Kuş Ölümleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdal_01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

erdal_01

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
erdal külte
Meslek
memur
İlgi Alanı
Belirtilmemiş
öncelikle herkese slm arkadaşlar askeriyede besliyorum kocaelide adanalıyım konuya gelince 21tane güvercinim var görülen preblem için çok uğraştım akşam kuşları yemliyorum sularını içiyolar hiç bir belirti yok sabah kuşları açıyorum kuş derin derin nefes alıyor astım hastası gibi ve aynı gün öğleden sonra ölüyor bu bazen tek kuşta bazen 2 kuşta aynı anda oluyor geçen sene adanadan 8 kuş getirdim 8 de öldü farklı günlerde de oluyo bu sorun daha sonra havalandırmaları genişlettim yine devam etti.sonra yemi değiştirdim yine devam etti follukları değiştirdim yine olmadı pek çok ilaç kullandım veteriner aracılığı ile olmadı sonra kümesi dezenfekte ettim olmadı kümes kavak ağaçları altında demir konteynir yanında anlayamadım bi türlü yapmadığım kalmadı yalnız kış aylarında olmuyo hastalık yaz aylarında başlıyor kuşlarda hiç bi şekilde burun akıntısı göz altı morluğu dışkılarında hiç bi problem yok ağızların içi temiz ama bahsettiğim gibi sabah bi bakıyorum kuş derin derin nefes alıyo kanat çırpınca ayakları kitleniyo kendini ice kaybediyo tansiyonu düşen insan gibi bi süre sonra kendine geliyo anlayamadım yapmadığım denemediğim yol kalmadı AMA KUŞLARIN VEBA OLDUĞUNDAN ŞÜPHELENİYORUM AKCİĞER YETMEZLİĞİ İLGİLİ VE BİLGİLİ ARKADAŞLARDAN MESAJ BEKLİYORUM bu yüzden çok sevdiğim kuşçuluğu bırakacam bıktım kuş ölüsü görmekten şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Re: yardım lütfen acill!!!!

Merhaba Erdal bey, Kümesinizi iyice bir kontrol edin farelerin girme imkani varmi, bildiginiz gibi findik faresi adi üstünde findik kadar kücük delikten gecebiliyor. Sebebine gelince, benim kuslardan bir tanesinin fare diskisini yem sanip yuttugunu gördüm, fare diskisi kücücük yuvarlak ve siyah oldugu icin tahila benziyor (cedene vs.), bizim merakli kuslarimiz bazen gagasina alip geri birakiyor bazende malesef yutuyor, böylelikle farede olan nekadar mikrop varsa kusumuza geciyor. Fareyi veba mikrobu etkilemiyor fakat kusumuz direnc yetersizliginden ölebiliyor. Belki bu yüzden kuslariniz ölüyor olabilr, kontrol etmekte fayda var diye düsünüyorum. Selamlar Kenan

selamlar.öncelıkle gecmıs olsun cok uzuntu verıcı bır durum yasıyorsunuz.ölümlerin kışın olmayıp sadece yazın olması ve herturlu dezenfekte sartlarını yapmıs olmanız sankı kuşların aşırı sıcakdan öldüğünü bana düşündürdü.acaba kumes ıc sıcaklıgı cokmu fazla.yada dınlenmıs su verıyorsanız ve sıcakdan ıcınde bakterıler çogalıyorsa ondanda olabılırı.aklımada baska bırseygelmıyor.umarım cozum bulabılırsınız

slm kenan kardeşim valla fare hiç görmedim yuvayada giremezler olabilir bi araştırma yaptım ama olasılık az ne yapsam boş antalyadada aynı olay görülmüş ilaç isimlerini aldım bugün verdim yarın belli eder geosol toz baytiril nufrosil ilaçlarınnı başladım vebadan olmuşdiye düşünüyorum

saol teşekkürler kardeşim

Geri