Kus uçurma ile ilgili

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan anıl34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 804

anıl34

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Anıl enes
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Merhabalar tecrübeli arkadaşlar abiler. 2 tane arkadaşımdan eş olmayan kuş aldım aynı semtte oturuyoruz ve kuşu alalı 5 ay oldu ve bendeydı ama ucurmuyordum salıyordum ucmuyordu kendı kendıne gezınıyordu sonra kümese giriyorlardı bugün bi ucurım dedım ıkısını eşı var dıye gelırler diye uçuruş o uçurus dırek gıttiler eski kümeslerinin oraya arkadaşıma dedım kümesi açti ve kümesine girdiler ve birisinin yavrusu var 1 aylık nıe boyle bı kaçış yaptılar çözemedim napmam lazım kusları gerı aldım.

1 aylık kus yeme düşmüş olması lazım

anıl34' Alıntı:
Merhabalar tecrübeli arkadaşlar abiler. 2 tane arkadaşımdan eş olmayan kuş aldım aynı semtte oturuyoruz ve kuşu alalı 5 ay oldu ve bendeydı ama ucurmuyordum salıyordum ucmuyordu kendı kendıne gezınıyordu sonra kümese giriyorlardı bugün bi ucurım dedım ıkısını eşı var dıye gelırler diye uçuruş o uçurus dırek gıttiler eski kümeslerinin oraya arkadaşıma dedım kümesi açti ve kümesine girdiler ve birisinin yavrusu var 1 aylık nıe boyle bı kaçış yaptılar çözemedim napmam lazım kusları gerı aldım.

Arkadaşınız kuşları geri verirken ücret talep etmedi ise bilhassa arkadaşınız evde iken uçurmaya devam edin. Ücret talep ettiyse kuşların kanadını kes, yavrularını uçurmaya bak. demekki siz çok şanslıymışsınız. neden şanslıymışım derseniz, kuşlarınız akıllı kuşlarmış, biz böyle akıllı kuşlara damarlı veya kanı sağlam kuşlar derdik. eski sahibine gitmeyip bir başka kuşçuya inebilirdi. bu gibi kuşların kıymetini bilin, üretmeye bakın. Her kuşta aranması gereken akıllı olma özelliği ön planda tutulmalıdır.
kuşlarımızda ön planda olması gereken özellikler;
1-Irkının özelliklerini taşıması gerekir. (Taklacı ise takla, oynak ise oynaması, dönek ise dönüş stili v.b.)
2-Akıllı olmalı. Her kuş gösterene, her pırıltıya dalmamalı.her uçurduğunda geri gelirmi diye tasa ettirmemeli.
3-Kostümü (renk uyumu-tepe-perçin v.b. özellikler. bu kostüm besleyicinin en son tercihi olmalıdır.)

kuşlar uzun süre bir kümeste kalsa bile öyle bir an gelir ki eski yerini hatırlar ve gidebilir. 5 ay 6 ay uçurursunuz ama yine de gidebilir. benim başıma daha çok yumurtladığı zamanlarda geldi.

Geri