KUŞÇU BAHANELERİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cihandurmaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 34
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K
cihandurmaz41.sitemynet.com
Ad Soyad
cihan durmaz
Meslek
işçi
İlgi Alanı
Kediler
Kuşçuların bahanesi bitmez eklemek isteyenler buyursun.

Dün böyle değildi
Akşam fazla yem yemiş.
Kursağında maya var.

--dün çok uçtu
--tüye girdi bir hafta önce böle değildi
-- kalabalıktan korktu
--en favori kuşçu bahanesi 3/4 taklayla giden kuşa aslında bol taklalıda 7/8 taklayla gidiyor siz 3/4 tanesini göremiyorsunuz çok süratli çeviriyor gözümüz seçmiyormuş
--oynamayan kuşun yanına kuş kaldırmak için kümes yavaşça açılıp kuşlar çıktıktan sonra aman bunlar uçarsa oyuna gelmez ayakları,koşup kuşları havalandırıp aman uçtular tüh içeriye kapatıyım demiştim artık oyunda göremeyiz.

kızgınlığından böyle yapıyor
güneş yıldırdı kuşu
keyifsizlik var
vs. vs. vs.:D

-abi benim kuş sanamı geldi.
-Hayır canım ben kuş muş görmedim:D
-Tmm abi saol:D

yavru söz vermişse:ya bunlar biraz kırık gibi sana mahçup olmayım ötekilerden söz, bide yav bu kuş oyuna gelmiyormu:yok abi daha kanat ısıtıyor aradan yarım saat geçer ama kuşun kanatı hiç ısınmamıştır,yada ya hani iki direkten fazla gidiyordu:valla yapıyodu herhalde yumurta yapıyor,en çokda iki aydır uçtuğunu biliriz ama her gelişimizde iki hafta olmadı uçuralı başlıyacak der ve neler yapacaklarını anlatırlar ,arkadaşla gittik izlemeye adam attı kuşu kuş bir yükseldi kayboldu demezmi arada böyle yapıyor sinektedir aradan en az 2 sat geçer kuş hala yok altına 2 kuş attı ama yok :? biz abi inince ararsın diyip kaçtık :ckmk: :slm:

- Kardeş bir kuş kaldır da izleyelim be!
- Ben kuşlarımı hep sabahın beşinde uçururum. Bugünde uçtular. Bir daha kaldırmam.
- Ha, sabah beşte gelecez yani?
- !!??

Ya abi benim kuş sanamı indi benmi öyle gördüm
yok ya sen yanlış görmüşsün kuş muş gelmedi buraya
abi allah rızası için sendeyse ver be
ulan allahın adını aldın diye veriyorum hadi hayrını gör:D

fatih kardeş bu son yazdığın olay bizzat karşımda aynısı gerçekleşti çok sağol paylaşımın için:D
bende bir dişi kuşumu kaçırmıştım yakalayan kuşçuya gittim sabah gel vereyim dedi ertesi gün gidemedim 2 gün sonra gittiğimde kuş yumurtladı dedi:
Ben:S.a
Adam:A.s
Ben:Kuşa geldim
Adam:Kuş yumurtladı
Ben:Nasıl yumurtladı
Adam:Basbayağı yumurtladı
Ben:Şu kuşu ver 2 günde kıçında makinamı var yumurtluyor eşi bile yok
Adam:Vallaha eşide var
Ben:Emanet kuşu ne diye eş ediyorsun eşiyle beraber ver 2. yumurtasına benim kümeste baksın geri veririm
Adam:Neyse al şu kuşunu yumurtalarıda atacam artık
Ben:İşin rast gelsin
:D

Fbarbaros' Alıntı:
fatih kardeş bu son yazdığın olay bizzat karşımda aynısı gerçekleşti çok sağol paylaşımın için:D
bende bir dişi kuşumu kaçırmıştım yakalayan kuşçuya gittim sabah gel vereyim dedi ertesi gün gidemedim 2 gün sonra gittiğimde kuş yumurtladı dedi:
Ben:S.a
Adam:A.s
Ben:Kuşa geldim
Adam:Kuş yumurtladı
Ben:Nasıl yumurtladı
Adam:Basbayağı yumurtladı
Ben:Şu kuşu ver 2 günde kıçında makinamı var yumurtluyor eşi bile yok
Adam:Vallaha eşide var
Ben:Emanet kuşu ne diye eş ediyorsun eşiyle beraber ver 2. yumurtasına benim kümeste baksın geri veririm
Adam:Neyse al şu kuşunu yumurtalarıda atacam artık
Ben:İşin rast gelsin
:D
Ne kadar güzel bi konuşma olmuş gerçektende eşi olmayan kuşun 2 gün sonra yumurtlaması acayip olmuş ama her neyse (:

Güzel bir konu başlığı olmuş ::)) reklam var birtane çikolata reklamı BAHANESİ BİTMEZ diye bizim işte o şekill.. bahanesi çokkk . selamlar.ŞEREF

-usta benim kuş sanamı indi
-yok len ne incek
aradan bir hafta geçer.
-abi benim kuş geri geldi.hani 1 hafta önce kaçan

-gerimi geldi kaç defa dedim oğlana kanatlarını güzel bantla diye.

:haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

Herkesin ellerine sağlık.

daha gecenlerde basımdan gecti bu olay :D
ben:abi ya benım kus kacmıs sizemi geldi ?
xx : tepeli olanlarmı
ben : ( ne tepesi be :S nese s---r et) evet abi onlar ya
xx : al bakalım dikkat et bi daha
ben : saol abi :D:D:D

Yokmu başka inciler,güzel konu devamını getirelim.

- Abi bu kuşlar 8-10 taklayla en az 100 metre kaçıyorlar.
- Niye satıyorsun böyle kuşları? Hem de tanesi 10 liradan!
-Abi walla askere gidiyorum. Bakacak kimse yok o yüzden.

- Arkadaşım şu elimde kuş gibi memlekette bir tane daha bul bunu bedava verecem.
- Bu kuş bu kadar kıymetliyse niye 20 liraya veriyorsun ki? Seyrettir, eğer öyle bir kuşsa ben 200 lira vereyim.
- Arkadaşım yanlış anlama birini eve götürünce kuşlar çalınıyor. O yüzden kimseyi götüremiyorum. Çocuğa ilaç alacağımda, param yok sırf o yüzden satıyorum.
-Hımmm.

Yaşanmış olaydır

-Arkadaşlar bana kötü bir kuş lazım. Bir çocuğa hediye vereceğimde.
-Abi pazarda kötü kuş ne gezer. Bunların hepsi pırlanta gibi kuşlar.
(Söz konusu pazarda en az 50 satıcı var.)

Selam
Bizim buradada bahaneler çok...
Adam; Kuşu havaya atar , kuş dolap beygiri gibi gezer hiçbirşey yok.
Millet sıkılmaya başlar , kuşu uçuran mazeretleri sıralamaya başlar, dün bu kuş tele çarptı ,zaten şimdi tüy mevsimi ,akşamdanda fazla yem yemiş. Sen birde bu kuşun kardeşini seyredecektin.:hmm:
Kuşu kaçıran arkadaşına sorar abi sen gördün mü kuşumu.
Hımmm seninmiydi o ,az önce üzerimden geçti şu tarafa gitti... :hmm:

Abi senden aldıgım araplar ın altından saz kanat gedi Öylemi üc dört agızda bi veriyorlardı oda sana denk gelmiş sen onlara iyi bak bundan sonrakini iyi atarlar

uçuruyumda hırsızmı davet ediyim
uçuruyumda atmacamı alsın
uçuruyumda ya kaybolursa
uçurursam hayal aleminden uyanırım en iyisi kümeste seyretmek
uçurmam çünkü dedesini seyrettim

kuş uçurmak için beslenir kümeste seyretmek için değil

-Bunda bir dolap var bir girdimi 20 metre dolaba girer. :evet:
-misafir:Abi bu kuşlar nasıllar.
-Kuşçu: Bu kuşlar eski damardandır 10 numaradır eski kuşçulardan ......(namlı kuşçulardan) nın kuşudur.
-Misafir:Hadiya oooo abi bi uçurda marifetlerini görelim.
-Kuşçu:Şimdi olmaz bunları kaybetmek istemiyorum ya atmaca kaparsa yavruları çıkınca gel onları göstereyim. :evet:

yavrular çıkar bakmaya gelirler kuşlar tüye girdi abi ya uçuramıyorum...

Kuşun indiğini gördüğüm halde. Ararım ve şöyle bir cevap verir; "Yok iniyordu yana kondu ordanda atladı aşagıya kondu ordada bir kuşçu var oynatıyor bende kuşu buraya çekmeye çalısıyorum pırıltı veriyorum ." O günden sonra aramadım .

Çok kısa süre öne işittiğim bir bahane .. Tüh keşke haber verseydiniz , kuşları sabah uçuduk vallahi.::)) .

Bu da benim bahanem - Hastalık girdi kuşlar kırıldı ya , daha yeni düzeldiler di ki !! .. Derken uçurmadan eke oldular .. Zaten zamanda bulamıyoruz uçuralım , birde atmaca olayıvar .. ::))

Bayağı bir bahanem varmış.. selamlarŞEREF

ARKADAŞ:Abi şu 11 tane posta 600 km.den geldiler. BEN:hadi ya ertesi gün o 11 postayı saat 9da 45 km den salıyoruz. akşam gidiyorum kümese -ne oldu geldimi kuşlar ARKADAŞ:yok atmaca aldı galiba BEN:11 inide mi alıcak ARKADAŞ:bu aralar atmaca çok abi ertesi günü yine gidiyorum kümese arkadaş müjde veriyor sanki abi bak biri geldi kuşların BEN:ya olum saldığımız kuşların hepsi künyeliydi bunun künyesi nerde? ARKADAŞ:yakalayıp künyesini almışlardır. BEN:HASBİYALLAAAH olum hani bunlar 600 km den gelmişlerdi yakalandılarsa nasıl posta bunlar aradan 1 hafta geçer arkadaş yine müjde verir -abi bak kuşun biri daha geldi BEN:olum biz 11 tane mavi ve çakmaklı posta saldık şekeri hiç yoktu ki aralarında ARKADAŞ:(KUŞLARIN AKILLI OLDUĞUNU İSPATLICAK YA)ha sahi ya bunu 1 ay önce falanca kişilerle 300km den salmıştık bak yine de buldu kümesi helal olsun BEN:HIHI iyi bekle 3-5seneye kadar gelir kuşların

BUNLARIN ÇOĞUNU BENDE YAPIYORUM.D ama uçurma konusunda değil. sadece abi o kuşu görmedim :D aslında kümeste :D

Şebabcı camiasından da ben ekleyeyim bir iki ....

Ya kardeş bu kuşların altı çalışıyor oooooo (kuşlar daha yavruya bile kusmamış ? nasıl altı çalışıyor)

Bu kuşun annesi falanca kuşçunun soyu zamanın da ben bunun babasını buna aldım bunu verdiler vermedim....

Bunda bir kafa var çekiç gibi, Bunda bir kafa var elma gibi

Bunun bir kardeşi vardı ee şu paraya verdim ama bunun eli zayıf onun için bu para altı çalışır ama

en büyük bahane

dün atmaca saldırdı

kuş az uçtu: abi dün atmaca cok kovaladı be

kuş kısa sefer yaptı: abi dün seferdeyken atmaca vurdu

kuş geldi oturdu: abi dün atmaca saldırdı galiba yine atmaca gördü galiba yoksa yapmaz bu kuş böle

kuş sefere gelmeyince: abi atmacanın ayagındaydı zor kurtuldu

buda başıma gelen bahane
daha cocuğum orta yaşlı bi abimin kümese cıktık neyse abim aldı biraları içiyo neyse 3 yavru attı havaya kuşlar yükseldi havada rüzgarlı şehri dolanıyolar tabi abimin kafa güzelleşti bıraktı kuşları izlemeyi serinde demleniyo neyse kuşlar cok uzakta bir binanın üstüne kondu
abi yavrular başka çatıya attı

abim: ne atması lan kuşlar bulutta

ben: yok abi ne bulutu kuşlar teeeeeeeeeee şu çatıya kondu

abim: lan sacmalama bunlar yapmaz
neyse abim ayağa kalktı başladı gökyüzünde kuşları aramaya

ben : abi yalanmı konuşuoz ya şu çatıdalar işte
abi inanmaz tabi

abim: maşallah ya ne kadar yükselmişler ya gerçekten görünmüyolar
aradan yarım saat geçti

abim: ya işte bu yavrular bambaşka çıktı ya maşallah vallahi

1 saat geçti

abim: bunlarla varya yakçam ortalığı millete kuşculuğu bıraktırcam

ben : abi kuşlar karşıda yavv
neyse aradan 2saat geçer

ben: abi senin kuşlar orada gecelicekler galiba

abim : manyakmısın olum kuş havada uyurmu

ben : kuş karşıda abi ne havası yav

neyse hele şükür kuşlar karşıdan kalktı geliyolar

ben: bak abi karşıdan kalktılar geliyolar göbekler atklalar

abim inanmaz tabi

abim: ya cocuklar ya görüyosunuz dimi maşallah ne kadar acılmışlar hayvanlarki artık hangi amahallenin üzerindelerse yorulmuşlar alcalmışlar geliyolar maşallah deyin olum ha dehşet bunlar dehşet

ben : maşallah abi maşallah 3 bira içtin kuşları akşama kadar noktada uçurdun

sen kuşlardan daha cok uçuyosun abi maşallah
:::::))))))))))))))))))))))))))

birader kuslari ceksene bak gidiyor birtanesi
yok kocum ayar o gelir gitmez biryere doner gelir
aga bak donmedi gidiyor dahale
domuz ayari o kimseye inmez rahat ol sen
velasil kus birkere bile arkasina bakmadan gider :))))))

benim kusu gordunmu bu tarafa geldi senin burda kayboldu
yok birader basti gitti falancanin o tarafa dogru
iki gun sonra bakmisin pazarda 10 liraya satiyor
hani tutmamistin abi
sen gittin hava kararirken indi bilmiyordum senin oldugunu ;))))))))

benim çatıya kuş düştünmü geliyorlar

x-kuş sendemi
ben-yok abi kalktı
x-ne tarafa gitti
ben-valla abi aşa doğru gitti istersen gel kümese bak bende yok diyorum.

Geri