Kuş Ustalarına Bir Kaç Soru

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan adnan.tutar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Katılım
15 May 2010
Mesajlar
35
Tepkime puanı
0
Yaş
33
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
adnan tutar
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kediler
Herkese hayırlı günler diliyorum uzun bi aradan sorna tekrar kuş beslemeye başladım kafama takılan şeyler oldu yardımlarıızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim

1. Üç gün önce aldığım erkek miski bugün aldığım erkek sabuniyi kümese sokmuyor sürekli kovalıyor ve dövüyor bu kaç gün sürer alternatif çözüm varmıdır ?

2. Özel işler dolayısıyla uzun süre yurt dışında olucam kardeşim ilgilenicek bi süre sonra kuşların kanatlarını çektim alışmaları kolay olsun diye sizce hatamı etmişim ?

3. Kuşlar dışardan yem yemiyor açta bırakmak istemedigimden içeride yemliyorum dışarda yemlemeye alıştırmak için neler yapmalıyım ?

4. Kuşları eş yapmak için sadece geceleri limon kasasına kapatmam sonuç veririmi veya önerebileceginiz başka yol varmı ?

5. Kuşlar kanat ve kuyruk olarak kirli kendi yöntemlerimle temizlemelimiyim temizlik nasıl olmalıdır ?

5. Dişi mermeri durgun ve içine kapanık pek hareket etmiyo önerebileceginiz bi takım çözümlemeler varmı acaba ?

Kuşlar bu şekilde

img][/img]

Yeni başlayanların sorunları olarakda görebiliriz bu başlığı şimdiden teşekkür ediyorum iyi forumlar
 
1) Kümesiniz darsa bu kavgalar karşılıklı gövde gösterileri şeklinde hep devam edecektir. Alternatif kuş sayısına ve yavrulama ihtimallerine karşı ferah bir kümes yapmaktan geçer.

2) Kuş kanadı çekmeyi de çeşitli şekillerde uçmasını engelleyici şeylerle kanatları tutturmakta kuşa zarar verebilir. Kuşun kanadı tutulabilir....gibi. Kanadını çekmişsiniz 30gün 45 gün arası artık yapacak bişey yok, bekleyeceksiniz.

3) Kümes dışında yemlemeyin zaten yabanilerle uğraşmak daha çok yorar sizi. Kuşlarınıza da hastalık bulaştırır. Sulukta içerde olsun.

4) Sonuç verir vermesine de daha önce eş aldığı bir kuş varsa kümesinizde birbirlerini unutup yeni eşe alışmaları için eski eşlerin bir müddet birbirlerini görmemeleri iyi olur. Bunun süresini kuşlar gösterir zaten yeniyle eş oluyorsa tamamdır.

5) Mermeri gelinimizin dışkısı, gözü, ağız içinde bir takım maddeler varmı, eklem yerlerini yoklayın ur felan var mı? Ona göre hastalığını teşhis etmeye çalışalım. Yakından resimlerini de atarsınız anormalliklerin, birde çatalına bakın çok açıksa ve büyük pisliyorsa yumurtlayacakta olabilir. Sularına vitamin koyun, minaral taş takviyesini eksik etmeyin yemleri kuşlarınızın güzelliğine yakışır cinsten olsun.

Kendinize iyi bakın. Hayırlı olsun.
 
Uğur bey bu yararlı bilgiler için teşekkür ederim çoğu yerde okudum dışarda ve günde bi kez akşamları yemleyin deniyor kümese karınca böcek gelebilirmiş dışkılarla karışan yem kuşlar için büyük tehdit oluşturabilir deniyor.
Dişi mermerimin dışkısı geldiginde sıvı ya yakındı ama şuan düzeldi kanadında herhangi bi ur vs yok ağız kenarı felan gayet düzgün eğer gerekli ise bi resmini çekip koyabilirim
Vitamin olarak neleri önerirsiniz limon un faydaları olabilceni duydum günde sarmısak dişinin 4/1 ini kesip herbirine versem yararlı olurmu yem olarak karışık yem kullanıyodum içinde buğday yoktu pek yemiyolardı nedense buğday aldım bu seferde buğday artıyo :)
Son soruma da cevap verirseniz çok memnun olurum soru şu

Kuşlar kanat ve kuyruk olarak kirli kendi yöntemlerimle temizlemelimiyim temizlik nasıl olmalıdır ?
 
Kuşlarınıza leğen olabilir yada ona benzer boylarını aşmayacak hatta 3/4 ünü aşmayacak şekilde su doldurursunuz güneşin altında keyif yaparlar. Sularına katılan neguvan toz gibi bazı dış parazit tozlarını da çeşitli yerlerden temin edebilirsiniz. Çok az da sirke katmanızda fayda var. Şimdi yem hakkında size kısmen doğru bilgiler verilmiş ama şöyle; Siz yemi sürekli önlerinde tutduğunuz zaman tabi bunun bir takım sakıncalarını görürsünüz ama sadece yem yeme zamanlarında önlerinde yem olursa hiç bir sakıncası olmaz. Yem yeme esnasında dışkı teması olursa içerde dışarda bişey değişmez risk aynı yani... Şöyle ki; Biri yeme saldırırken ayağını yemliğin içine sokacak diğeri de o dışkılı yemi yiyecek... Bunun içerisi dışarısı olmaz. Taban ızgarası burda önemli bir faktör olarak devreye giriyor. Çok sıvı dışkı aslında normal değil ama kuşlarınız yeni alışıyor kümese bir kırgınlık süreci olabiliyor. İyi bakımla bu süreci kısaca atlatabilirsiniz. Bir çok hastalığa teşis koymak çok zordur. Anca gözle görüler veriler ışığında kesin bişey söylenebilir. Dışkısının renginin çok yeşil ve dağınık olmasıyla yine çok beyaz ve dağınık-sıvı olması biz kuşçular tarafından pek hayra alamet olarak algılanmaz. Kesin belirtiler ve anormallikler olursa paylaşırsınız bizlerde seve seve elimizden geldiğince yardımcı oluruz.
 
Bir de Limon içme sularına bir iki damla faydalı olabilir. Yemin dönemsel ve besleme şekline göre oransal yapısı farklıdır. Damızlık kuşlarla uçan kuşların ki farklıdır. Yazki oranlarla kışın ki oranlar farklıdır. Bunlara ayrıca önem vereceğim diyorsanız bu oranları siteden bulabilirsiniz. Ben performans kuşçusu olduğum için uçuma yönelik bir yem düzenim var. Colvit plus ve yavrularda baby tabs benim vitamin önceliklerim.
 
Çok teşekkürler bu faydalı bilgiler için
 
Adnan kardeşim Uğur bey yeterli bilğileri vermiş ama sen demişsin ki günde 1 diş sarımsağın 4-1'ini versem yararlı olur mu demişsiniz bu yararlı olabilir ama herğün yapma sarımsak antibiyotiktir bildiğimiz gibi antibiyotiği verdikçe gerçekten sarımsak yani(ANTİBİYOTİK)İHTİYACI OLAN HAYVANLAR SÜREKLİ VERİLDİĞİ süreçte daha çok kullanılması gerek belki fazla antibiyotik zararlı da gelebilir belki ........
 
Geri
Üst