Kuş yattıktan sonra oyun bozmaya basladı!!! yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kenan.P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Kenan.P

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kenan Pekbas
Meslek
Bilgisayar
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaslar benim miski disi kuş gecen sene yazin süper oyun yapiyordu, Atmaca saldirirlari yüzünden ekimden subata kadar ucuramadim, simdi ise arada bir ucuruyorum fakat oyun bozmaya basladı. Önceden inerken bol takla atiyordu simdi ise 2- 3 Takla atiyor ve bazende taklayi tuhaf atip düsecek gibi oluyor. Inerken video`ya cektim lütfen bir bakin, düzelirmi acaba? ne yapmam gerek. Videoyu Youtubeye yükledim= http://www.youtube.com/watch?v=gtA0RiuzKYQ
Saygilar Kenan

Ekli dosyalar

• IMG_7589.webp
    IMG_7589.webp
    714.3 KB · Görüntüleme: 1,258
kuş uçmaya uçmaya uçmayı unutur.bu yüzden kuşu uçurmak gerekir.zamanla oyunu düzelir.bir tanıdığımın sütbeyaz kuşu vardı.kuş 1-2 takla atıyordu .kuş 1-2 hafta salındıktan sonra oyunu iyileşti.şimdi ise kuş fişek çaktırıyor.hava yükselip 7-8 takla atıyor.

düzenli uçuşla eski performansına döneceğini düşünüyorum kuşun dalışı güzel ama devamı gelmedi

S A KENAN KARDESİM HAREKETLERİ SESİ TAKLALARI GÜZEL BENİM GÖREBİLDİGİM VE TECRÜBEM KADARIYLA SÖYLEYEBİLECEGİM SU YANILIYORDA OLŞABİLİRİM

KUŞUN YA HAFİF BOYNU DÖNMÜŞ ETKİSİ KALMIŞ

YA BOYNU DÖNMEYE BASLIYOR

YADA SOL TARAFTAN KANAT AÇMIŞ ÇÜNKÜ TAKLAYI HER VURUSUNDA SOL TARAFA YAMULUYOR
KUŞUN RESİMDEKİ DURUŞU SOL KANADI SAG KANADINA GÖRE DAHA AÇIK DURUYOR
SON OLARAK DA UZUN ZAMAN YATTI YENİ UÇUYOR İSE İYİCE NEFESLENDİR BİR DAHA BAK MÜMKÜNSEDE NETİÇESİNİ BURADA TEKRAR PAYLAS Kİ GENÇLERDE AYDINLANSIN DÜZELİR İNSALLAH

SAYGILAR

Iyi aksamlar.
Mustafa bey öncelikle sizinle hemseri oldugumuzu belirtmek isterim :-), videoya gelince öncedende yazmis oldugum gibi kusun -->inisini<-- sizlerle paylastim. Yoksa kusun güzel dalisi oldugu gibi süper dönerek fiskirmasi vardi, aslinda halende güzel fiskiriyor fakat fisekte 1 en fazla 4 takla atiyor. Zatende sizlere sormak istedigimde buydu. Erkek yumurtada yatarken hergün ucurmaya calisiyorum, insaallah kus eski haline dönerse sadece inisini degil ucarken ve fiseklerkende cekip sizinle paylasacagim. Saygilar Kenan

Iyi aksamlar Muharrem bey, videosunu izlediginiz miski disi gibi (avatarimdaki kus) hastaliklara karsi direnc gücü bu kadar yüksek olan hic kus görmedim, kusun hic boynu dönmedi ve su andada sihhati cok iyi. Kümesimde bazen salgin hastaliklar oldu yesil isal, nezle ve solunum yolu hastaligi gibi (nefes alirken hirlama), hepsinede bulastigini gördüm ve tekrar iyilestiler, fakaaaat Masallah bu kusa kesinlikle bir hastalik, nezle dahi BULASMADI bile :-), dikkatinizi cekmek isterim hastalandi iyilesdi demiyorum, bulasmadi bile. Kuslarimin hepsininde sihhatine cok özen göstermeye calisiyorum. Hastalik konusu hakkida iletilerime bakmak isteyen olursa " Cözemedim gitti şu hastalığı " basligi altinda son iletimde belirttigim gibi kesinlikle ben kuslarima ilac vermem, en iyisi hastaliga firsat vermemek ve dogal yoldan direnclerini yüksek tutmak. Muharrem bey kus resimde hafif yandan cekildigi icin kanadinin bire digerine bakarak acik duruyor, tam önden bakinca iki kanadida ayni, ve kusta hicbir sakatlik yok. Sadece uzun süre ucmadi ve su an takla ve kanat sesi hala yüksek ve cok güzel fakat taklalari azaltti ve cabuk yoruluyor. 15 Dakika ucduktan sonra kus artik böyle 2 taklayla yorgunluktan adeta kendini yere atiyor. Su anda yumurtaya yatiyor, yavrular ciktiktan sonra hergün ucurmaya calisacagim, insaallah düzelirse tekrar videosunu sizlerle paylasirim. Saygilar Kenan

Kenan.P' Alıntı:
Iyi aksamlar Muharrem bey, videosunu izlediginiz miski disi gibi (avatarimdaki kus) hastaliklara karsi direnc gücü bu kadar yüksek olan hic kus görmedim, kusun hic boynu dönmedi ve su andada sihhati cok iyi. Kümesimde bazen salgin hastaliklar oldu yesil isal, nezle ve solunum yolu hastaligi gibi (nefes alirken hirlama), hepsinede bulastigini gördüm ve tekrar iyilestiler, fakaaaat Masallah bu kusa kesinlikle bir hastalik, nezle dahi BULASMADI bile :-), dikkatinizi cekmek isterim hastalandi iyilesdi demiyorum, bulasmadi bile. Kuslarimin hepsininde sihhatine cok özen göstermeye calisiyorum. Hastalik konusu hakkida iletilerime bakmak isteyen olursa " Cözemedim gitti şu hastalığı " basligi altinda son iletimde belirttigim gibi kesinlikle ben kuslarima ilac vermem, en iyisi hastaliga firsat vermemek ve dogal yoldan direnclerini yüksek tutmak. Muharrem bey kus resimde hafif yandan cekildigi icin kanadinin bire digerine bakarak acik duruyor, tam önden bakinca iki kanadida ayni, ve kusta hicbir sakatlik yok. Sadece uzun süre ucmadi ve su an takla ve kanat sesi hala yüksek ve cok güzel fakat taklalari azaltti ve cabuk yoruluyor. 15 Dakika ucduktan sonra kus artik böyle 2 taklayla yorgunluktan adeta kendini yere atiyor. Su anda yumurtaya yatiyor, yavrular ciktiktan sonra hergün ucurmaya calisacagim, insaallah düzelirse tekrar videosunu sizlerle paylasirim. Saygilar Kenan

kenan kardesim açıklamaların için tesekkür ederim o halde yapacak tek sey vaktiniz var ise düzenli uçum ile kuşu iyice nefeslendirmek lazım güle güle besleyiniz güzel hayvan
SAYGILAR

Ilginiz icin tesekkür ederim Muharrem bey, sizde aramiza hos geldiniz Hakan bey. Bir sorum daha var: Yavrular yumurtadan ciktiktan sonra annesini hergün sabahlari ucurmak istiyorum, malum avrupada havalar hala soguk geciyor, geceleri -1 ile gündüz +10 derece arasinda oynuyor, annesi ucarken yavrularin soguktan ölme tehlikesi varmi? yavrularin tüylerinin büyümesini beklemekmi gerekir? Annesinin kursagindaki mayanin ucmasina bir engel olurmu? Bir soru dedik biraz fazla oldu ama Kuscular.org siteninde kurulus sebebi zaten sohbet edip bilgi edinmek oldugu icin sorulari tereddüt etmeden soruyorum. Ayrica bu siteyi kuranlara, Webmaster, Moderatör, özellikle Aykut beye ve bütün emegi gecen arkadaslara tesekkür ederim. Saygilar Kenan

kenan kardesim kuşda ilik yoktur ama yavrular üşürler zaten yeni çıktılar diyorsunuz uçurmayın anne mayalıdır mayalı kuş yavrular iyice büyüyene kadar uçurulmamalıdır uçurulursa kuş bozulur zaten randıman da alamazsınız maya tüy ense rüzgar oyunlu kuşun düşmanıdır
saygılar

sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa düzenli uçur, ama yanına uzun uçan uçucu bi kuş kat, 2 3 haftada açar kendini eski performansına gelir, ama bu esnada ters takladan bi tarafını kırmazsa inşallah....

saygılar

Haklisiniz Ali bey, bencede bol bol ucunca düzelir insaallah. Yalniz su an kus yumurtada yatiyor ve 05.04.2011 tarihinde yavrularin cikmasini bekliyorum, yavrular cikip biraz tüylendikten sonra tekrar ucurmaya baslayacagim. Benim sorum yavrular kac günlük olduktan sonra soguktan etkilenmez, annesi ucarken yavrularin soguktan ölmesinden korkuyorum. Kus aslinda taklalari ucarken ve fisekte düzgün atiyor fakat cabuk yoruluyor ve videodada gördügünüz gibi kus inerken yorgunluktan adeta kendini yere atiyor, yoksa kusun taklasi cok sesli ve düzgündü. Saygilar Kenan

Kenan bey bozkirlinin altında yumurta varsa bence uçurmayın,yavrular çıksın yavruya canlı yem kusmaya başladığında (veya yavruların rengi belli olmaya başladığında) düzenli uçurun eminim kaliteli bir kuş ise düzelecek ve eski haline dönecektir..

Tesekkürler Ahmet bey. Bugün sabah yumurtaya erkek yatiyordu bende bunu firsat bilip ucurdum, bu sefer hic ters takla atmadan 15 dakika düzgün uctu ve inerkende 3 taklayla düzgün indi cok sevindim. Yalniz nedense kus cok alcaktan ucuyor pek yükselmiyor ama düzenli sefere gelip cok güzel fiskiriyor, fisek yaparken ayaklarini sanki merdiven cikiyor gibi yapiyor (perdah deniyor galiba). Ahmet bey bu arada mesleginize deginmeden gecemiyecegim :-) süper bi meslek, beni gülmekten bayiltti Allah sizden razi olsun. Selamlar Kenan

Kenan hocam buradan mesleğime hakim savcı polis veya işsiz yazsam ne fark eder ? sonuçta hepimiz kuşçuyuz :)

Aynen öyle, hepimiz kuscuyuz, "kaldirim mühendisi" diye meslek duymustumda Cayir agasi diye duymamistim bu yüzden cok komigime gitti. Türkiyem bir baska arkadas, orda yasiyor olsam arabaya atlar tüm kusculari ziyeret eder sizlerle tanisirdim. Ahmet usta bu benim kusun biraz yüksek ucmasi icin ne yapmak lazim? baska ucan kusum yok, 9 tane kusum var 1 tanesi 4 aylik yavru digerleri hic ucmamis eke kuslar. Yavru yeni yeni ucmaya basliyor, videodaki disiyle beraber ucurdugum zaman yavru yorulunca yandaki catiya konuyor, miski disi biraz ucmaya devam ediyor ve yere inince yavruda kalkip oda yere iniyor. Miski disi yavrudan önce yere inse belki yavruda pesinden yere inecek ama yavru daha cabuk yoruluyor ve catiya konuyor. Saygilar Kenan

bence çatıya kondurmamaya çalışın,çünkü alışır ve çatıya yer yaparsa her sıkıştığında bir sizin yere oynarsa 2 sefer çatıya oynar,buda oyun kuşunda telafisi mümkün olayan bir hatadır..(ancak kuş açık arazide uçuran birine verilir o uçurur bizde kuşumuzun ne olduğunu görürüz) yavru uçurma işi çok teferruatlı bir konu ama kısaca bahsedeyim; yavru erken saatte ve yarı aç uçurulur,ilk 5 6 gün bir tur atan yavrulara alttan pırıltı yapılır kuş yerine indirilir zaten böyle 5 6 kez yerine inen yavru artık hedefi ezberler ve başka yerlere kolay kolay sarkmaz.. bu kısa bir anlatım oldu çok zor ama imkansız değil.. başarılar..

Hepinizde candan teskkürler, asagidaki remdeki size bahsettigim yavru. Insaallah yakinda yeni konu acip diger kuslarimin ve Kümesiminde resimlerini sizlerle paylamak istiyorum. Saygilar Kenan

Ekli dosyalar

• Duman_Babasi.webp
    Duman_Babasi.webp
    581.6 KB · Görüntüleme: 964
  • Annesi.webp
    Annesi.webp
    820.7 KB · Görüntüleme: 1,041
  • Beyaz Yavru1.webp
    Beyaz Yavru1.webp
    800.7 KB · Görüntüleme: 1,035
Geri