KUŞ OYUN SÖKTÜĞÜNDE KANATLARINI ALMAK

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan velidamar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

velidamar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
vedat damar
Meslek
ticaret
İlgi Alanı
Kediler
iyi günler.arKADAŞLAR BEN UZUN ZAMANDIR YANİ 10 YAŞINDAN BERİ KUŞ BESLİYORUM DESEM YALAN OLMAZ.AMA BİLMEDİĞİM ÇOK ŞEY OLDUĞUNU ŞU SİTEYE GİRİNCE ÖGRENDİM.ÇOK MERAK ETTİĞİM BİRŞEY VAR.YAVRU KUŞLARIMIZ OYUN SÖKTÜGÜNDE TELEKLERDEN BİR VEYE İKİSİNİ DÖKTÜĞÜNDE KANATLARI ALINMALIMI VEYA ALINDIĞI TAKDİRDE SEBEPLERİ NELERDİR.MARDİNDE ÖYLE OLDUĞUNU DUYMUŞTUM.

slm arkadaslar
velidamar arkadasim soruna nacizane cevabim soyle
yavrunun ilk ucum diliminden son ucum dilindeki ucus zamanindaki butun telek degistirmelerini dogal olarak atip tamamalasindan yanayim cunku kus her telek degisimde bir karakter degisikligine girer ve bizim telek cekmemizdeki cikan teleklerde kisalik olur kusa zazar verile bilir
senenin basinda alilan yavrular kuscudan kuscuya ucus degisikliginden tuyden once oyuna sokma tuyden sonra teleklerin tam annamiyla tamamlamasini bekleriz kusun en idael oyun zamani 10 aydan baslar yani kisa yakin kus butun ince tuylerini teleklerini tamamlamis olur icindeki butun oyununu sahibine gosteriri saygilar fransa ece

slm beni aydınlattığın için teşekkür ederim.dediklerin çok mantıklı geldi,ama bu dediklerin için çok sabırlı olmak gerekiyor ,inşallah bundan sonra senin dediklerine uyacağım, napalım sabırlı olmayı öğreneceğiz iyi akşamlar....

velidamar' Alıntı:
iyi günler.arKADAŞLAR BEN UZUN ZAMANDIR YANİ 10 YAŞINDAN BERİ KUŞ BESLİYORUM DESEM YALAN OLMAZ.AMA BİLMEDİĞİM ÇOK ŞEY OLDUĞUNU ŞU SİTEYE GİRİNCE ÖGRENDİM.ÇOK MERAK ETTİĞİM BİRŞEY VAR.YAVRU KUŞLARIMIZ OYUN SÖKTÜGÜNDE TELEKLERDEN BİR VEYE İKİSİNİ DÖKTÜĞÜNDE KANATLARI ALINMALIMI VEYA ALINDIĞI TAKDİRDE SEBEPLERİ NELERDİR.MARDİNDE ÖYLE OLDUĞUNU DUYMUŞTUM.

Selam
Oyun kuşu hata yaptırılması kolay kuştur.Tüydeki kuş sağlıklı olsada uçuş performansı bakımından en zayıf zamanındadır.Yeni gelen tüylerin verdiği sıkıntıyla kuş uçmaz uçsada tam vazife yapmaz.Bu en son 2- 3 teleye kadar biraz hafiftir hatta kuşu sürekli uçurularak dahada yavaşlatıla bilinir 2-3telek olduğunda kuyruk boyun ve kanat altlarınıda boşaltarak kendini hazırlamaya çalışır.Bu durumda alınmaz yerden perdahlanarak kalkmasını önlemek için son üç veya iki teleği kesilerek rahat ve hızlı bir şekilde tüyünü dizmesi sağlanır.
Eksik yazmış olabilirim aklıma gelenler bunlar ama arkadaşlar tamamlayacaklardır.

Geri