KUŞÇU AHLAKLI DEĞİLSE KUŞ NE YAPSIN

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan karabas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

karabas

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
serkan dogan
Meslek
makina muhendisi
İlgi Alanı
Kemirgenler
Arkadaşlar böyle bi konu belki burda dile getirmemeli fakat başıma geleni size aktarmak zorunda hissediyorum kendimi.Güvercin sitelerinde adından sıkça bahsedilen Kadir KARA isimli arkadaşa Ağustos ayında (ramazan da) bir çift kuş sattım.Kuşları kendim para ile aldığım için para ile sattım yoksa daha evvel hediye olarakta kendisine kuş vermiştim.Fakat bu arkadaş 2 gün sonra vericem dediği parayı 3 ay geçmesine rağmen getirmediği gibi telefonlarıma cvp verme zahmetinde bile bulunmuyor.Sizden ricam böyle ahlaksız kuşçuları çevrenizden uzaklaştırın.Kuşçu ahlaksız olduktan sonra kuştan ne beklersiniz.Daha söylenecek çok şey var ama ....

Canın cananını etmeyesin paraya, hal'i güzahından eylemesin cihana, demiş biri. Yani diyorki, parayı can'a tercih etme, etme ki dünyada da kafan rahat olsun, vicdanın hür olsun diyor. hediye hadi neysede işin içine maddiyat girerse böyle sorunlar çıkar işte. Onun için seninki senin olsun onunki onun.

taklacı güverin besleyen beslemek isteyen arkadaşlarımız kardeşlerimiz bu ugraşa gönül verenlerimiz kendim de dahil herk es elinde olanın daha iyisine sahip olmak ister yada hiç ugraşmadan arkadaşından dostlarından öylesine hatıra degerinden emaneten bir şekilde iyi kuşa sahip olmak isterler olurlar da ancak önemli olan bundan sonrasıdır nedir kendini ne kadar yetiştir digi tecrübesinin ne kadar oldugu bu ugrası isteyerek severek ne kadar yaptıgı vede yapabilecegidir yani demek istemem bir şekilde hazır hale gelmiş o kuşları sahiplenmiş olmak onların hazını oyunların izlemek tatmak çok güzel olabilir ancak işte burada yeni yetişen kuşcu olacak kadeşlerimiz bu şekil kuşlarla ugraştıkları sürece kendilerini geliştirmede yetiştirmede yetersiz kalabiliyorlar halbuki etraflarında bu ugraşa emekler veren kendilerini yetiştirmiş bilgi vede tecrübeye sahip yaşça büyüklerini agabeylerini takip edebilseler o kişilerin kuşlara kattıgı deneyim ve birikimlerinin nasıl yapılabildigini ögrenmeye çalışsalar ögrenmiş olsalar da ögrenileni her zaman uygulayabilme çabasını da gütseler kuşçulugumuz gelecegi daha güzel daha bilinçli daha ileri gidecektir iyi kuşu bulmak sahiplenmek hazırla ugraşmak bu ugraşın daha ileriye gidemeyişine engel olabiliyor her kuşçu olacak kardeşlerimiz uygulayabilme çabasını da gütmelidirki hem kendileri kazansın hem kuşçulugumuz mesafe kat etsin yetiştirici ve ustalarında bu sevda ile ugraşırken mutlaka ve mutlaka kendilerini aratmayacak bilgi ve tecrübelerini aktarabilecekleri genç kardeşlerimizi yetiştirmeyi de ihmal etmemelidir pek çok yazım da dile getirdigim her zaman da getirecegim kuşçulugun gelecegi ahlaklı saygılı yetinebilen SEYİS lık ten geçer diyor SAYGILAR SUNUYORUM

SELİM KARDESİM HER FIRSATTA DEGİNDİGİM ÇOK ÇOK ÖNEMLİ BULDUGUM BİR KONU ÇOK HAKLISINIZ AMA NE KADAR DEGİŞEBİLİRİZ YADA DEGİŞTİREBİLİRİZ O DUR ÖNEMLİ OLAN O SEKİL KİŞİLER HEP OLACAKTIR

LAKİN AZALTABİLİRMİYİZ DÜŞÜNDÜRÜCÜ EMEK VE İNSANA DEGER VEREMEYENLERE NE SÖYLEYEBİLİRİZ
SAYGILAR

BU BAŞLIK BURSA OYNAR GÜVERCİNİ İLE ALAKALI DEĞİLDİR.KONUNUN DAHA UYGUN OLAN '' ÜYELERİN YAPMIŞ OLDUĞU DUYURULAR '' KISMINA ALINMASINI RİCA EDERİM. SAYGILARIMLA..

Geri