kuş uçurmak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cem--cem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

cem--cem

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
cem cem
Meslek
ögrenci
İlgi Alanı
Kediler
selamun aleykum herkese ben 2 çift kuş aldım yeni yeni çatıya atıyorum iniyorlar. alısmaları ve uçurmak için ne yapmalıyım.

aleyküm selam ilk önce erkekeleri uçur derim ben yada en güvendiğini bi uçur çatının etrafında fazla yükselmelerine izin verme 1-2 tur attır hemen kırık ver yere insin böle böle alıştırı. kolay gelsin.

ilk önce erkegini ucurup,dişisiyle parlak ver...

eyw çok teşekkür ederim

ilk bir kaç hafta kuşları fazla uçurma, yerlerine iyice alışsınlar. Sonra erkekleri uçurmaya başla, fazla yükselmemelerine dikkat et, bir kaç tur atıp indir. Kuş sayısı çok olsa alıştırmak daha kolay olur. Rüzgarlı havalarda fazla uçurmayın, Zamanla dişileride uçurmaya başlarsınız. İnşallah kuş kaçırmadan hepsini alıştırırsınız ama kuş kaçırmak kuşçuluğun doğasında var.

ben bu işi çözebilmiş değilim. uzun süredir bende olan ve uçurduğum 3 tane kuş kaçırdım son 2 haftada.neye göre gidip gelmiyolar anlamıyorum. kümesin en sadık en damarlı dediğim kuşu gitti. bir iki hafta sonra uçur derim giden gider kalan sağlar senindir.

Önce yavaş yavaş çatıya at alışsın sonra yavaş yavaş uçurmaya başla sonra kapıyı aç kendileri çıksın ve en sonada kusları rahatça uçura bilirsin 10 gününü alır.
saygılar

Geri