kardes anladigima gore, kumesindeki hastaligin adi paratypoid, salmenalla nin bir cesiti, yavrulari ve cok genc kuslari oldurucu, yetiskin saglikli kuslara ise felc bile ediyor, yani kanat yada ayak kemiklerinde intahap toplanmasina yol aciyor, yapmaniz gereken ise hasta olan kuslara, taplet halinde olan amaxcilin vermeniz lagzim gunde bir tane 7 -10 gun kesintisiz, vede kumesin tumune toz halinde olani var oda 4 litre suya bir seker kasigi vermeniz gerekiyor, 7-10 gun, eke kuslara vermez iseniz onlardan olan butun yavrular yumurtadan ciksa bile 2 gun icinde olurler,
hastalik kusa, yemden, fareden, birde serceden sicriyor, yeminizi kontrol edin, kumeste fareye dikkat, disarda yemlerken sercelere dikkat. umurim yardimci oldum, bu ilaci normal kuscularda bulamaz iseniz, herhangi veterner e sorun bilirler, penecilin ilacinin kirmasi, yani ben kanada da normal doktorumdan aliyorum, insan icin olanlarida var, kirip kusa verdigimde de calisiyor.. penecilin bulabilirseniz, suya karistirin, daha etkili, ve ilac kullanirken, tas kum, veyada herhangi bir vitaminden uzak turun, taki ilacin son gununden 5 gun sonrasiya kadar, yoksa hicbir ilacin etkisini goremezsiniz, vede zaten vitaminler kuslara karinden fazla zarari var... vitamin alan kuslar hastaliga dayaniksiz oluyorlar, sadece saglikli beslenmeleri enguzelidir..