Kuşçu abilerim bi el atsa

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşcu_06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

kuşcu_06

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mahir
Meslek
berber
İlgi Alanı
Kediler
s.a abilerim ben ortaokul öğrencisiyim yas 14 9 yasından berii kuş beslerim böylesı ılk basıma gelıyor,sormak ıstedım dorusu neler dıyeceklerınızı merak ettım.

bende 1 çift arap var, kuşlar oyunlu 6 yıl tek ana tek babadan olusmalardır. bi abimiz 6 yıldır besler bu kusun soyunu gecen senenın yavrularını bana kentsel dönüşüm sebebiyle hediye etti ( 2013 ) yavrularını.

kuşları balkonda beslıyorm 3 haftadur beslıorum 2. haftalarında kaldırdım yarın tam 1 ay oluyo kuslar geleli ( cuma günü)

soruma gelince sert vuruyolar taklayı kusalr söktu gayette ıyı uçup oyun yapıyorlar bi abimiz bu kusların dengesız oynadıqını bi zamandan sonra biyere düşeceğini veya kaybolacağını söyledı serseme bineneceğini damızlık yapmamı söyledi.

ben damızlık ıstemedıqım söyledıqımde kusları ona vermemı bana ucurmalık yavru getireceğini söyledi

ben kusalrı vermek ıstemıyorum uçuncada çatıma bastıramıyorum kuşları çatıdan çatıya gelıyorlar uçusdan sonra suan 100 tl verenler var küsüratları hariiç vermiyorum aynı ayardada mavim var mavim daha iyi oynuyor takladan çatıdan ınemıyor aksama doğru ancak ınıyor takladan bunuda serseme gireceğini bu kusalrı elden çıkarmamı yanı ona vermemı onun bana ucurmalık yavru vereceğini söylıyor

gerçekten böyle bi şans var mı olursa bile kusların serseme gırmeısnı nasıl önlerım _?

Canım kardeşim senden o kuşu isteyenlere vermemeni tavsiye edicem kuşta birşeyler görmüş oldukları için ağım argo kelimeleri kullanmak istemiyor sana çakallık yapmak istiyorlar sakın kanma selamlarımla.

Sakın kanma böyle kişilere bende 4 yıl kadar önce basık tepe oyunlu bir beyazım vardı uçarı 2 saat 39 dk'dı bir abimiz kuşculuğu bıraktığında bana hediye etmişti. Tabi bu diğer kuşçuların yani güvercin besliyenler camiasının ağrına gitti neden ona verdin gibisinden, neyse ben kuşu ayar ettim benim alam vardı oda seferliydi beraber 3 saat uçtukları oluyordu. Nazarmı değdi güvercinlerim birer birer hastalandı öldüler bir tek bu basık beyazım kaldı, sonra bir abi geldi dedi 300 lira vereyim ver dedi dedim yok benden size kuş baktım alayı ayağıma kapanıyor hepsi almak için, sonra sevdiğim bi arkadaşım vardı geldi dedi sen kümesini ayarlayana kadar bunu bana ver yavru alayım yavrularından veririm ben sana, bende güvendim verdim sendenmi esirgicem kardeşim falan derken birdaha ne aradı ne sordu kuşda arazi ama sitem etmem delikanlı olcaksın çakala tilkiye yem olmayacaksın. Bu benim gerçek anımdır sakın böyle insanların lafına kanıpda verme kuşunu.

Demek ki senin kuşların daha değerli. Ben de aynı fikirdeyim sakın kuşlarını verme...

kardeşim bencede verme kuşunu. bu devirde iyi kaliteli kuşçular olduğu gibi kanı bozuk kuşçularda var . bir kuş için şerefini hiçe sayanlar olabiliyor. sen o kuşunu isteyen çakallara deki okadar çok adamsanız bana karşılıksız ,yani kuşumu istemeden bana kuş verinde o zaman göreyim sizin kuşçuluğunuzu ,adamlığınızı de bence o çakallara . selamlar herkeze .

ARKADAŞIM BİR TANIDIĞINDAN ALDIĞINI SÖYLEMİŞSİN O KİŞİYE SOR BU KUŞLAR SIK TAKLA YAPIP MAKARAYA KAPANIYORMU KARDEŞLERİNİ UÇURMUŞTUR KENDİ DAMARINI İYİ BİLİR BİR DE YERİNİN DURUMUNU BİLMİYORUM SIK TAKLAYA KAPTIRSA AÇABİLİRMİSİN SÜREKLİ KOVALAMAN GEREKİR BU ŞEKİLDE DE KAYBETME DURUMU OLABİLİR KUŞU İSTEYENLEREDE VERME EN ÖNEMLİSİ HEDİYE VERİLMİŞ KUŞ BİR BAŞKASINA HEDİYE EDİLMEZ KUŞLARI VEREN KİŞİYE KARŞI SAYGISIZLIK OLUR

Geri