilde makaslanma yöntemini bilen arkadaşlardan diğer arkadaşlarımıza basit bir yöntem İnşallah öncü olurum
Saygılarımla zafakta

baştan 1. çelengi tam bırak 2. çelengi yarıdan kes 3.den itibaren 10. çelenge kadar normal kırk . baştaki 1,5 çelenk kuşun kanadının düzgün durmasını sağlar

Ben şahsen 2 tane bırakıyorum ve geri kalanı diğerler kısa kanat tüylerinin hizasından kesiyorum Yalnız eklenen fotolarda öyle kesilmiş veya yolunmuş ki hoş değil tel gibi kalmış bundan dolayı yazdım arkadaşlar okusunlar bilgilensinle

Genelde Dönek besleyenlerin yaptıgı bir olay var bende denedim kuşun kanatlarına zarar vermeden biraz ustalık isteyen.Neşter ya da Jiletle kuşun kanadının sazlarındaki kamış kısmını bırakarak sadece tüy yerlerini kesiyorlar kuşun sadece kanatlarındaki kamış kısmı kalıyor ne kuş uçabiliyor nede zarar görüyor..

kanazon' Alıntı:
Genelde Dönek besleyenlerin yaptıgı bir olay var bende denedim kuşun kanatlarına zarar vermeden biraz ustalık isteyen.Neşter ya da Jiletle kuşun kanadının sazlarındaki kamış kısmını bırakarak sadece tüy yerlerini kesiyorlar kuşun sadece kanatlarındaki kamış kısmı kalıyor ne kuş uçabiliyor nede zarar görüyor..
Evet haklısınız.dönek besleyenlerde karşılaşmadım ben ama taklacı besleyenler genelde damızlıklarını dediğiniz gibi kırkıyor.

Kanatların ÇENGEL İĞNE ile tutturulması daha sağlıklı bir yöntem.
Alıntı.

Ekli dosyalar

• kanat1.png
    kanat1.png
    201.5 KB · Görüntüleme: 1,388
  • 2.webp
    2.webp
    7.5 KB · Görüntüleme: 1,540
  • 3.png
    3.png
    262.1 KB · Görüntüleme: 1,385
ilk baştan 2 telek normal bırakılır.. diğer 6 veya 7 telek dikeyine doğru inceltilir(jiletleme yöntemi) bu yöntemle hem kuşunuz gereğinden fazla uçamaz hemde yerde göze iyi görünür..

baştan 1. telek uzun kalır 2.sinide yarıdan keserim diğerlerinide kısa kanatların boyunda keserim her zaman

Hüseyin bey ,nacizane bir tavsiye ,çengel iyneniz büyük o iyneyle her kuş zaptolmaz.bi boy küçüğüyle çitileyin kuşu.

Cevaplar için herkeze teşekkürler...

Geri