kuş kısır olurmu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşcuyum_45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
KUBİLAY KARATAŞ
Meslek
MAKİNA
İlgi Alanı
Kuşlar
mesela kuşun yumurtasını bakıcının altına koyduk(2 defa)3.ye kendimi bakmalıdır koymayada dewam edersek kuş kısır olurmu?(yani bida yumurtlarmaza mı?)
CEWABLARINIZI BEKLİYOM ŞİMDİDEN SAĞOLN
KUBİLAY saygılarımla.......

mrb hemşerim bende manisalıyım saygılar.Bu dedigin şekilde kuş kısırlaşacak diye birşey yok ama kuşda bir canlı onada saygı duyulmalı onunda duygularını incitmemek adına yumurta çekilen hayvanada yavru baktırılmalı genelde senin dedigin gibi 2 basım çekıp 1 basım yavru baktırılır buda hayvanın dinlenmesine toparlamasına yardımcı olur ama tercihen ben 1 çekip 1 yatırıyorum kuş bu şekilde hem fazla yorulmuyor hende küsmüyor manisa alaşehirden fatih :evet:

kuscuyum_45' Alıntı:
mesela kuşun yumurtasını bakıcının altına koyduk(2 defa)3.ye kendimi bakmalıdır koymayada dewam edersek kuş kısır olurmu?(yani bida yumurtlarmaza mı?)
CEWABLARINIZI BEKLİYOM ŞİMDİDEN SAĞOLN

bu şekilde kuş kısır olmaz ama hayvan zarar görür her altı ayda bir doğum yapsa bir kadın ne hale gelir. arada bir baktırılmalı baktırmayacaksan bile ara uzasın diye sahte yumurta koyulmalı. dediğiniz gibi yumurta altında alınıp bakıcıya sürüldüğünden kuş kısır kesinlikle olmaz.

merhabalar kuş kısır olmaz tabikide ama yumurta felci vb gibi şeyler olur kuş zarar görür bence 2 defa cekiyosan 3. ye kendi baksınlar daha ii olur...gurkan sahın...

merhabalar kuş kısır olmaz tabikide ama yumurta felci vb gibi şeyler olur kuş zarar görür bence 2 defa cekiyosan 3. ye kendi baksınlar daha ii olur...gurkan sahın...

BU işlemi sürekli yaptığınız taktirde kuş yorulur, yumurtaya küser, yumurta etmeyebilir, ayrıca kısa sürede yumurta oluşturma ya çalıştığından bir müddet sonra kabuğu zayıf yumurtalar verir , yada kabuğu hiç olmayan yumurtalar da verebilir, yada tek yumurta verir, herşeyin makul olanı en doğrusu ,..
Ben her bir yumurtanın dişinin ömründen aldığına inanırım, abartmamak gerek ..selamlar .ŞEREF

tşk. ediyorum bilgilernizi iiçin

bence o kadar bi sorun olmaz ama kuşu iyi bakarsan. yani vitaminlerini iyi alırsa calsiyum kum falan ama benim favorim vitaform kuşlar çok dinamikler. geçen sene 12 çift yumurta aldım bir takımdan.

peki bir kuşun kısır olup olmadığını nasıl anlarız ?

ustalarım gereken acıkalmaları yapmıs. eger cok istiyosan yani benimde katıldıgım görüs en fazla 2 al 1 defa kendi yatsın.kısır kusu anlamka işin altına yumurta koy hemen sahiplenecekdir uzerine yatacaktır ot felen toplamaya baslayacsklardır.diger kuslara koy hemen yumurtayı yuvadan uzaklastırır.
saygılar...

Geri