Kus secimi karar vermemiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KuscuYasar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

KuscuYasar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yasar Kasim
Meslek
Partymenecer
İlgi Alanı
Kemirgenler
S.a Arkadaslar
Yeni güvercin almak istiyorum ama secemiyorum 4 güvercin almak istiyorum yani 2 cift bir hata yapmakdansa ustalara sorayim dedim bana yardimci olursanis cok sevinirim siz olsanis hangi kusu alirsinis

Ekli dosyalar

• PICT9585.webp
    PICT9585.webp
    91.6 KB · Görüntüleme: 1,382
  • PICT9601.webp
    PICT9601.webp
    147 KB · Görüntüleme: 1,361
  • PICT9636.webp
    PICT9636.webp
    103.5 KB · Görüntüleme: 1,366
Öncelikle islam aleminin kurban bayramı kutlu olsun. Güvercinleri besleme amacını ve onlardan ne beklediğini netleştirirsen daha kolay bir seçim yapabilirsin.Görünüşleri mi , takla atması mı vs mi?Eğer takla beklentin varsa bence ikinci resimdeki kuşları al derim.

Kostüm kuşu istiyorsan 1.ci resimde kileri tercih ederdim ama bu şahsa göre bir görüş ama takla istiyorsan 2. resimdeki dumanlılar çok süper bence onları al

s.a. hayırlı bayramlar kardeş.güvercin beslemek oldukca emek isteyen pek çok olumsuz yanları olan zor,zor olduğu kadarda büyük keyif veren bir hobidir.benim sana tavsiyem kuşçuluğa başlamadan önce çok iyi düşünmen gerekir.kuşun tüyünü yuttuğun vakit bir daha dönüşü yoktur.boş zamanın diye bir şey kalmaz hepsini onlara ayırmak zoruda kalırsın,birde bu hayvanların bakıcısından başka dostu yoktur daima ilgi ve alaka ister.kümese kaparsın hastalanır yok sansar gelir gelincik gelir hırsız gelir dışarı salarsın kedi gelir uçurmaya kalkarsın atmaca alır,veyahutta kafasız hayvandır defolur gider,uzun süreli tatil yapamazsın.Tabi bu yazdıklarım kuşlara layıkıyla bakmak için geçerlidir.illa besliyecem diyorsan kostüm kuşları uçuş performansları olmayan kuşlardır bakımı biraz daha kolaydır.ben şahsen taklacı besliyorum.bakımı en zor olan ırktır.taklacılarda en çok keyfi veren insanı mest eden özelliklere sahip olan kuşlardır. kuşçuluk anlatılmaz yaşanır.

S.a herkesin kurban bayramı kutlu olsun
Evet taklaci besleyecem verdiyin emeye geri veren bir kusdur. SİVRİHİSARLI Abi senin yazdiyin yorumu okudum ve duygulandim gercekten böyle düsünen cok nadir. kus alibda iki-üc hafta sonra bunlari nasil basimdan yok edebilirim diye düsünen cok oh dediyin tüy var ya onu cokdan......yutum ben ;)
ikinci resimdeki kuslari alayim osaman ben demi ?

eğer benim için farketmez hertürlü kuşu kümesimde bulundururum dersen 1.resimdekiler on numara bi çift onlardan al bi çiftte 2. resimdekilerden al....

saygılarımla...

2.resim

Arkadaşım kuş besleme alanın ,kuşun inmesine, uçmasına müsait ise oyun kuşu beslemelisin, yerim var ucuramam dersen göze hitab eden kuş beslemeni tavsiye ederim.Mesela mardin besliyorsan işe gec kalırsın kuşu beklersen kelebek pırıltıya duyarlıdır kolayca terbiye edilir.

Abim ikinci resimdekiler çok ideal..4 tane alcagını soyluyorsunuz..2. resımdekıler dısındakılerı almayın alcaksanız baska aynı türden performans taklacıları olsun..Yoksa digerleri yatar uçanlarda onlara özenir..

Gökay Abi bendeki zaman kimsede yok ;) sat 20-21 den sabah 6-7 civari calisiyorum kis ayina girdiyimis icin dügünler azaliyor organizasyonu bilader yapiyor bizim isimis eylendirmek ama kendimizi unutmayalim ;);)
yer cok kocaman bahce. terbiye icin bilgi var mi forumda bulamadim

Mustican Kardesim bande 4 cift kelebek ve 1 cift irkini bulamadiyim kuslar var ama taklacilarin yeri baska olacak ben keyfini cikarmak istiyorum her kusun keyfi baska ama bir kus baska kusdan örnek aldiyini bilmiyordum tsk ederim

taklacılardan sıkılmazsın.hep uğraştırırlar çünkü.onları öneririm.zoru:tamam:

Geri