Kuş yüksek uçması için ne yapmak gerek ?

Kenan.P

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kenan Pekbas
Meslek
Bilgisayar
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaslar yine sizin bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacim var. Benim kusculuk hakkinda asagi yukari 5 senelik tecrübem var, yani hala acemi sayilirim. Bende cok sesli, 1 metreye kadar inip 4-5 takla ile 90 derece dik fisekleyen bir disi kus var. Seyretmesi cok zevkli fakat cok alcaktan ucuyor, yani cok alcaktan derken, agac ve müstakil evler gibi bazi engeller olmasa, kus 3 metreden yüksege cikmayacak kadar alcaktan ucuyor. Alcaktan ucmasida kusu cok yoruyor ve bu sebepten dolayi kusun ucus saati 20 dakikayi gecmiyor. Kusu düz ve yüksek ucan ve henüz takla atmayan beyaz bir disi kusla ucurdugum zaman oda onunla birlikte yükseliyor fakat ikisi beraber ucarken kesinlikle sefere gelmiyor ve taklada atmiyor. Kus yüksek ucmadigi icin hedefe dalisida yok denecek kadar kisa oluyor. Bu kusun yöksekten ucmasi ve yüksekten hedefe gelmesi icin bana neler önerebilirsiniz. Simdiden herkese tesekkür ederim. Selam ve saygilar Kenan

KUŞUN GENLERİ İLE ALAKALI BAZI KUŞLAR ALÇAKTA UÇAR OYLE SEFERE GELİR BAZI KUŞLAR İSE YÜKSEKTE UÇUP OYLE SEFERE GELİR BU TAMAMİYLE SOYU İLE ALAKALI SEYİSİN BUNA BİR ETRKİSİ OLMAZ KANAATİNDEYİM ANCAK YANINA KUŞ KATARSINIZ O ZAMAN DA SİZİN DEDİĞİNİZ GİBİ DAM SÜTÜ SEFERE GELMEZ YUKARIDA TAKLA ATAR VS VS
AMA NE OLURSA OLSUN BU KUŞUNUZUN UÇMA SÜRESİ ÇOK AZ ALÇAKTAN DA UÇSA KUŞUN EN AZ 1 SAATİ OLMALI DİYE DÜŞÜNÜYORUM ŞU ARALAR KUŞLAR TÜYDE BELKİDE KUŞUNUZ TÜYDE İSE FAZLA YÜKSELEMİYOR VE UÇAMIYOR DA OLABİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM

Yemi biraz kisarsam düzelirmi acaba? belki biraz fazla yagli olabilir diye düsünüyorum. Bugün 6 kusla beraber kaldirdim hepside bayagi yükseldiler, digerleri inene kadar yine hic takla atmadi, tek kalinca sefer gelip fiseklemeye basladi, 5-6 fisekten sonra yorulup 1 takla ile indi. Kusun fiseklemesi süper fakat baska kuslarla beraber ucarken sanki yavru kus gibi sadece sak sak yapiyor. Su anda yüksek ucan Gök erkekle esledim ve dün yavrular cikti, mayasini kustuktan sonra yemini azaltacagim belki o zaman düzelir insaallah. Senol bey ilginiz icin tesekkürler. Baska üstadlar ve arkadaslardanda öneriler gelirse sevinirim. Saygilar Kenan

kus gencse ve oyununu tamamlamadıysa belki yukselebılır ancak kus kendını tamamladıysa yukselmez ırksal bi durumdur seyisin etkısı olamaz saygılar...

Bu kusu yüksek ucan bir erkekle ciftlestirip yavrusunu almak en dogrusu herhalde, sagolun Ali bey. Iyi aksamlar Kenan

merhabalar;
Birkere kuşunuz 20dk. çok az uçuyor, biraz kondisyon verin.(tüy problemi yoksa) altına kuş sermeden yanlız başına uçurun bugün 20dk, yarın 40dk gibi artırarak uçma süresini bir saati geçirin. kuşunuz bu süreyi aşmaya başladığı zaman, kuşu kaldırdıktan 15-20dk sonra altına kuş serin bakalım ne yapacak yok yine aynı şekilde davranıyorsa o zaman alttaki tekerlemeyi söylemekten başka çaremiz yok...

Katranı kaynatsan olurmu şeker,
Cinsine ettiğim cinsine çeker.

hoşçakal...

Verdiginiz bilgiler icin tesekkür ederim Orhan bey, su anda bende öyle yapmaya calisiyorum zaten, fakat kus 15 dakika uctuktan sonra soluk soluga kaliyor, altina kus sersemde sermesemde 20 dakikayi gecmeden bir iki taklayala kendini yere zor atiyor. Su anda almanyada posta kuslarina verilen nefes yollarini acmaya yarayan bir ilac kullanmaya basladim ve pehriz yaptiriyorum, ümidimi yitirmedim, insaallah olumlu sonuc bekliyorum, kus acilirsa bir ay sonra videosunuda sizlerle paylasacagim. Saygilar Kenan

KUŞUN CİNSİ ÖNEMLİ
YÜKSEK UÇAN KUŞA TAŞ BAĞLASAN YİNE YÜKSELİR AMA ALÇAK UÇUCU KUŞLAR BELLİ MESAFEYİ AŞAMAZ.

tren kaçmış dayı kuşu sökmeden önce 2 li kaldırıp yüksek uçmaya alıştıracaktın en az orta havada uçmalıydı tabi sen söktüysen eğer

Yüksek ucan kusla ikili kaldirdigim zaman yükseliyor fakat sefere gelmiyor. Bu arada bir sorum daha olacak arkadaslar, Ali bey "oyununu tamamlamadiysa" diye yazmiz, peki kus oyun tamamlamasi ne kadar zaman alir ve nerden anlasilir? Saygilar Kenan

KENAN KARDESİM KUŞUNUZ OYUNA YENİ BASLAMIŞ AMA TAM NEFESLENMEMİŞ AZ UÇMASI BU YÜZDEN YÜKSEK UÇURMAYA ÇALISMANIZ İSE YERSİZ KUŞLARDADA İNSALAR GİBİ KARAKTER OLUR O KUSUN UÇMA STİLİ DE BU BUNU KABUL ETMELİSİNİZ KUŞUNUZ YENİ OYUNUA BASLAYIP DÜZENSİZ ANTREMANSIZLIKDAN NEFESSİZ ZAMANINIZ VAR İSE GECEYE BIRAKMAMAYA ÇALISARAK SABAH AKSAM UÇURUNUZ TÜY VEDE ENSE SORUNU YOK İSE DÜZENLİ UÇUMLA NFESLENİP DAHA ÇOK UÇACAKDIR NEFESLENDİKDEN SONRA GÜNDE BİR KEZ AYNI SAATLERDE UÇURUNUZ AMA YÜKSEK UÇUMU VEREMEZSİNİZ KUŞUN KARAKTERİ BU HEM ALÇAK UÇMASI KÖTÜ BİR SEY DEGİL SİZE LAZIM OLAN KUŞUN İŞİNİ YAPMASI SİZİ TATMİN ETMESİ OLMALIDIR DİGER BİR AVANTAJINIZ İSE ALÇAK UÇTUGUNDAN ATMACA RİSKİ DE EN AZA İNMİŞ OLUR

YOK BEN KUŞUMU TANIYORUM BU KUŞLAR YÜKSEK UÇARLARDI DİYE BİLİYORSANIZ TEK ALTERNATİF SİZİN GÖREMEDİGİNİZ ZAMAN İÇERİSİNDE KUŞ UÇARKEN ATMACA SALDIRISINA MARUZ KALDIYSA O YÜZDENDE YÜKSEGE ÇIKMAZ KORKMUŞTUR KİMİ KUŞ OYUN BIRAKIR KİMİ KUŞ HİÇ ETKİLENMEZ KİMİ KUŞ YUVADANDA ÇIKMAZ AMA KUŞUNUZ UÇUYOR OYUNADA BASLAMIS DİYORSUNUZ TEK ÇARE NEFES AÇMASINI SAGLAMANIZ KOLAY GELSİN

SAYGILAR

abi bu kuşu senmi söktün eğer sen oyuna düşürdüysen nasıl uçurdun 2. si bu kuş ne zaman oyuna düştü bana bunların cvb nı yaz sana yardımcı olıyım

Öncelikle yardimci olan bütün arkadaslara tesekkür etmek istiyorum. Engin bey sizin sorunuza gelince: kusu ben sökmedim, kusu bahcede yerde besleyen bir arkadasdan aldim. O arkadas kusu ucurdugunu ve benimde kusu benim kümese alistiktan sonra ucurabilecegimi söyledi. Ben kusu 2 hafta benim kümese alistirdiktan sonra ucurmaya basladim. Iki vardiye calistigim icin sabahci calistigim zaman aksamlari, ögleci calistigim zaman ise sabahlari ucurabiliyorum. Kusu alali yaklasik 1 sene oldu, 2 agiz gecen sene, 2 agizda bu sene yavru büyüttü, bu arada kus biraz yaglandi. Gecen sene bu kusa yavrulari oldugu icin günde iki sefer karısık yem ile yemliyordum, simdi ise zayiflamasi icin 80% Bugday agirlikli yem ile günde 1 kere yem veriyorum. Kus ince tüyde veya ensede degil, benim tahminim kusun cabuk yorulmasi zayif olmamasindan ileri geliyor diye düsünüyorum. Muharrem bey, sizin tahmininiz dogru, kuslarima gecen sene 10cu ayda ucarken atmaca saldirdi, kesinlikle baska catiya konmayan bu kus ilk defa korkudan kendini yandaki komsunun bahcesine attigini gördüm, Atmaca bu kusa bir zarar vermedi fakat benim en iyi kuslarimdan biri olan beyaz erkegi havada yakalayip götürdü. Belki sizinde dediginiz gibi o saldirinin etkisi altinda kalmis olabilir. Kusu ilk ucurdugum zamanlar süper fiskliyor ve inerken harmanlayarak 4-5 takla atmadan inmiyordu, simdi ise fiseklerken en fazla 3 takla, inerken ya 1 yada taklasiz iniyor. Insallah kus hakkinda bu yazdiklarim sizlerin bana yardimci olmaniza yeterli gelir, yorumlarinizi bekliyorum. Iyi aksamlar Kenan

öncelikle şunu söyliyim bu kuşun nasıl uçurulduğu ve döndürüldüğü hakkında en ufak bir bilgim yok ama ben size benim nasıl kuş döndürdüğümü anlatayım ben her zaman yavruları toplu uçururum kümesi ve etraafı tanısınlar diye yavru kümesi etrafı tanıdıktan sonra sesi kalınlaşana kadar yavruları kovalamam sesi kalınlaştığında ise kızma kuşu 2 li olarak uçururum yanın da uçurduğum kuş hava oyunludur ve yüksek uçan kuşumdur ikisini beraber her gün düzenli olarak salarım ve yavrulukta kovaladığım kuş taklayı çevirir orta havaya attığında ise saldığım diğer kuşla beraber kava kaldırmaya başlar ufaktan bir iki taklayla ve daha sonra dahada yükselir buluta kadar bu takla sayılarını artırır ne zaman ki beraber uçtuğu kuştan ayrılır gezmeye başlar o zaman teke düşürürüm ve bu esnada kuşta oyuna düşmeye başlar yüksek uçarken söküldüğü için yuvanın üstünde yalazlanma yapmaz ve hedefine oynar
NOT; konumu itibarıyla benim kuş uçurduğum yerden 500 metre yukarıda yüksek tepelik olduğu için nazlanan kuşu oradan attığımada olmuştur ama yükseldiğini gördüğüm an tepeden atmam kümesin önünden kaldırırm yardımcı olabildiysem eğer ne mutlu bana teşekkür ederim iyi akşamlar.......

Yazan ellerin dert görmesin Engin´im. Su anda 2 aylik 7 tane ucan yavrularim var, bunlardan 4 tanesi hala bel kiriyor. 3 tanesi ise ucarken gittigi yerde sessiz takla atiyor bazende bas kaldirip sesli 2-3 takla atiyor. Sence bu bas kaldiranlarin tek ucma zamani gelmismidir? ne dersin?. Selamlar Kenan

Kenan Bey selamlar, aslında bir çok arkadaş yardımcı olmaya çalışmışlar, söylenecek fazla bir şey kalmamış. Sizin de tahmin ettiğiniz üzere kuşunuz biraz antremansız kalmış. Ama zaten bu arada oldukça iyi bir şekilde yavru büyütmüş. Aslında kuşlar yavru büyütürlerken çok aşırı yemlenmedikten sonra pek yağlanmazlar ama uçurulmazlarsa kaslar zayıflar elbette. Şimdi artık yüksek uçması için fazla birşey yapamazsınız. Kuşunuz artık uçuş karakterini oturtmuş ergin bir kuş. Daha fazla antreman vererek uçuş süresini bir miktar daha arttırabilirsiniz ama nu kuşun 4 saat uçmasınıda beklemeyin tahminim en formda olduğunda bile bir saat çıvarında uçar.

Ancak esas önemli olan kuşun sahibine yetrli seyir zevkini vermesidir. Her kuş uzun uçacak diye birşey yok zaten. oyun yapışı size yetrli zevki veriyorsa sorun yok bence. Kimi kuş uzun uçar , kimisi yüksek, kimisi alçak, kimi yavaş uçar kimisi hızlı, esasen bu her kuşun kendi karakteristliğidir. Ve aslında yapılması gereken sizin yaptığınız gibi yüksek üçan bir eşle yavru alınıp yavruların denenmesidir. Siz yavru aldığınıza göre yavruların durumu nedir? Onlar oyun söktüler mi?

Esasen hem bu kuşun ve hemde yavruların videoları varsa seyretmekten zevk duyarız. Atmacasız sağlıklı uçumlar dileklerimizle. Saygılar.

RaSTaN' Alıntı:
Kenan Bey selamlar, aslında bir çok arkadaş yardımcı olmaya çalışmışlar, söylenecek fazla bir şey kalmamış. Sizin de tahmin ettiğiniz üzere kuşunuz biraz antremansız kalmış. Ama zaten bu arada oldukça iyi bir şekilde yavru büyütmüş. Aslında kuşlar yavru büyütürlerken çok aşırı yemlenmedikten sonra pek yağlanmazlar ama uçurulmazlarsa kaslar zayıflar elbette. Şimdi artık yüksek uçması için fazla birşey yapamazsınız. Kuşunuz artık uçuş karakterini oturtmuş ergin bir kuş. Daha fazla antreman vererek uçuş süresini bir miktar daha arttırabilirsiniz ama nu kuşun 4 saat uçmasınıda beklemeyin tahminim en formda olduğunda bile bir saat çıvarında uçar.

Ancak esas önemli olan kuşun sahibine yetrli seyir zevkini vermesidir. Her kuş uzun uçacak diye birşey yok zaten. oyun yapışı size yetrli zevki veriyorsa sorun yok bence. Kimi kuş uzun uçar , kimisi yüksek, kimisi alçak, kimi yavaş uçar kimisi hızlı, esasen bu her kuşun kendi karakteristliğidir. Ve aslında yapılması gereken sizin yaptığınız gibi yüksek üçan bir eşle yavru alınıp yavruların denenmesidir. Siz yavru aldığınıza göre yavruların durumu nedir? Onlar oyun söktüler mi?

Esasen hem bu kuşun ve hemde yavruların videoları varsa seyretmekten zevk duyarız. Atmacasız sağlıklı uçumlar dileklerimizle. Saygılar.

Yavrular malesef henüz birbucuk haftalik, renkleri belli olmaya basladi, biri gök digeri cakmakli gök olacak galiba. Insallah iyi bir esleme olmustur, ilginiz icin tesekkrler. Iyi aksamlar Kenan

2 3 taklayla dönen kuşu teke düşürmek yalnış bu kuşun şuan orta havada uçmnası ve gün geçtikçe kendini daha yukara buluta kadar atması gerekir ve takla sayılarını artırması gerekir şimdi kuş sökülürken kimileri sıka girer kimileri havada taklalarla fişekleyip aniden oyune düşer kuşun söküldüğünü ise sıktaki hayvanın yavaş yavaş taklayı bırakması ve ve fişekleyen hayvanında yavaş yavaş hava kaldırma oranları azaltması ve gezmesiyle anlaşılır gezmesi dediğim yani diğer kuştan ayrılması sökülenene kadar diğer kuşla karşılıklı taklayı çeviren kuşun taklayı azaltır fışkıran kuş ta fışkırma sayıları azaltır bu durumda kuş teke düşürülür benim kuşlarım havada fışkırarak oyuna düşen kuşlarıdır sıka girmezler herhalde yardımcı olmuşumdur...

Engin, gözüm verdigin bilgiler icin eline saglik, sizlerin sayesinde kus ucurma konusunda bilgilerim biraz daha artti. Bu bahsettigim kusu (avatarimdaki kus) bol bol yüksek ucan kusla ucurmam gerekiyor.

Özetleyecek olursak: Yüksek ucan kusla ucarken oda yükseliyor fakat sefere gelmiyor, buda anladigim kadariyla önemli degil, önemli olan bol bol ucup kaslarinin gelismesi ve zayiflamasi, sonra zamanla yükselip seferi ve taklalari yeniden arttirir.

Video konusuna gelince: Kus tek ucarken okadar alcaktan ucuyorki, kus tepemin üstünden gecerken elimi uzatsam dokunabilirim, bundan dolayi videoya cekmek cok zor, fakat oyun bozmaya ve taklalari yamuk yumuk atmaya basladiginda inerken videosunu cekmistim--> http://www.youtube.com/watch?v=gtA0Riuz ... ideo_title
Videodada görüldügü gibi kus 10- 15 dakika uctuktan sonra böyle kendini yere atiyor, gecen sene böyle alcaktan gelip 5-7 takla ile fiskiriyordu, kusu herhalde ben bozdum diye düsünüyorum.

Resimdeki görünen yavrularin ücüde deli takla oldular, takla atarak evden okadar uzaklastilarki cok korktum nerdeyse kaybediyordum, hemen arabayla takip ettim, ama Allahtan tekrar geri dönebildiler, simdi birdaha ucurmaya korkuyorum.
Her iki konudada yorumlarinizi bekliyorum, Selamlar Kenan

Ekli dosyalar

• Susam.webp
    Susam.webp
    599.2 KB · Görüntüleme: 4,038
  • Tornado.webp
    Tornado.webp
    727.4 KB · Görüntüleme: 4,052
  • gök_yavru.webp
    gök_yavru.webp
    598 KB · Görüntüleme: 3,844
abi kuşun biraz yağlı kanat sesi tok çıkıyo ama birazdaha uçurursan eski kondüsyonunu bulur

Kenan Bey kuş gayet güzel alçaktan alarak oyun yapan bir kuş bence bu alçal uçuş da onun karekteristlik özelliği. Esasen elimizdeki kuşların eğer kendi yavrumuz değilse kendi başlarına ne yaptıklarına değil verdikleri yavruların nasıl oyun yaptığına bakmamız lazım. Sizin de bu kuştan alacağınız yavruların oyunları daha önemli bence. Kuşun oyunu bir şekilde bozulmuş sonradan ancak çıkacak yavruların uçurulması ve oyun açılmaları zamanında ve düzgün yapılmalı.

Buradan diğer yaruların konusuına bağlıyacak olursak uçmaya başlayan ve oyun açama aşamasında olan kuşları yatırmayın. Eğer bu aşamada yatarlarsa bir daha düzgün oyunlarını göremezsiniz. Bazıları için ancak ya yavruya kustuklarında tekrar oyun açmalarını beklersiniz yada bu şansı bile bulamayabilirsiniz. Ancak yeni yeni uçan yapacağı oyun merakla beklenilen yavruların kaybıda elbette en korkulan konulardan birisidir. Ancak böyle kuşları özellikle rüzgarsız havalarda ve sadece yavruları değil, bir yavru bir-iki de yuvayı bilen rehber kuşla uçurmakta fayda var. Sadece yavrular uçurulurlarsa birbirlerini takip ederek yuvadan fazlaca uzaklaşma ve geri dönememe durumları olabilir, dikkat etmek gerek.

Sağlıklı yavrular, güzel seyirler dleklerimle.

RaSTaN' Alıntı:
Kenan Bey kuş gayet güzel alçaktan alarak oyun yapan bir kuş bence bu alçal uçuş da onun karekteristlik özelliği. Esasen elimizdeki kuşların eğer kendi yavrumuz değilse kendi başlarına ne yaptıklarına değil verdikleri yavruların nasıl oyun yaptığına bakmamız lazım. Sizin de bu kuştan alacağınız yavruların oyunları daha önemli bence. Kuşun oyunu bir şekilde bozulmuş sonradan ancak çıkacak yavruların uçurulması ve oyun açılmaları zamanında ve düzgün yapılmalı.

Buradan diğer yaruların konusuına bağlıyacak olursak uçmaya başlayan ve oyun açama aşamasında olan kuşları yatırmayın. Eğer bu aşamada yatarlarsa bir daha düzgün oyunlarını göremezsiniz. Bazıları için ancak ya yavruya kustuklarında tekrar oyun açmalarını beklersiniz yada bu şansı bile bulamayabilirsiniz. Ancak yeni yeni uçan yapacağı oyun merakla beklenilen yavruların kaybıda elbette en korkulan konulardan birisidir. Ancak böyle kuşları özellikle rüzgarsız havalarda ve sadece yavruları değil, bir yavru bir-iki de yuvayı bilen rehber kuşla uçurmakta fayda var. Sadece yavrular uçurulurlarsa birbirlerini takip ederek yuvadan fazlaca uzaklaşma ve geri dönememe durumları olabilir, dikkat etmek gerek.

Sağlıklı yavrular, güzel seyirler dleklerimle.

Ustam cok haklisiniz, yavrulari gercektende rüzgar alip götürüyordu, birbirini takip ederek kümesten bayagi uzaklastilar, bende arbayla peslerinden gitmek zorunda kaldim, Allahtan zeki kuslarmiski rüzgara karsi direnerek takla ata ata geri döndüler. Bu videoda gördügünüz kusun yavrusunun birini deli takladayken kaybetmistim, o yüzden bunlarida kaybecegim diye cok korktum. Simdi o kusu yüksek ucan gök bir erkekle es ettim ve yavrulari henüz birbucuk haftalik oldu. Su an elimde ucan iki usta kus var, biri videodaki ve birde beyaz disi var, sizce yavrulari sirayla, yani bir yavru iki usta halindemi ucurmami tavsiye edersiniz??? Her sabah bu sekilde sirayla ucuracak olursam eke kuslar bayagi yorulacaklar diye düsünüyorum. Verdiginiz ve vereceginiz bilgiler icin tesekkür ederim Selamlar Kenan

Estagfurullah Kenan Bey ustalık değil bizimkisi, sadece nacizane tecrübelerimizi paylaşmak, yoksa nice ustalar vardır buralarda eminim, yine de teveccühünüz için teşekkürler. :)

Allahtan dönebilmişler hakikaten, geçmiş olsun. Oyun açan yavrulara rehber kuş olarak da eğer varsa iki tane, yoksa bir tane kuşla da uçurabilirsiniz. Beyaz bir kuşla uçurmanızda da ayrıca fayda var. En azından yavru diğer yabancı kuşları ve/veya yabanileri takibe fazla niyetlenmez. Uçurmaya başlama şeklinizi bilmiyorum ama her uçumdan önce uçacak kuşları önce yerde çok az olmak kaydıyla yemleyin ( gördüğüm kadarıyla yeriniz müsait! ) ve etrafı seyretmesine izin verin, sonra uçuma kaldırın. Yuvadan direk uçuşa geçirmeyin, yada kendi elinizle havaya atarak uçurmayın. Etrafını görerek yerden kalksın ki etrafı daha iyi tanısın. Yine uçum sırasında kuşları uçmaya fazla zorlamayın bu durumda da fazla uzaklaşabilirler. Ve daha da kötüsü yabancı çatılara konma alışkanlığı edinebilirler. Bırakın ne kadar uçacağına kendisi karar versin.

Birde benim bir başka tavsiyem; yumurtası, yavrusu olan kuşları ( damızlıkları) özellikle ufak yavruları varken fazla uçurmamakta fayda var. Herhangi bir nedenle kayıpları halinde, diğer eşin yavruya bakmaması ihtimaliyle oldukça sıkıntılı bir duruma düşülebilir.

Yeni yavrularınızda sağlıkla büyür İnşallah ve uçum videolarınıda buradan zevkle bizlerde izleriz! :)

Selamlar, saygılar.

s.a teke düşmüş bi hayvanı yukseltmek size bi kar saglayacagını sanmıyorum ama illede yüksek ucsun diyosanız kuşunuzun yanına kuşkatmayı deneyin

MRB kenan bey.kusunuzun ucum ozellıklerını anlatmısınız.kımı kuslar alcak ucar bu kusların karakterıstık ozellıklerıdır fakat dedıgınız kadar alcak mesafede ucması bana pek normal gelmedı.ınıs vıdeosundada kus taklayı cok sert sekılde tersledı sankı kusda dengeyle ılgılı bır sorun var gıbı geldı bana.bunuda yıne en ıyı sız gozlemlersınız.yavrularınızıda sık takla sorun8 oldugunu soylemıssınız.eger bu soydan daha once yavru oynatdıysanız ve sıkıdan kısa surede cıkıyolarsa kuyruk ortası seyreltıp ruzgarsız ve sis olmayan havalarda ucurmaya devm edın.ama yok hıc ucurmadım kaybetmekde ıstemıyorum dersenız kuslarınızı ese atın ve yavruya yem kusmaya basladıkdan sonra tekrar ucurmaya baslayın.emın olun kusunuz cok rahatlıycakdır

Arkadaslar yine sizin bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacim var. Benim kusculuk hakkinda asagi yukari 5 senelik tecrübem var, yani hala acemi sayilirim. Bende cok sesli, 1 metreye kadar inip 4-5 takla ile 90 derece dik fisekleyen bir disi kus var. Seyretmesi cok zevkli fakat cok alcaktan ucuyor, yani cok alcaktan derken, agac ve müstakil evler gibi bazi engeller olmasa, kus 3 metreden yüksege cikmayacak kadar alcaktan ucuyor. Alcaktan ucmasida kusu cok yoruyor ve bu sebepten dolayi kusun ucus saati 20 dakikayi gecmiyor. Kusu düz ve yüksek ucan ve henüz takla atmayan beyaz bir disi kusla ucurdugum zaman oda onunla birlikte yükseliyor fakat ikisi beraber ucarken kesinlikle sefere gelmiyor ve taklada atmiyor. Kus yüksek ucmadigi icin hedefe dalisida yok denecek kadar kisa oluyor. Bu kusun yöksekten ucmasi ve yüksekten hedefe gelmesi icin bana neler önerebilirsiniz. Simdiden herkese tesekkür ederim. Selam ve saygilar Kenan
Usta. Kusla ucuruken beyazla senınkını yere kus serkı fıseklıyecegı yerı gorsun yada 2sını attıktan 5dk sonra kanat ısıtma dedıkten sonra hedefe gelmesı gerekn yere kus goster usta

Geri