urfalı' Alıntı:
mazidenbiri' Alıntı:
kuş tutturmaya çalışıyoruz samsundaki ortağımla
güzel yavrular cıkıyo ama hala tamamdır bu iş bu soy tutdu diyemedik
uğraşıyoruz işte umut dünyası
bide güzel oynayan yavrular cıkıp altında çay içebiliyoruz ara sıra
bazende hayal kırıklığı uğraş bitmez
ilk yumurta erkektir (ilk kuşculuğa başladığımda bile biliyodum bu bence cok sıradan bilgi )
saygılar
Bu yazımı 14 şubat 2012 tarihinde yazdım aşağı yukarı 40 günü geçiyor ben burda zaten söylemişim hangi yumurtanın erkek olduğunu hangisinin dişi olduğunu .sen benim yazılarımı takip ediyorsun burda ne ustalar var bilmiyor bu kadar önemli bir bilgiyi. sıradan bilgimi diyorsun birde .bizden aldığını bizemi satıyorsun helal olsun size aferin.
Hüseyin bey, önce yer konusuna sevindiğimi söyleyebilirim ,Fakat her şeyin hayırlısı olsun!ustanın hatası çırağınkini geçermiş.Keskin kılıç olmak için çok çekiç yemek lazım.Bu atasözlerini çok seviyorum kısada olsa çok şey anlatıyor.Hemen başımdan geçen ufak bir konuyu anlatayım 1994 senesi bir kuşçu arkadaşımın kümesindeyiz 'bu çiftin hiç bir dişi yavrusunu alamıyorum' dedi, hep erkekler büyüyor dişiler ölüyor 4 veya 5 yavru hepsi erkek .Yumurta varmı dedim, 'yeni yumurtladılar dedi'girdim kümese erkek olan yumurtayı attım, dedim ki bundan sonra dişi ilk yumurtayı bıraktımı at, ikincisi dişidir olurmu olmazmı derken baktı durum bu yaşıyarak öğrendi. Urfada çoçuklar, kuşçu olan babasından önce bunu öğrenirler yumurtalardan hangisi dişi ,hangisi erkek .Biliyorsunuz urfa ve yakın iller paçasız kuşta besler karışma kuşu deriz, o başka bir zevk, ayrı bir merak ve bu kuşlar hep erkek olur yani karışmaya bırakılacak kuşlar erkek olmalı. Diyelim 100 kuş var hepsi erkek olmalı ,dişi olmamalı. Süreklide zayi olduğundan bol,bol erkek yavru üretmeleri gerek .Bundan dolayı o kuşçuda dişi kuşun önemi yoktur eğer elinde 10 takım çiftli damızlık için besliyorsa erkek alabilmek için, dişinin önemi olmuyor. Bizde dam derler taraslı katlara kuş uçuracağı zaman haliyle çoçuklarda dama çıkıyor tabi çoçuk bu uslu durmuyor baba tabi uslu dursun diye dişi yumurtaları çoçuklara verir çoçuk yine istediğinde baba şekli gereği sadece yuvarlak ve küçük olanı verebileceğini öğretiyor ve çoçuk bunu benimsiyor biraz daha büyük ve sivri olanı babası yokken orda kümeslerde kilit yoktur hangi yumurtayı alacağını hangi yumurtayla oynayacagını o yaşlarda öğreniyorlar.Bu bir bilgi bizler bu küçük ayrıntılarla ordaki büyüklerimizden yaşayarak öğrendik .Bendeki kuşlar aşı kuşu ,benim eş tutturma gibi bir sıkıntım yok daha öncede anlattım yazdım Hüseyin bey yazısında sana 5 veya 10 sefer yapıyorsa yeter demiş bu kuşlar 12 veya 13 sayı kesin yapıyorlar bir buçuk saat muntazam oynayan bir kuş için az değil .Kendini bitirme konusuna gelince vazifeden sonra gözden kayboluyor çok yüksekte görüyorsunuz gördüğünüzde ,yüksek uçan kuş kendini yormaz her şeye hamle yapmaz( kendi kuşlarım için söylüyorum) boşa gelmez alçakta uçmaz .Evet kuşlar akraba yıllar önce iki direk oynuyorlardı şimdi bir direk zor ,bunlar aşı kuşu aşıları tamam o şekildede gidiyoruz bu konuda sıkıntım yok .Aşılanmış halleri çok seri oluyor eski yılar, önceki hallerine dönüyorlar ve daha iyiler. Benim takla, uçma ,fişek, kaybolma, sıka girme, sersemleme, yakalanma vs inanın bi sorunum yok.Bundan iyisi allahtan bela istemek haşa!burda bir paylaşım olsun bende meraklıyım kalp kırmadan konuşabilinir .Lafın yanlışı olur ,yalanı olmaz ......BU RESİMDEKİ KİŞİLER EKRANIN SOLUNDAKİ URFALI VELİ DAYI (VELO DAYI) ORTADAKİ BENİM , SAĞIMDADA ALİ AMCA YANİ (DEKOR ALİ)
nihat abi evet senin bu yazını okudum
ama abi beni tanımadan bana iftira atamassın ben kimseye akıl vermeey çalışmıyorum
kimseyede bilgi satmaya çalışmıyorum
gerçekten üzüldüm bana attığın iftira için
ben oldukça mütavazi olmaya çalışıyorum
sen nasıl beni tanımadan bana iftira atarsın anlamadım
tazık gerçekten
ben bu bilgiyi 10 yaşındaykende biliyodum
sana nasıl yemin edeyim bilmiyorum
abi kuranımın peygamberimin dinimin üzerine yemin ederim
eğer yalan konuşuyorsam allah anamın bacımın ölüsünü göstersin bana ki
ben bu bilgiyi senden öğrenmedim
abi daha ne diyeyim istediğin yemini ederim
evet yazılarını okurum gerçekten bilgili bi insansın