kuşa yumurtlayacağı sıra bişeyler oluyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan silik dumanlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kubilay aydın
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
s.a. abiler kardeşler bende bi dişi kuş var daha önce yumurtlamasında bi sıkıntı yoktu hatta 2 tane yavru cıkardı fakat kızgın bi erkek yavruları öldürdü.asıl sorun su bi süre önce kuşların yumurtaları ya kabuksuz yada yarısı kabuklu oluyor sonucta yavru cıkmıyordu.kümese toprak içine tuz ve yumurta kabuklarını ezip koydum diğer kuşlarda sorun cözüldü fakat bu bahsettiğim kuş hala aynı üstelik son zamanlarda yumurtlayacağı sıra kuş dengesizleşiyor yürüyemez hala geliyor yumurtladımı düzeliyor.bugün yine yumurtladı fakat yumurtanın sivri tarafları yumuuşak dokundum mu eziliyor.nasıl bi ilaç kullanmalıyım bu kuşa cevaplarınızı bekliyorum..

Daha tecrübeli abiler daha ayrıntılı yazabilir. Anlattığın şeylere göre kalsiyum eksikliği var kuşta. Yürüyemez hale gelmesi dişinin zayıflığındandır. Bir süre ayır eşinden ayrı bir yerde tut, kendine gelsin kuvvetlensin. O arada iyi besle vitamin kalsiyum eksik etme. Yazık olmasın. Kalsiyum için mineral taşları var onlardan alıp verebilirsin tüm kuşlarına. Yada yumurta kabuğu da olabilir.

Pessimiste' Alıntı:
Daha tecrübeli abiler daha ayrıntılı yazabilir. Anlattığın şeylere göre kalsiyum eksikliği var kuşta. Yürüyemez hale gelmesi dişinin zayıflığındandır. Bir süre ayır eşinden ayrı bir yerde tut, kendine gelsin kuvvetlensin. O arada iyi besle vitamin kalsiyum eksik etme. Yazık olmasın. Kalsiyum için mineral taşları var onlardan alıp verebilirsin tüm kuşlarına. Yada yumurta kabuğu da olabilir.
:tamam: :tamam:

Güvercinlerde Kalsiyum eksikliği genellikle zayıf kabuklu yumurta , zarlı yumurta , yumurtayı içeride eritme gibi sorunlara yol açabilir . Bu gibi durumlarda en iyi yöntem kuşun eşten ayrılarak birkaç ay tek olarak dinlendirilmesidir . Güneş ışığı toprak mineralli güvercin taşları , temiz yem sakin ortam bu işi çoğunlukla çözer . Ayrıca kuşlarda Genital sistem enfeksiyonları , karaciğer ve böbrek hastalıklarıda yumurta oluşumunu engeller , bazende bu durumlarda yumurta oluşumu tamamlansada kaliteli bir yumurta üretimi mümkün olmaz . Kendi tecrübelerime dayanarak bu tarz kuşlara yine eşten ayırmak sureti ile Genital sistem Antibiyotikleri uygulanabilir . ( siprofloksasin ) etken maddeli ilaçlar birkaç hafta kullanıla bilir . İnsanlar için üretilmiş ''Ciprasid '' adlı ilaç kırılarak mercimek büyüklüğünde kuşa verilebilir .
Bütün bunların dışında ateşli hastalık sonucu bazı dişi güvercinlerin yumurtalık kanalları , yumurta üretimi yapan organları aşırı hasar görüp işlevini yitirebilir , böyle kuşlar için çoğu zaman tekrar yumurtlama olanağı düşüktür . selamlarŞEREF

geçmiş olsun öncelikle ben kendi başımdan geçen olaylar ile örnek vereyim
damızlık bir dişim yumurta sırasında doğum felci oluyordu kanat ve ayaklar tutuluyor yürüyemez hale geliyordu onun tedavisi için ilk olarak eşinden ayırdım bulunduğu kümseten alıp daha çok güneş ışığı alabileceği ve açık havada gezebileceği diğer kümese koydum salmonella tab kullanarak kalsiyum tedavisi uyguladım şimdi sorun kalmadı

genç bir dişimdede kabuksuz yumurtlama sorunu vardı onun içinde veterinerden vitaform alıp kullandım kullanımdan sonra dördüncü kez yumurtladı ve şu an için sorunsuz umarım kuşun en yakın zamanda sağlığına kavuşur

saygılar

Geri