KUŞ TUTTURABİLDİNİZMİ?AŞI KUŞU HANGİLERİDİR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan urfalı nihat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 45
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
nihat güngördü
Meslek
dj danışman
İlgi Alanı
Kediler
KUŞÇULUK YAŞANTINIZDA HİÇ KUŞ TUTTURABİLDİNİZMİ? AŞI KUŞLARI NELERDİR.DAMAR OLUP OLMADIĞINI NERDEN ANLARSINIZ.YUMURTALARDAN HANGİSİ ERKEKTİR .PAYLAŞIM OLSUN.

bana gore kuş tutturmak dıye bırşey yoktur.damızlık dıye bırsey vardır oda ırk baglamında.guvercın ırkları ıyı soylar verırler ve onların ıcerısınden ıyı oynayan kuslar cıkar herzaman.ıclerınden kotu kus cıkmaz sadece ucmak ıstemeyen yada oynamak ıstemeyen kuslar cıkar.bunun oranı nedır tam olarak bılemem ama bu bahsettıgım kuslarda kus cıkartmak maksadıyla yapılan sacma sapan esleme yontemı uygulanamaz.sadece eslestırme kuralları uygulanır.kus tutturma faalıyetının gecerlılıgı olsaydı herkes kuscu olurdu, tuttururdu.kan gırmek bır ırkın ıcerısıne hataların en buyugudur bana gore.cok gırılmek ıstenıyorsa,mecbur kalınmıssa yıne aynı ırktan cok guvenılır kuslar gırılebılır sadece.ırkı korunmayan kustan hayır gelmez.

kuş tutturmaya çalışıyoruz samsundaki ortağımla
güzel yavrular cıkıyo ama hala tamamdır bu iş bu soy tutdu diyemedik
uğraşıyoruz işte umut dünyası
bide güzel oynayan yavrular cıkıp altında çay içebiliyoruz ara sıra
bazende hayal kırıklığı uğraş bitmez

ilk yumurta erkektir (ilk kuşculuğa başladığımda bile biliyodum bu bence cok sıradan bilgi )
saygılar

mazidenbiri' Alıntı:
ilk yumurta erkektir (ilk kuşculuğa başladığımda bile biliyodum bu bence cok sıradan bilgi )
saygılar

siz de ikisi de dişi çıkan yavru hiç olmuyor mu? veya ikisi de erkek.. yada önce çıkan erkek olarak çıkıyor sonramı dişiye odönüyor.. bana saçma geldi belkide bilmediğimdendir.. üzerinize alınmayın..

su kuslara yem verilir beslenir diyebildiginiz BİLDİGİNİZ kuslar tutmus kuslardır

kus tutturmak demek iki mükemmeli eslemeyle altından da mükemmel kuslar çıkacak demek degildir
kus tutturmak neyi neyle esleyebilmeyi bilebilmek kadar sans da önemlidir her iyi kus da damızlık olmaz damızlık kus kendi iyiligi gibi altındanda yavrular verebilmeli en önemliside tutmus kuslar torunlarına kadar oynamalıki tutmus diyebilelim buralardan anlatılan hala konusulan tutmus ası kuslarıda öyle ha deyince olmus ortaya çıkmıs kuşlarda degildir çok zor ugras ve sabır lı olabilenlerin ulasacagı bir durumdur iki iyiden bir iyinin garantisi yoktur hiç bir seyde çıkmayabilir yasanılıp görülmüştür iyi damızlıklara sahip olabilmek için iyi kus nedir onu bilmek karsılıklı eksiklikleri yada fazlalıkları tamamlamakiçin eslemeyi saglayabilmek gerek ha bunlar yapılırsa aranılan bulunurmu tabiki garantisi yok elinizdeki bildiginiz kuslara çalısıp tamamlayacagına inandıgınız kusları esleyip sansınızada güvenerek bol sabır ve azimle neden bulunmasın bütün bunların yapılmasına ragmen hala aranılan kuslara ulasamamanın bence sebebi ise kişinin iki kusu esledigini sanmasıdır halbuki iki degil on kus eslenmistir her kesin istedigi en iyilere ulasabilmesini diliyorum

SAYGILAR

filo' Alıntı:
mazidenbiri' Alıntı:
saygılar

siz de ikisi de dişi çıkan yavru hiç olmuyor mu? veya ikisi de erkek.. yada önce çıkan erkek olarak çıkıyor sonramı dişiye odönüyor.. bana saçma geldi belkide bilmediğimdendir.. üzerinize alınmayın..
ahmet abi oluyo tabi 2 dişi yada 2 erkek çıkan yavrular bunlarc istisna
kuşun folluğa bıraktığı ilk yumurta erkektir
ben böyle öğrendim böyle biliyorum
saygılarımla

ilk yumurta %95 erkekdir .

kuş tutturmaya gelince kuş kuştan çıkar siz taklası az başı bağlamayan kuşları istediğiniz kadar deneyin sonu hüsran olacaktır fakat taklası bol kuşları deneyin altından gelenler ya oynar yada pers olur benim izlediğim en iyi 3. kuş 2 tane pers kuştan çıkmış bi hayvandı tabi bu kuşlardan gelen bütün yavrular oynadı çok uzun fişekli bol taklalı kuşlardı kuş tutturmak isteyen arkadaşlara benden tavsiye bol taklalı esnek kuşlarla uğraşın eşlerken dişileriniz esnek basık erkekler sert kuşlar olsun sert dediysem kanat yiğen değil yapısı duruşu ser dik duruşlu erkekler göz derisi damızlıklarnızın bembeyaz olsun
kuş tutturmanın en altın kuralı bol taklalı kuşlar fişekte 40 taklasını sayıp çok uzun kaçan kuş izledim aynı kuşun fişekte 50 taklasını sayanlar var .bide kuş çok taklacı olur olduğu yerde sayar benim dediğim o değil kuş taklayı vurdukça yukarı fırlayacak inş anlattığım kuşu bu forumdan izlettireceğim yavrularından :))

ilk yumurta %95 erkekdir .

kuş tutturmaya gelince kuş kuştan çıkar siz taklası az başı bağlamayan kuşları istediğiniz kadar deneyin sonu hüsran olacaktır fakat taklası bol kuşları deneyin altından gelenler ya oynar yada pers olur benim izlediğim en iyi 3. kuş 2 tane pers kuştan çıkmış bi hayvandı tabi bu kuşlardan gelen bütün yavrular oynadı çok uzun fişekli bol taklalı kuşlardı kuş tutturmak isteyen arkadaşlara benden tavsiye bol taklalı esnek kuşlarla uğraşın eşlerken dişileriniz esnek basık erkekler sert kuşlar olsun sert dediysem kanat yiğen değil yapısı duruşu ser dik duruşlu erkekler göz derisi damızlıklarnızın bembeyaz olsun
kuş tutturmanın en altın kuralı bol taklalı kuşlar fişekte 40 taklasını sayıp çok uzun kaçan kuş izledim aynı kuşun fişekte 50 taklasını sayanlar var .bide kuş çok taklacı olur olduğu yerde sayar benim dediğim o değil kuş taklayı vurdukça yukarı fırlayacak inş anlattığım kuşu bu forumdan izlettireceğim yavrularından :))

her türlü yavru cıkar yumurtadan 2 erkek 2 dişi hatta tek yumurta ikizi bile ayni zaman dişide cıkabilir ilk yumurta erkekte önemli olan yumurtadan çıkanın cinsiyeti değil özelliğidir. ve bu özellikleri sağlıklı bir şekilde bir sonraki nesile geçire bilmesi için tüm tüyleri değiştirene kadar mükemmel bir sağlıkta büyümesidir.damızlık ve aşı kuşu olabilecek bir yavruya sahip olsanız bile bu zaman zarfında iyi bir gençlik evresi geçirmemişse kaliteli döllenmeye sahip olamayacağından size göre mükemmel bir damızlıkta olsa iyi yavrular alamazsınız.

bizim degil ama! başka diyarlarda yaşayan insanların ataları bir laf etmişler( Bana balık verme Balık tutmayı öğret).bazımız yaşayarak,bazılarımız yaşlanarak öğrenirler.şimdi burda her kes bildiğini doğru olduğunu söylüyor .ya balığı tutacaksın ,yada satın alacaksın .yada kuşlardan kuş çıkaracaksın ,yada öyle bakacaksın onu dinleyeceksin bunu dinleyeceksin hele birde ters yöne gitmek var bu en kötüsü, zaman kaybı.bir çift kuşun damızlık olabilmesi için her yönüyle tutmuş olması gerek .bu işte temel kurallara bağlı bu kuralları yapan uygulayan hayvanlar damızlık yapılır.nasıl yarışlarda kurallar varsa bu işte öyle sen seversin sevmessin o kimseyi baglamaz kuşundur emek veriyorsun tabiki seveceksin .(yüksek sesle düşünüyorum kimseye değil sözümüz) tekrar söylüyorum iki iyiden bir iyi çıkmaz o zaman her kes begendiği iki kuşu alsın devam etsin .sen bekle altından bir gün iyi bir yavru gelir diye yok böyle bir şey .eşlemek bir sanat ,kuş uçurmak bir sanat,kuş bulmak bir sanat,kısaca bu işin başıda bir sanat sonuda.

Merhaba,

bence tutmuş kuş yoktur ?oynayan kuş vardır. bildimiz beslediğimiz hayvanlar vardır.mesale şöyle aktarıyım bir ana babadan yavru alırsın bunların hepsi oynamaz oynasada hiçbiri birbirini tutmaz aralarından birtane çılgın çıkar bekle artık o hayvandan birdaha çıkacak diye aynı renk yavruyu alacaksın yavruyu hangi ayda aldın bakın bu çok önemli yavruyu aldığımız ay bile bu iş o kadar gözüktüğü gibi kolay deyil kuş uçurmak oynatmak çok zor hani derlerya bende bir kuş var tam aşı kuşu yokya tamam ona bi eş vur hemen oynasın doğru dünyada bukadar kuşçu var bir iki dünyakadarda kötü kuş var hani bakınca çözüyoruzya işte bizim tutturduğumuz kuş bu kadar. sonra mezatlar doluyor tatışıyor bu tutturduğumuz kuşla, dünyanın en zor işini biz yapıyoruz onuda yarım yamalak.

damızlığa gelince biz bu hayvanlardan çok şey istiyoruz burda yazılanlara bakılırsa çoğu msj takip ediyorum taban taklası olacak, tepe bağlayacak atma olmassa olmazlardan kesinlikle bol taklalı inecek yani damızlık yapacak hayvan kalmadı?
gerçek damızlık bence genelde dişiden olur yerde dönerse kanatlarınıda kuyruğunun altına alırsa kısa bacaklıda olursa çok iyi olur. yavruların hepsini uçururum içlerinden sökmeyenleri direk damızlık yaparım.
aşı kuşu biraz öncede bahsettiğim yerde dönenle uğraşmak gerekiyor kuşları kendi içinde eşe atıyorum ha oldu diyorum aradan koskaca 5 yıl geçiyor, yabancı kuşlarda galiba 10 yıl geçer o yüzden bu iş çok sabır isteyen bir iş emek
olmadan kesinlikle olmuyor.

Saygılarımla,

Ramazan ABA
,

RAMAZAN ABA' Alıntı:
gerçek damızlık bence genelde dişiden olur yerde dönerse kanatlarınıda kuyruğunun altına alırsa kısa bacaklıda olursa çok iyi olur. yavruların hepsini uçururum içlerinden sökmeyenleri direk damızlık yaparım.
aşı kuşu biraz öncede bahsettiğim yerde dönenle uğraşmak gerekiyor kuşları kendi içinde eşe atıyorum ha oldu diyorum aradan koskaca 5 yıl geçiyor, yabancı kuşlarda galiba 10 yıl geçer o yüzden bu iş çok sabır isteyen bir iş emek

Saygılarımla,

Ramazan ABA
,

Ramazan bey benim de tecrübelerim aynı yönde. Yerde dönen kuşlar aşı kuşu olarak kullanılabilir. Bunlar bir nevi konsantre oyun kuşu gibi. Gözünüzle gördüğünüz kuşlarla bunları seyreltmek gerekiyor.

Bu işe emek verenler bir türlü iyi kuşu bulma amacı ile çeşitli eşleştirmeler,denemeler yapmaktadırlar şayet verilen

bu emekler sonunda,tamam ben aradığımı buldum diyene kadar bu arayış,çalışma devam eder.

Bu emekler sonucunda ortaya çıkan ürün, yetiştiricisine yeter bana dedirttiriyorsa sorun yok.

Artık belli bir kanı belli bir oyun özelliğini oturtturmuş demektir.Bu aşamaya gelenede tutturmuş diyebiliriz.

Mesela ben yılların verdiği emekler sonucu kendime yeten,iki adam boyu t.s.e li bir nesil tutturdum bana yetiyor.

Aşı kuşu işine gelince yapacağınız aşıya bağlı,ne aradığınıza bağlı,çünkü aşının cinside önemli.

Bence kendi oynamış altından gelenlerede kendi oyun özelliğini aktarmış kuşlar sağlam aşı kuşu olarak

değerlendirebiliriz,burda önemli olan eşleşeceği kuşun özellikleridir,kaş yapayım derken göz çıkartmak olayınıda

unutmamak lazım,yanlış eşleme yaptığınız aşınında boşa gitmesine beden olabilir.Bunun en iyi yolu gözlemide bu

bunun şu şunun yavrusu deyipte,kuş ayırmamaktır.

Her yaptığınız eşlemenin altından geleni havada görmeden karar vermek en büyük hatadır.

Selamlar sağlıcakla kalın.

mazidenbiri' Alıntı:

saygılar

Bu yazımı 14 şubat 2012 tarihinde yazdım aşağı yukarı 40 günü geçiyor ben burda zaten söylemişim hangi yumurtanın erkek olduğunu hangisinin dişi olduğunu .sen benim yazılarımı takip ediyorsun burda ne ustalar var bilmiyor bu kadar önemli bir bilgiyi. sıradan bilgimi diyorsun birde .bizden aldığını bizemi satıyorsun helal olsun size aferin.

Hüseyin bey, önce yer konusuna sevindiğimi söyleyebilirim ,Fakat her şeyin hayırlısı olsun!ustanın hatası çırağınkini geçermiş.Keskin kılıç olmak için çok çekiç yemek lazım.Bu atasözlerini çok seviyorum kısada olsa çok şey anlatıyor.Hemen başımdan geçen ufak bir konuyu anlatayım 1994 senesi bir kuşçu arkadaşımın kümesindeyiz 'bu çiftin hiç bir dişi yavrusunu alamıyorum' dedi, hep erkekler büyüyor dişiler ölüyor 4 veya 5 yavru hepsi erkek .Yumurta varmı dedim, 'yeni yumurtladılar dedi'girdim kümese erkek olan yumurtayı attım, dedim ki bundan sonra dişi ilk yumurtayı bıraktımı at, ikincisi dişidir olurmu olmazmı derken baktı durum bu yaşıyarak öğrendi. Urfada çoçuklar, kuşçu olan babasından önce bunu öğrenirler yumurtalardan hangisi dişi ,hangisi erkek .Biliyorsunuz urfa ve yakın iller paçasız kuşta besler karışma kuşu deriz, o başka bir zevk, ayrı bir merak ve bu kuşlar hep erkek olur yani karışmaya bırakılacak kuşlar erkek olmalı. Diyelim 100 kuş var hepsi erkek olmalı ,dişi olmamalı. Süreklide zayi olduğundan bol,bol erkek yavru üretmeleri gerek .Bundan dolayı o kuşçuda dişi kuşun önemi yoktur eğer elinde 10 takım çiftli damızlık için besliyorsa erkek alabilmek için, dişinin önemi olmuyor. Bizde dam derler taraslı katlara kuş uçuracağı zaman haliyle çoçuklarda dama çıkıyor tabi çoçuk bu uslu durmuyor baba tabi uslu dursun diye dişi yumurtaları çoçuklara verir çoçuk yine istediğinde baba şekli gereği sadece yuvarlak ve küçük olanı verebileceğini öğretiyor ve çoçuk bunu benimsiyor biraz daha büyük ve sivri olanı babası yokken orda kümeslerde kilit yoktur hangi yumurtayı alacağını hangi yumurtayla oynayacagını o yaşlarda öğreniyorlar.Bu bir bilgi bizler bu küçük ayrıntılarla ordaki büyüklerimizden yaşayarak öğrendik .Bendeki kuşlar aşı kuşu ,benim eş tutturma gibi bir sıkıntım yok daha öncede anlattım yazdım Hüseyin bey yazısında sana 5 veya 10 sefer yapıyorsa yeter demiş bu kuşlar 12 veya 13 sayı kesin yapıyorlar bir buçuk saat muntazam oynayan bir kuş için az değil .Kendini bitirme konusuna gelince vazifeden sonra gözden kayboluyor çok yüksekte görüyorsunuz gördüğünüzde ,yüksek uçan kuş kendini yormaz her şeye hamle yapmaz( kendi kuşlarım için söylüyorum) boşa gelmez alçakta uçmaz .Evet kuşlar akraba yıllar önce iki direk oynuyorlardı şimdi bir direk zor ,bunlar aşı kuşu aşıları tamam o şekildede gidiyoruz bu konuda sıkıntım yok .Aşılanmış halleri çok seri oluyor eski yılar, önceki hallerine dönüyorlar ve daha iyiler. Benim takla, uçma ,fişek, kaybolma, sıka girme, sersemleme, yakalanma vs inanın bi sorunum yok.Bundan iyisi allahtan bela istemek haşa!burda bir paylaşım olsun bende meraklıyım kalp kırmadan konuşabilinir .Lafın yanlışı olur ,yalanı olmaz ......BU RESİMDEKİ KİŞİLER EKRANIN SOLUNDAKİ URFALI VELİ DAYI (VELO DAYI) ORTADAKİ BENİM , SAĞIMDADA ALİ AMCA YANİ (DEKOR ALİ)

işte sorun burda kuşta en önemli olan listenizde yok oda bilenlerde kalsın.. herkes kendince ustadır.

bencede bilenlerde kalsın.bilenlerde uçursunda bi görelim bakalım ....

bılenler bılmeyenlere ogretmelı.susup bılge sansınlar moduna gırmenın geregı yok.bu sozu kımse uzerıne almasın.ogrenen ogrenır ogrenmeyen tokezler.ya bunların ogrenmeye nıyetı yok deyıp bılgıyı mezara gommek sehır efsanesı olusmasına sebeb olur.cok sehır efsanesı var şu kuşu bu kuşu şu ustanın kuşu dıye.SAK USTUNDE DAMDAĞAN,KAZ BELİNE VURMAYI olmasın.

urfalı' Alıntı:
mazidenbiri' Alıntı:

saygılar

Bu yazımı 14 şubat 2012 tarihinde yazdım aşağı yukarı 40 günü geçiyor ben burda zaten söylemişim hangi yumurtanın erkek olduğunu hangisinin dişi olduğunu .sen benim yazılarımı takip ediyorsun burda ne ustalar var bilmiyor bu kadar önemli bir bilgiyi. sıradan bilgimi diyorsun birde .bizden aldığını bizemi satıyorsun helal olsun size aferin.

Hüseyin bey, önce yer konusuna sevindiğimi söyleyebilirim ,Fakat her şeyin hayırlısı olsun!ustanın hatası çırağınkini geçermiş.Keskin kılıç olmak için çok çekiç yemek lazım.Bu atasözlerini çok seviyorum kısada olsa çok şey anlatıyor.Hemen başımdan geçen ufak bir konuyu anlatayım 1994 senesi bir kuşçu arkadaşımın kümesindeyiz 'bu çiftin hiç bir dişi yavrusunu alamıyorum' dedi, hep erkekler büyüyor dişiler ölüyor 4 veya 5 yavru hepsi erkek .Yumurta varmı dedim, 'yeni yumurtladılar dedi'girdim kümese erkek olan yumurtayı attım, dedim ki bundan sonra dişi ilk yumurtayı bıraktımı at, ikincisi dişidir olurmu olmazmı derken baktı durum bu yaşıyarak öğrendi. Urfada çoçuklar, kuşçu olan babasından önce bunu öğrenirler yumurtalardan hangisi dişi ,hangisi erkek .Biliyorsunuz urfa ve yakın iller paçasız kuşta besler karışma kuşu deriz, o başka bir zevk, ayrı bir merak ve bu kuşlar hep erkek olur yani karışmaya bırakılacak kuşlar erkek olmalı. Diyelim 100 kuş var hepsi erkek olmalı ,dişi olmamalı. Süreklide zayi olduğundan bol,bol erkek yavru üretmeleri gerek .Bundan dolayı o kuşçuda dişi kuşun önemi yoktur eğer elinde 10 takım çiftli damızlık için besliyorsa erkek alabilmek için, dişinin önemi olmuyor. Bizde dam derler taraslı katlara kuş uçuracağı zaman haliyle çoçuklarda dama çıkıyor tabi çoçuk bu uslu durmuyor baba tabi uslu dursun diye dişi yumurtaları çoçuklara verir çoçuk yine istediğinde baba şekli gereği sadece yuvarlak ve küçük olanı verebileceğini öğretiyor ve çoçuk bunu benimsiyor biraz daha büyük ve sivri olanı babası yokken orda kümeslerde kilit yoktur hangi yumurtayı alacağını hangi yumurtayla oynayacagını o yaşlarda öğreniyorlar.Bu bir bilgi bizler bu küçük ayrıntılarla ordaki büyüklerimizden yaşayarak öğrendik .Bendeki kuşlar aşı kuşu ,benim eş tutturma gibi bir sıkıntım yok daha öncede anlattım yazdım Hüseyin bey yazısında sana 5 veya 10 sefer yapıyorsa yeter demiş bu kuşlar 12 veya 13 sayı kesin yapıyorlar bir buçuk saat muntazam oynayan bir kuş için az değil .Kendini bitirme konusuna gelince vazifeden sonra gözden kayboluyor çok yüksekte görüyorsunuz gördüğünüzde ,yüksek uçan kuş kendini yormaz her şeye hamle yapmaz( kendi kuşlarım için söylüyorum) boşa gelmez alçakta uçmaz .Evet kuşlar akraba yıllar önce iki direk oynuyorlardı şimdi bir direk zor ,bunlar aşı kuşu aşıları tamam o şekildede gidiyoruz bu konuda sıkıntım yok .Aşılanmış halleri çok seri oluyor eski yılar, önceki hallerine dönüyorlar ve daha iyiler. Benim takla, uçma ,fişek, kaybolma, sıka girme, sersemleme, yakalanma vs inanın bi sorunum yok.Bundan iyisi allahtan bela istemek haşa!burda bir paylaşım olsun bende meraklıyım kalp kırmadan konuşabilinir .Lafın yanlışı olur ,yalanı olmaz ......BU RESİMDEKİ KİŞİLER EKRANIN SOLUNDAKİ URFALI VELİ DAYI (VELO DAYI) ORTADAKİ BENİM , SAĞIMDADA ALİ AMCA YANİ (DEKOR ALİ)
nihat abi evet senin bu yazını okudum
ama abi beni tanımadan bana iftira atamassın ben kimseye akıl vermeey çalışmıyorum
kimseyede bilgi satmaya çalışmıyorum
gerçekten üzüldüm bana attığın iftira için
ben oldukça mütavazi olmaya çalışıyorum
sen nasıl beni tanımadan bana iftira atarsın anlamadım
tazık gerçekten

ben bu bilgiyi 10 yaşındaykende biliyodum

sana nasıl yemin edeyim bilmiyorum
abi kuranımın peygamberimin dinimin üzerine yemin ederim
eğer yalan konuşuyorsam allah anamın bacımın ölüsünü göstersin bana ki
ben bu bilgiyi senden öğrenmedim
abi daha ne diyeyim istediğin yemini ederim

evet yazılarını okurum gerçekten bilgili bi insansın
saygı gösterilevcek bi kişiliksin
keşke beni tanısaydın yazık vallahi yazık
benim bu bilgiyi bilmem neden zoruna gitti

iftira yerine

dursun kardeşim aferin sana deseydin daha iyi olmazmıydı

ben samsunda öğrendim kuşculuğu samsunlu kardeşlerimde bu biligiyi bilir

saygılar

S A HER KES KENDİNCE BİR SEYLER BİLİRLER ÇOK İYİ BİLİYORUM DİYENLERİNDE BİLEMEDİKLERİNİ BİLENLER OLABİLİR

ZATEN BURADAKİ AMAÇ KARSILIKLI SAYGI SEVGİ İÇERİSİNDE BİLGİ PAYLASIMLARIDIR USTALARIN USTASI

ÜSTAD LARIN BİLE BİLEMEDİKLERİ VARDIR BU UGRASI HİÇ BİR KİMSE TAM MANASIYLA ÇÖZEMEMİŞDİR DİBİDE YOKTUR LAKİN BİLELİM BİLMEYELİM BENİM BİLDİGİM SENİN BİLDİGİNDEN ZİYADE VAR OLAN BİLGİ BİRİKİMİ VE TECRÜBELERİN AKTARIMI YAPTIRIMLARLA DEGİL DE BİLGİLENDİRMEK AMACIYLA OLMALI HEM BU UGRASDA BİLGİLİ TECRÜBELİ OLABİLMEK YASLA ÇOK YASAMAYLA YILLARCA KUS BESLEMEYLE ALAKALI BİR DURUMDA DEGİLDİR ÇOK GÖRDÜK YASINI BASINI ALMIS KİŞİLERİN KANAT AÇAN YAPISAN KUSLARA HİZMET ETTİKLERİNİ GENÇ KARDESLERİMİZ KADAR BİLGİLİ OLAMADIGINI KİMKİ BU UGRASI CANI GÖNÜLDEN YAPABİLMİŞ SEVGİ SAYGI KURALLARINI İHLAL ETMEMİŞ YASAYIP GÖRDÜKLERİNİ KALICI TECRÜBE ETMİŞ HATALARDA ISRARCI OLMAMIS KENDİSİNİ İSTENİLEN GİBİ YETİŞTİRMİŞ PAYLASMIS BURNU KAF DAGINDA OLMAMIS ALÇAK GÖNÜLLÜ VE MÜTEVAZI BU TÜR KİŞİLERDİR USTALAR ÜSTATLAR HER KESİN BİLEMEDİKLERİ VARDIR GENÇLERDE OLMASI DA NORMALDİR İDEALLERİMİZ OLAN GENÇLERİ ÖTELEMEK DEN ZİYADE TESVİK EDEBİLMEK SEVKLENDİRMEK GEREK BURADA Kİ SÖYLEMLERİM KİMSELERE DEGİL KENDİMCE DÜŞÜNCELERİM KUSU KUSCUYU ANLAYIS SEKLİMDİR İDEALİM BURADA OLUS SEKLİM GENÇ KUSAKLAR VE KUSCU OLACAKLARDIR HİÇBİRİSİNİ İNCİTMEK KIRMAK DISLAMAK KİŞİLERİ ANLAYIS SEKLİMİN DISINDADIR YAPABİLİYORSAK KUSCU OLACAK GENÇLERİMİZE KATKILAR SUNABİLELİM YADA HALLERİNE BIRAKALIM
SAYGILAR

Selamünaleyküm

Sivri uçlu yumurta erkek. Daha oval yumurta dişi çıkar.
Şunla şunu bunla bunu eşle iyi yavru al diye diye kuşlar kırılmış.o urfanın önceki iri kafalı kuşları kalmamış mesela.mardinin kızıl sarı gözlü takke perçem kuşları kalmamış.kuşu oynatan kuşun soyudur.soyu belli olmayan kuşun oyunu 3 günlük olur.eğer eski kuşlardan bulunamazsa kıyıda köşede kalanlardan bulunamazsa dahada oynayan kuş çıkmaz.her zaman öz kuş iyi ve daimi oynar.kırarak çıkan kuşlar çok çok iyi oynayabilir ancak 10 yıl sonrası gelen yavru boş çıkar.kuşun soyuna gitmeyi denemeliyiz.geçmişine gitmeyi...

urfalı' Alıntı:

sorun burda ben gözüyle gördüğü halde kuşun oyununu inkar eden çok kuşçu gördüm usta olan ondan bilen inşallah kendinden başkasına ucurmazda bildiklerinide unutmaz...

mazidenbiri' Alıntı:
urfalı' Alıntı:
mazidenbiri' Alıntı:

saygılar

nihat abi evet senin bu yazını okudum
ama abi beni tanımadan bana iftira atamassın ben kimseye akıl vermeey çalışmıyorum
kimseyede bilgi satmaya çalışmıyorum
gerçekten üzüldüm bana attığın iftira için
ben oldukça mütavazi olmaya çalışıyorum
sen nasıl beni tanımadan bana iftira atarsın anlamadım
tazık gerçekten

ben bu bilgiyi 10 yaşındaykende biliyodum

sana nasıl yemin edeyim bilmiyorum
abi kuranımın peygamberimin dinimin üzerine yemin ederim
eğer yalan konuşuyorsam allah anamın bacımın ölüsünü göstersin bana ki
ben bu bilgiyi senden öğrenmedim
abi daha ne diyeyim istediğin yemini ederim

evet yazılarını okurum gerçekten bilgili bi insansın
saygı gösterilevcek bi kişiliksin
keşke beni tanısaydın yazık vallahi yazık
benim bu bilgiyi bilmem neden zoruna gitti

iftira yerine

dursun kardeşim aferin sana deseydin daha iyi olmazmıydı

ben samsunda öğrendim kuşculuğu samsunlu kardeşlerimde bu biligiyi bilir

saygılar
...

nihat abi önce üsteki yazdıklarıma cevap bekliyorum

sonra urfadaki cocuklar öğreniyolar bu bilgiyi de
ee ben samsunluyum samsundaki cocuklar öğrenemezlermi
ayrıca bunu başkasından öğrenilecek kadar önemli bişey de değil biraz takip le ve dikkatle öğrenilir zaten
illa yıllar geçmesi gerekmiyor
nasıl anlarız
1. örmeğin gökle bozu vurduk
ilk catlayan yumurta ilk yumurtadır yüzde 95
baktık cıkan yavruya gagası siyah bu gök olur
sonra cıkan yavrunun gagası beyaz buda boz
yavrular büyür bakarız ki gök yavru erkektir (hemen anlarız ki ilk yumurtadan cıkan)
2.diyelim aynı renk kuşları eşledik
yine ilk çatlayan yumurta ilk yumurtadır
1 yada 2 gün sonra öteki yumurta da cıkar
aralarında gözle görülür boy farkı olur
ilk cıkan yavru biraz daha büyüktür yavrular 1 haftalık olduğunda daha iyi anlaşılır
sonra fark kapanır eğer anaçlar iyi yavru bakabiliyorlarsa
boyca biraz büyük olan yavru zaten aklımızdadır gözümüzün önünde büyüdüğü için biraz sonra tam büyür (anlarız ki ilk cıkan yavru büyük olduğu için erkek)
3. yine bazı kuşlar iyi yavru bakamaz özellikle acemi olanlar
2 yavru büyütemez biri sürekli ölür
yine ilk çıkan yavruda oluşan boy farkı 1 haftalıkken anlaşılır biraz büyük olur
sonra bu fark anaçlar iyi bakamadığından dolayı acılır biri büyük biri küçük olur ve küçük yavru ölür
büyük yavru kalır ve o da erkek çıkar
bu 3 maddede de istisnalar cıkabilir o ayrı konu

bu saydığım 3 madde senede hepimizin başına onlarca kez gelir
hesabı yıllara vurursak yüzlerce kez bu olayları yaşarız
bunlar benim dikkatimden kaçmadı

bunlar benim izlenimlerim bu benim büyük kuşcu olduğum anlamına gelmez
ama
***ben sadece senden kopya cekmediğimi anlaman bunları yazdım***
urfalı cocuklar gibi babamızdan da öğrenmedik
yaşayarak öğrendik
saygısızlık yaptıysam affola
saygılar

tengelli' Alıntı:
urfalı' Alıntı:

sorun burda ben gözüyle gördüğü halde kuşun oyununu inkar eden çok kuşçu gördüm usta olan ondan bilen inşallah kendinden başkasına ucurmazda bildiklerinide unutmaz...

Merhaba kenan bey,

yaptığın yorumlardan dolayı teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Ramazan ABA

RAMAZAN ABA' Alıntı:
Merhaba,

bence tutmuş kuş yoktur ?oynayan kuş vardır. bildimiz beslediğimiz hayvanlar vardır.mesale şöyle aktarıyım bir ana babadan yavru alırsın bunların hepsi oynamaz oynasada hiçbiri birbirini tutmaz aralarından birtane çılgın çıkar bekle artık o hayvandan birdaha çıkacak diye aynı renk yavruyu alacaksın yavruyu hangi ayda aldın bakın bu çok önemli yavruyu aldığımız ay bile bu iş o kadar gözüktüğü gibi kolay deyil kuş uçurmak oynatmak çok zor hani derlerya bende bir kuş var tam aşı kuşu yokya tamam ona bi eş vur hemen oynasın doğru dünyada bukadar kuşçu var bir iki dünyakadarda kötü kuş var hani bakınca çözüyoruzya işte bizim tutturduğumuz kuş bu kadar. sonra mezatlar doluyor tatışıyor bu tutturduğumuz kuşla, dünyanın en zor işini biz yapıyoruz onuda yarım yamalak.

damızlığa gelince biz bu hayvanlardan çok şey istiyoruz burda yazılanlara bakılırsa çoğu msj takip ediyorum taban taklası olacak, tepe bağlayacak atma olmassa olmazlardan kesinlikle bol taklalı inecek yani damızlık yapacak hayvan kalmadı?

Saygılarımla,

Ramazan ABA
,

ramazan bey ben oynayan kuşu bilirim bana anlatmayın. ben sana şöyle anlatayım istersen ! SEN HİÇ HAYATIN BOYUNCA KUŞÇULUK YAŞANTINDA BİR ÇİFT KUŞ EŞLEYEBİLDİNMİ ? VERDİĞİN KARARLA BUNLARDAN YAVRU ALIP UÇURUP YA BUNLAR GÜZEL OYNUYORLAR İYİLER DİYİP ÜÇ BEŞ SENE BESLEDİNMİ.şimdi başlığım daha net anlaşılmıştır umarım .NOT:YERDE DÖNEN KUŞTAN BELKİ OYNAYAN YAVRULAR ALIRSIN, AMA AŞI KUŞU OLMAZLAR KOLAY GELSİN

urfalı' Alıntı:
RAMAZAN ABA' Alıntı:
Merhaba,

Saygılarımla,

Ramazan ABA
,

ramazan bey ben oynayan kuşu bilirim bana anlatmayın. ben sana şöyle anlatayım istersen ! SEN HİÇ HAYATIN BOYUNCA KUŞÇULUK YAŞANTINDA BİR ÇİFT KUŞ EŞLEYEBİLDİNMİ ? VERDİĞİN KARARLA BUNLARDAN YAVRU ALIP UÇURUP YA BUNLAR GÜZEL OYNUYORLAR İYİLER DİYİP ÜÇ BEŞ SENE BESLEDİNMİ.şimdi başlığım daha net anlaşılmıştır umarım .NOT:YERDE DÖNEN KUŞTAN BELKİ OYNAYAN YAVRULAR ALIRSIN, AMA AŞI KUŞU OLMAZLAR KOLAY GELSİN
Merhaba,

bunun iyisi hiç bir zaman bitmez,
yerde dönenen dediğiniz kuşun yavrusuyla ankara yenimahalle belediyesinin düzenlediği kupada :160 puan aldım ,

siz biliyorsunuzya bu işi siz ne aldınız ? yerde döneni anlatabildimmi?

Saygılarımala,

Ramazan ABA

RAMAZAN ABA' Alıntı:
urfalı' Alıntı:
RAMAZAN ABA' Alıntı:
Merhaba,

Saygılarımla,

Ramazan ABA
,

Merhaba,

yerde dönenen dediğiniz kuşun yavrusuyla ankara yenimahalle belediyesinin düzenlediği kupada :160 puan aldım ,

siz biliyorsunuzya bu işi siz ne aldınız ? yerde döneni anlatabildimmi? kuş tutturmaya gelince beni bilen bilir :evet: burda bir konu açıyorsan herşeye açık olman lazım burdaki üyeler yorum yapma hakkına sahiptir.ben bildiklerimi yazdım neden büyük harf kullanıyorsun buyur işte bir konu açtın tartışalım bunda kötü birşey yokki hemen kuştan anlarım muhabbeti madem anlıyosun buyur aydınlat bizi sen bizim büyüğümüssün yok o iş öyle deyil böyle de,bizleri kabullendir bizlerde okey diyelim. konunun başlığı kuştuttura bildinmi ben söyleyim ne zaman mezara girersek ozaman tuttura biliriz bu tutturma işi hafife alınacak birşey deyil msj dada genel konuşuyorum yanlış algılama lütfen?

Saygılarımala,

Ramazan ABA

RAMAZAN ABA' Alıntı:
urfalı' Alıntı:
RAMAZAN ABA' Alıntı:
Merhaba,

Saygılarımla,

Ramazan ABA
,

Merhaba,

siz biliyorsunuzya bu işi siz ne aldınız ? yerde döneni anlatabildimmi?

Saygılarımala,

Ramazan ABA

BEN SİZE YERDE DÖNEN KUŞTAN ÇIKAN YAVRUYLA ANKARADA VEYA BAŞKA BİR YERDE KUPAMI ALDINIZ DİYE SORDUM.
VEYA BEN BURDA YERDE DÖNEN KUŞTAN HİÇ BİR ŞEY OLMAZMI DEDİM. OYNAYAN KUŞ ÇIKABİLİR DEDİM .SEN BİRAZ DAHA ŞANSLISIN YERDE DÖNENLE KUPA ALMIŞSIN BRAVO .YAZIMI İYİ OKUMADIN SANIRIM .SEN BENİM BİLİP BİLMEDİĞİMİ BİLEMESSİN. SİZ BİLİYORSUNUZ DEMEKLE KONUYU BAŞKA BOYUTLARA TAŞIMANA NE GEREK. BURASI HER KESİN. KURALLARI OLAN, BUNLARA UYARAK FİKİRLERİNİ ORTAYA KOYABİLECEGİN SOSYAL Bİ FORUM BEN ÖYLE BİLİYORUM .BU SALDIRI NİYE BANADA ÇOK ŞEY TERS GELİYOR AMA BU KADAR RAHAT KİMSEYLE ATIŞAMIYORUM BU RAHATLIĞINIZA ANLAM VEREMEDİM.SEN ÇOK BİLİYORSUN (KUPA ALDINYA) SANA BİR SORU YÜKSEKTE UÇAN KUŞ NEFESİNİ ALIR, VERİR .BENİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN VERME ŞEKLİ NEFESİNİ NASIL VERİR .SATAŞMAYA GEREK YOKKOLAY GELSİN

ÖZELDEN KONUŞALIM KİMSEYİ TAHATSIZ ETMEYELİM MESAJ ATIYORUM

urfalı' Alıntı:
ÖZELDEN KONUŞALIM KİMSEYİ TAHATSIZ ETMEYELİM MESAJ ATIYORUM

Merhaba Nihat bey,

Konu: KUŞTUTTURA BİLDİNİZMİ? AŞI KUŞU HANGİLERİDİR

Ben kendi doğru bildiklerimi yazdım bu konuyu sadece burda değil heryerdede yazarım bilmiyorsamda giderim değer verdiğim ustalarada sorarım ben bu konuyu daha burda kaldığım sürece devamlı açarım burda bir paylaşım yapıyoruz herkes kendi elindeki malzemeye göre yorumunu yapar kuş tutturmak kolay bir işdeyil bana göre sizinlede özel yazıştık bu konu hakkında ilerleyen günlerde türkiyede ilk 5 'e girecek ustalarımızın yorumlarıyla döneceğim çok hoş talı bir paylaşım olacağını düşünüyorum ankaradaki bütün ustaların yorumlarını siz değerli kuşçular org ailesiyle burdada paylaşacağım.

Saygılarımla,

Ramazan ABA

Geri