kuş neden sersem olur

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan k.murat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

k.murat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat ÖZYANAR
Meslek
esnaf
İlgi Alanı
Kediler
s.a

uzun zamandan beri düşündügüm bir konu.
umarım sizlerdende gelen düşünce fikirlerle çözüm bulmaya çalışacagım bir konu olması umuyorum

kuş neden yerde fırfır olur yada neden sersem olur bagzı genlerinin fazlalıgındanmı yoksa eksikligindenmi yada genlerle bir alakası yokmu?

bu gibi kuşları nasıl bir kuşla eşlemeliyiz sert sıkı kuşlarlamı?
yoksa yumuşak perdahı az kuşlarlamı?

saygılar

bence bu sorunun cevabı baska bır sorunun cevabında saklı...oyun kusu bılerekmı oyun yapar yoksa ıstem dısı mı ?açayım:kus havada bır muddet gezdıkten sonra hıımm hadı sımdı hedefıme dogru pıke yapıp ardından taban taklamı attıktan sonra delı gıbı fışkleyeyım de gorenlerın ıcının yagı erısın baglamamı da yapayım hepten cıldırsınlarmı der yoksa,genetık ozellıklerınden oturu hedefıne konmak ıcın gelıp ıstem dısı oyuna mı gırmek zorunda kalır? bu sorunun net cevabı verılırse sayın murat ozyanarında sorusuna da cevap verılmıs olur...Kuş konmaya mı gelır de oyuna gırer yoksa oyun cıkarmak ıcınmı hedefıne gelıp oyununu yapar..

FORMULA 1' Alıntı:
bence bu sorunun cevabı baska bır sorunun cevabında saklı...oyun kusu bılerekmı oyun yapar yoksa ıstem dısı mı ?açayım:kus havada bır muddet gezdıkten sonra hıımm hadı sımdı hedefıme dogru pıke yapıp ardından taban taklamı attıktan sonra delı gıbı fışkleyeyım de gorenlerın ıcının yagı erısın baglamamı da yapayım hepten cıldırsınlarmı der yoksa,genetık ozellıklerınden oturu hedefıne konmak ıcın gelıp ıstem dısı oyuna mı gırmek zorunda kalır? bu sorunun net cevabı verılırse sayın murat ozyanarında sorusuna da cevap verılmıs olur...Kuş konmaya mı gelır de oyuna gırer yoksa oyun cıkarmak ıcınmı hedefıne gelıp oyununu yapar..

o zaman bu soruya mukabil neder her oyun kuşu sizin saydıgınız hünerleri sergilemez diye bir sorudaha sorayım ve her oyun kuşu neden yerde kalmaz.

Kuş konmak için oynar bu kesındır..Yoksa sefere gelsın dıye alttan nıye pırıltı versın yada gelıp kendı damının üstünde niye vursun..fışkırsın...karışık bir konu...Kuş yoruluncaya kadar inmeye sınmeye calısır..Bu eylemını gerçeklestırmek ıcınde sanırım genetık olarak taklaya girer becerısını segılemez genlerındekı şifrelerı ortaya döker...

sayın murat özyanar kuslar kırıma uğratıldı da ondan..corba yaptılar buna da iyi corba dediler ama oyle olmadı..zamanında kusu yere cabuk indirmek yada bastırmak icin kelebeklere bile vurdular ama ne oldu? indirdiler ama atısını bozdular..bu sadece cüzi bir ornek..kusların birbirleri ile eslesme düzeninden haberi olmayanlarda etken oldu. uygun yavruların birbirlerine vurulmasının terkedilip abuk subuk yontemlerle kusu kapattıkça kapattılar türlü oldu..bulabilirsen o türlünün içinden bul iyisini yani iyiden kötüye gitti simdi kötüden birseyler çıkarmaya çalısılıyor ama nafile ..safkan sivas mardin ve urfalar(ki bunların haricinde türkiyemizde hiçbir temel ırk yoktur bence) gizli saklı ellerde kaldı simdi..onlarda sahip cıkarsa ne ala..ankara corbası falan hikaye(iyi çorba) :)
kuslarda hırs kalmadı GEZME kalmadı vs vs.sebebi duygusal...iste her kus bu yuzden farklı murat bey...safkan kuslarda yavrularda ve onun altlarındave sonraki doğru eslemelerinde hep aynı tavrı oyunu görürsün asağı yukarı..ama çorbalarda göremezsin 10 yavrudan bi tanesini oynatan adam gibi, zil takıyo su sıralar..:)

ılk sorunuzada kendimce cevap vermeye calısayım..bosuna bir cabadır sağdan soldan ya da elimizden çıkan kuslarla bahsettiğiniz türden bir kusu rayına oturtmaya çalısmak..hangi tür kusu vursamda istediğimi bulsam arayısı beyhudedir..bosuna cabalamayın..kuscuların birinci görevi safkan kusu bulmaktır artık..ve buluncada sahip cıkmaktır..

birde elindeki soyun (soysa eğer) dibini bilmeyen nasıl eslestirme yapacağını bilemez. kaldıki kırmalardan birseyler çıkartmasını bilsin :)nereden bilsin..?

söyle birşey var kuş konmaya geldiği zaman oynar değil mi. peki bir soru da ben sormak istiyorum . doğadaki bütün hayvanları inceliyebilirsiniz insanları da. hayati becerilerini yavruyken yaptıkları oyunlarla kazanırlar. bütün yavrular yavruluk dönemlerinde oyuncu olurlar yavruluktan çıktıklarında bu oyunları gitgide azalır . hiçbir canlı yavrusunu eğer hasta değilse uyuşuk bir halde göremezsiniz korkunç derecede hareketlidir. hep denmez mi oyun kuşunun yavruluk oyununa bakılmaz aldatabilir diye ee yani o zaman güvercin de yavruyken bilerek ve isteyerek oyun yapıyo olamaz mı?

arkadaşlar yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim lakin benim sordugum soru ile her hangi bi görüş bildirmemişsinzi
rice etsem dallandırmadan

kuş neden sersem olur yerde kalır

k.murat' Alıntı:
arkadaşlar yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim lakin benim sordugum soru ile her hangi bi görüş bildirmemişsinzi
rice etsem dallandırmadan

kuş neden sersem olur yerde kalır
S A Murat KARDEŞİM ben bu soruna cevap veremeyecegim ama büyüklerimizin bagzı ustalarımızın dedigidir //İY KUŞ OLDUGU İÇİN// İYİ KUŞ
Kanat eller MİŞ
Sersem olur MUŞ saygılar

bence ya yanlıs eşleme yada yanlış ucurma...tabı o kusun safkan oldugunu farzedersek..

ben yanlış bir şey olduğuna katılmıyorum. bir çocuk düşünün önce emeklemeye başlıyor daha sonra yürümeye ilk yürüme denemelerinde sürekli düşüp kalkıyor . güvercin de aynı aşamalardan geciyor bel kırıyor taklayı çeviriyor düzgün bir şekilde sıklaştırınca acemi olduğu için adeta sorhoş olmuş gibi sürekli tekrarlıyor öğrenene kadar. çünkü genlerinde bu var. okuduğum bir makalede güvercinlerin yırtıcılardan kurtulmak için yaptığı akrobasik hareketler sonunda takla atmanın genlerine işlemiş olabileceğini okumuştum. ayrietten genleri sağlam kuşların serseme düştüğünü düşünenlerdenim. yani makul olan serseme düşmeleri

sanırım sorumda bir yanlış yapmışım kuş sersem lafı olarak kuşun yerden kalkamayacak kadar sersem olmasını sormuştum yavrulugundaki yada belirli bir yaşından sonraki sersem evresini degil
örnegin bir kuş düşünelim sürekli yerde ve hiç uçamıyor sürekli takla takla
bunu neden yapar

bende tercülerim dahilinde bir şeyler yazayım sanırım kuşlar hep kendileriyle eş yapılınca iç içe girince içinde ki takla atma geni çok agır bastıgı için takladan çıkamıyor takladan çıkamayan kuşta yerde yıgılıyor sanırım. saygılar

selam.sorunuza sole bır cevap vemeye calısayım.takla olayı kusların genlerıne gırmıs bır hastalıktır.bu hastalıkda cok yogun ve az yogun sekılde farklılıklar gosterebılıyor.ısde bu takla genını vucudunda cok fzla bulunduran kuslar sızın dedıgınız gıbı sarak oluyolar.sımdı oleyse neden bu kuslar damızlıkda kullanılmıyor dıyede bır soru gelebılır bunun cevabıda oyun kusunda bırcok ozellıgın aranmasıdır.yanı sadece cok taklalı olması yetmez.bu yuzden aranılan bırcok ozellıgı bulunduran kusları secıyoruz.bence bu tur kuslara daha gevsek kuslar vurarak seyreltmek gerekıyor.yoksa yerınden kalkıp ucamayan kuslar cıkar ortaya

Geri