Kuş Ölümleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdal_01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

erdal_01

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
erdal külte
Meslek
memur
İlgi Alanı
Belirtilmemiş
öncelikle herkese slm arkadaşlar askeriyede besliyorum kocaelide adanalıyım konuya gelince 21tane güvercinim var görülen preblem için çok uğraştım akşam kuşları yemliyorum sularını içiyolar hiç bir belirti yok sabah kuşları açıyorum kuş derin derin nefes alıyor astım hastası gibi ve aynı gün öğleden sonra ölüyor bu bazen tek kuşta bazen 2 kuşta aynı anda oluyor geçen sene adanadan 8 kuş getirdim 8 de öldü farklı günlerde de oluyo bu sorun daha sonra havalandırmaları genişlettim yine devam etti.sonra yemi değiştirdim yine devam etti follukları değiştirdim yine olmadı pek çok ilaç kullandım veteriner aracılığı ile olmadı sonra kümesi dezenfekte ettim olmadı kümes kavak ağaçları altında demir konteynir yanında anlayamadım bi türlü yapmadığım kalmadı yalnız kış aylarında olmuyo hastalık yaz aylarında başlıyor kuşlarda hiç bi şekilde burun akıntısı göz altı morluğu dışkılarında hiç bi problem yok ağızların içi temiz ama bahsettiğim gibi sabah bi bakıyorum kuş derin derin nefes alıyo kanat çırpınca ayakları kitleniyo kendini ice kaybediyo tansiyonu düşen insan gibi bi süre sonra kendine geliyo anlayamadım yapmadığım denemediğim yol kalmadı bu yüzden çok sevdiğim kuşçuluğu bırakacam bıktım kuş ölüsü görmekten şimdiden yardımlarınız için teşekkürler. :sinirli:

Re: lütfen yardım

Zaman zaman bendede oluyor özellikle tüydeki kızma kuşlarda ve yumurta yapan genç dişilerde .. Böyle birkaç kuşum da öldü.. Yalancı veba hastalığı diye düşünüyorum , kümesimde yeni birkaç hafta önce bu durumu tek kuşta yaşadım ilaçla düzeldi şimdi yeniden yumurtladı şükür .. ekoli ilaçları kullandım takviye günde iki defa balık yağı verdim kuşu serin bir ortamda yanlız bıraktım zira diğerleri bukuşa sataşıyor , özellikle erkekler .. Ekoli ilaçları nı kullanınm bir hafta kadar hatta tüm kümeswe verin .. selamlarŞEREF

Re: lütfen yardım

kuşların boğazlarına baktınız mı ağızlarının üzerinde burun deliklerine giden bir kısım var oraya tüy kaçmış ise yada ağızda beyaz mantarlar oluşmuş ise bu kuşun zor nefes almasına neden olur ve kuşu 3-4 günce öldürür.ve sularını herzaman yenilemeye gösterin suları kümeslerine koyduğunuz zaman kuşlar içeride uçuşurlarken içerideki tozlar havalanarak sularına karışırlar birde kuş kepeği dediğimiz kepekler dökülür bu kepekler kuşların sularına karıştığında kuşlar tarafından su ile alınınca boğazlarına yapışırlar ve zor nefes almaya neden olurlar sizin sorununuzda bu olabilir bir dikkat edin bunlara.

kusbaz arkadaş bugazlarına baktım normal kursaklarında su yok ateş yok hırıltı yok birtek hasta olan kuşun gagası ve tırnakları morarıyo zaten 2 günde veya 1 günde ölüyo yardım için teşekkürler.

bu bahsettiğin olay ilginç bir hastalık işallah çaresini bulursunn.

Geri