erdal_01
Üye
- Ad Soyad
- erdal külte
- Meslek
- memur
- İlgi Alanı
- Belirtilmemiş
öncelikle herkese slm arkadaşlar askeriyede besliyorum kocaelide adanalıyım konuya gelince 21tane güvercinim var görülen preblem için çok uğraştım akşam kuşları yemliyorum sularını içiyolar hiç bir belirti yok sabah kuşları açıyorum kuş derin derin nefes alıyor astım hastası gibi ve aynı gün öğleden sonra ölüyor bu bazen tek kuşta bazen 2 kuşta aynı anda oluyor geçen sene adanadan 8 kuş getirdim 8 de öldü farklı günlerde de oluyo bu sorun daha sonra havalandırmaları genişlettim yine devam etti.sonra yemi değiştirdim yine devam etti follukları değiştirdim yine olmadı pek çok ilaç kullandım veteriner aracılığı ile olmadı sonra kümesi dezenfekte ettim olmadı kümes kavak ağaçları altında demir konteynir yanında anlayamadım bi türlü yapmadığım kalmadı yalnız kış aylarında olmuyo hastalık yaz aylarında başlıyor kuşlarda hiç bi şekilde burun akıntısı göz altı morluğu dışkılarında hiç bi problem yok ağızların içi temiz ama bahsettiğim gibi sabah bi bakıyorum kuş derin derin nefes alıyo kanat çırpınca ayakları kitleniyo kendini ice kaybediyo tansiyonu düşen insan gibi bi süre sonra kendine geliyo anlayamadım yapmadığım denemediğim yol kalmadı bu yüzden çok sevdiğim kuşçuluğu bırakacam bıktım kuş ölüsü görmekten şimdiden yardımlarınız için teşekkürler. :sinirli: