Kuş yumurtladıktan sonra erkek kaçtı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan t2kral
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

t2kral

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yakup BEKLER
Meslek
Öğrenci---Bilgisayar---
İlgi Alanı
bu konu hakkın da pek bilgim yok yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim...
dün yeni aldığım bangolarım 1 tane yumurtlamış ben farketmedim kümeste çok kapalı bir yerde yuvalıkları. erkeği saldım diğer kuşlar uçunca oda uçtu çok yükseldi ve kayboldu tek dişi kaldı acaba o yumurtayı şuan başka 2 yumurtası olan kuşun altına sürsem bakarmı büyütürmü,, sürmek istediğim kuşlar erkek Dönek Dişi Taklacı veya bir yumurtalarını alıp bango yumurtası koysam nasıl olur yardımlarınızı bekliyorumm yumurta soğumadan :((((

hiç uğraşma bence kardeşim çünkü bu seferde öbür 2 yavruyu riske sokarsın anne baba 2 sini zor doyuruyor zaten hem vakitleride tutmuyorsa(2 yumurta 10-15 günlük bu tek yumurtada yeniyse) tek kesinlikle yumurtadan çıkar çıkmaz ölür

bendede aynı durum var ben daha çatıyı yuvayı göstermemiştim kar vs yağmurdu dişi 2 tane yumurtladı zaten 2 tane kuşum vardı erkeek kaçtı ve okuduklarıma göre dişi yumurtaların üzerine yatıyorsa kendiside bakıyrmuş :S

saolun cwplarınız için bugün 2. yide yumurtlamış ama yumurtalar buz gibiydi bi kısır kuş follukta boş boş yatıyo yattığı yere koydum bakalım bekleyip görecez

Yumurtalı kuşların varmış...Onlar yumurtlayalı 1 haftayı geçmediyse bu yumurtaları sür altlarına kendi yumurtalarını da at gitsin. Sendeki kuşların yavrusunu tekrar alma şansın var ama giden kuştan tekrar yavru alma şansın yok. 3-4 gün üzerine yatılmamış yumurtaları bile düzenli yatan kuşların altına sürersen bozulmaz, yumurtalar tohumluysa çıkar.

benimde erkek yatıo yumurtaya fişi hic yatmıo dişi kactı nolur acaba bakarmı gene erkek?

bende erkegı kacırdım ıkı yumurta var dısının altnda tek bakmaz bıldıgım kadarıyla. Tek ümidim bakıcılardan bırısının bı an once yumrtlaması 1 haftadan berı basışıyorlar ınsallah yetişir arkadaslar.

bnmde mardin erkek beyaz dişi kümeste 2yumurta dişi yatıyor şefersiz yegenim kaçırmış erkegi yatyor ama çıkarınca bakarmı bilmem

Garip bir duum degil
ama birazdaha detayli olman gerektigini düsúnüyorum

bir
kus geldikten 1 gün sonra nasil ucuruluyor.
2 gelir gelmez yumurta yapan kus ki yeri yoktu(ortam saglayamamistir) yani ortaya yapti yumurtayi,bu demekki istesede cift de olsa yumurta ölmeye mahküm

sonra 2 yumuta olan cif kus bakarmi.
bende yeri gelir 5 yumurta olur bazen bu kontrollerden dolayi atilir bozuldugu icin
Bir kac kusum ayni sekilde 3 yavruya bakti.
Ben rahatsiz edilmeyen cift kuslarin 4 yavruya bakabilecegine inaniyorum,tek sorun büyüyünce olur oda yeme cabuk düser.
ayni sekilde yumurtasi bozulan kuslar olursa onlara yumurtadan cikmis yavrulari veririm.
yani 1 haftalik yavruyu altina sürecek durumda onlari kandirrim.

tavsiyem kuslarla biraz fazla meskul ol
kümesin girilmeyen bölgelerine girilir bir düzen yap

Geri