kuscu hikayeleri ve anilarini burda paylasalim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ferro18
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

ferro18

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ferhat Potukoglu
Meslek
Isletmeci
İlgi Alanı
Kediler
selamunaleykum kuscu abiler ve arkadaslar duydugumuz yasadigimiz kuscu anilarini burda paylasalim lutfen karsilikli sevgi ve saygi cercevesinde
saygilarimla ferhat

selamun aleyküm arkadaşlar .kuşçunun biri barda. otururken punkçu gençlerden birtanesi içeri girer genc,n saçlarının ortası sarı mavi kırmızı boyalıymış . bizim kuşçunun yakınına oturur .kuşçu pür dikkat gence bakıyomuş ama rahatsız olmuş genç . demişki kuşçuya nebakıyosun . kuşçuda ya. ben yılar önce bir papağan çifleştirdiydim acaba seni onun yavrusumusun diye bakıyordum demiş

saimusta' Alıntı:
selamun aleyküm arkadaşlar .kuşçunun biri barda. otururken punkçu gençlerden birtanesi içeri girer genc,n saçlarının ortası sarı mavi kırmızı boyalıymış . bizim kuşçunun yakınına oturur .kuşçu pür dikkat gence bakıyomuş ama rahatsız olmuş genç . demişki kuşçuya nebakıyosun . kuşçuda ya. ben yılar önce bir papağan çifleştirdiydim acaba seni onun yavrusumusun diye bakıyordum demiş
:ckmk: peki o muymus abi

ferhat .daha o genci buldukta kuşçuyu arıyoruz cevabını o verecek

Bende başımdan geçen bi olayı anlatayım ama benim ki üzücü ortalama 11 yaşlarında falan iken paçalı azmanlarım ve arap kelebeklerim vardı onları uçurup okula öyle giderdim bigünyine kuşları uçurdum okul saati yaklaştı tabi sonra kuşları kümese sokmaya çalışıyom hepsi giriyo bitane dişi azman girmiyo öyle ugraş böyle uğraş elimde sopa arkalayıp duruyom tam kümesin kapısını önüne geliyo uçuyo tam gircek uçuyo okula geç kaldım kuş içeri girmedi bir sinir oldum en sonunda kümesin önünde tam yine uçarken sopayla bi çaktım kuş kendinden geçti yere çakılmıştı bidaha da uçmafı ondan sonra çok üzülmüştüm ona ogünden beri hiç bi kuşun canını acıtmıyom incitmiyom o benim içime dert odu gitti :banane:

s.a ilkokul ikinci sınıftayım sene sonu yaklaşınca babam bana derslerimi sordu;pekiyi ile geçeceğim inşallah baba dedim,oda bana pekiyi ile geçersen ne istersen onu alacağım dedi.nihayetinde pekiyi ile geçtim ve bisiklet,akülü araba v.s isteyeceğim yerde 1 çift yavru güvercin istedim.1 gün sonra bana 1 çift arap yavru getirdi.verdiği kişi kanatlarının yolunmasını söylemiş babama,bende yoldum ama çok yoldum.o zamanlar bizim köyde önceden büyük ahır olarak kullandıkları ama sonra hayvanları satınca boş kalan bir yer vardı.bende kuşları oraya koymuştum arada birde orda ekmek yaparlardı büyük tandırın üzerinde.aksi gibi o günde ekmek yapmışlardı bende tandırı unutup elimde büyük deynek kanatları yoluk zavallı kuşları ordan oraya uçurmaya çalışıyordum ki kuşun biri yanan tandırın içine düştü hemen orda küreği aldım ve kuşu çıkardım ama hiç tüy kalmamış yanlız yaşıyordu sonra çeşmeyi açıp suyun altında biraz beklettim ama 10 dakika sonra öldü.çok pişman olmuştum babamda sen kuşa falan bakamazsın diye öbürünüde tekrar aldığı yere götürdü.bende babamdan habersiz arkadaşına gidip ben kuşumu istiyorum diye ağladım oda bana kuşlara hiç ellemeyeceksin sadece yemlerini sularını verip sonrasına karışmayacaksın tamam mı diyerek benden söz istedi bende kabül ettim.bir tane daha yanında kuş verdi.sözümü tuttum ve alıştırıp uçurmuştum ilk kuşlarımı.işte o zamandan beri bu güvercin sevgisi bana aşılandı ve 27 yaşındayım hala besliyorum

ilk okul 4e giderken baya kuşum vardı sağa sola verirdim bir gün bir arkadaş geldi bir çift kuş verdim bende yanında gittim evine gidince kuşun birini kaçırdık elimizde kalanınında ayağına bir ip bağladık diğer kuş gelsin diye oradan oraya uçuruyoruz kuş can haavliyle kendeni arkadşın odunluğuna attı bizde sadece ipi görüyoruz ben ipi çekiyom gelmiyor çekiyom gelmiyor bir çektim kuş geldi fakat bacağının biri yerinden cıkmış bi ağladık ben diyom kafasını keselim diyom arkadaş yok orda kavga edecektik kesecektin kesmeyecektin diye birde baktık kuş ölmüş sonra geri bize gittik bi çift daha verdim bu sfer kaçırmadık alıştırdık

saimusta' Alıntı:
Ben o papagan kırmasını biliyorumda söyleyemiyorum saim abi sonra çok kızıyor heryere beni yazıyor ama son aldıgım haberlere göre artık papaganlıgı bırakıp sazan olmuş :ckmk:

s.a

çok eski bi hikaye sizlerle paylaşmak istedim

aslanlar çok çok açtır günlerdir avlanamamışlar okadar güçsüzlerdirki sürüye saldırcak takatları bile kalmamıştır aslanlarım zeisi son bi hamle olarak sürünün reisiyle pazarlık yapmak ister ve derki biz size saldırmak istemiyoruz onun için siz şu aranızdaki sarı güçsüz olan ceylanı bize verin bzde size saldırmayalım ceylanların reisi düşünür ve kabül eder sarı ceylanı alan aslanlar ceylanı yedikten sonra kendilerine gelirler ve sürüye saldırı üzerine saldırıda bulunurlar bayagı zaiat verdikten sonra ceylanların reisi oturup düşünür ben nerde yanlış yaptım ve derki kendi kendine sarı ceylanı verdigim gün yanlış yaptım

saygılar

k.murat

selamlar.bende bir anımı anlatayım.gerçi kuşçularda anı çok olur.bir kaç arkadaş mahalleye doğru yürüyoruz konuşarak.yıl1987 filan.birden önümüze çok yukarılardan bir güvercin düştü yere. hayvan hiç çabalamıyor.güzel bir gök güvercin.şaşırdık kaldık.kuş ölmüştü.ayağında mavi bir boncuk vardı.fakat kuş neden ölmüştü anlayamadık.gök yüzüne baktık şahin mi vurdu hayvanı acaba diye ortalarda hiç bir yırtıcı kuş göremedik.kuşu inceledik hiç bir yara bere yoktu sadece ağzından biraz kan gibi bir şey gelmişti.yorumumuz şu oldu.bu kuşa atmaca yaklaştı almaya çalıştı.kuşun da ödü patladı ve öldü hayvancağız.maalesef böyle bir hatıram oldu.

bir başka anım.yıl 1990 lar.dikimevine doğru giderken orada bir kalp merkezi var fakat inşaat durumunda iskeleler var.yani inşaat.oraya bir kuş oynuyor fakat basamıyor.kuşu izledim çatır çatır sesli bir kuş.netse kuş 5-6 kez sefer yaptı inşaatın çatısına ve nihayet attı çatıya.hemen çıktım koca inşaat 11 katlı fakat kuş iskele nin en ucunda duruyor.aşağı bir düşsem kurtulmam imkansız.fakat korkumu yenip kuşu sıkıştırdım ve yakaladım.eve götürdüm .fakat bu güzel oynayan kuşun bir kusuru vardı.kanatları kan içindeydi.yani kanat ları dirsek açıyordu.çok sert taklalıydı.benim tarzıma uymayan saga sola atabilecek bir kuştu ve ulusa götrürüp bir arkadaşa cüzi bir paraya verdim.bu tür kuşlar saga sola bırakır ve sahibini üzer ancak.

mahallede kuştan anlamayan bir çocuk var bir kuş yakalamış.abi bir bak dedi.baktım içerde çektim kuş tavana yapışıyor acaip perdahlı.gök fakat gözleri burada makbul olmayan bir renk kızıl.çocuğa dedim ki gözü kızıl olmasa iyi para ederdi.çocuk ta al abi senin olsun dedi.bende çocuğa bir miktar para verdim .azda degil çok ta degil öyle bir miktar.fakat kuş çok perdahlı olduğu için yavrusunu almayı düşünüp makasladım.güzel bir boz dişi vardı onlarla eş ettim.boz yumurtladı fakat bunlar yumurtaya yatmıyor.neyse diğer yumurtaları da kıyamadığım için bunları rahat bıraktım.ister yatsın ister yatmasınlar dedim.bu arada gök tüye girdi ve nakaslı telekleri filan bazıları düştü yenisi geldi telekler daha tam kurumadı.ben diğer kuşları sopayla uçsunlar diye kışlayınca bu gökte ayağını yerden bir kesmesiyle öyle bir taklalarla yükseldi yükseldi ki perdah o biçim.sonra bir düzeltti oynadı tekrar yükseldi iyice.ben kuş uçurayım filan derken gök aldı başını gitti.gidiş o gidiş.

yine yıllar önce.dörtyola bir kaç kuş götürdüm.satabildiklerimi sattım elimde bir arap erkek kaldı.bol taklalı fakat çabuk yatıklaşan bir kuş kolay kolay açılmıyor.bir özelliği var eşine acaip düşkün.eşini ateşe at oda ateşe gider öyle.neyse bu kuşu satamadığım için dedimki gerçi eve gitmesi zor ama bir deneyeyim dedim uçurdum.gitti epeyce bir takla vurup bi çatıya bıraktı.bende dolmuşa bindim eve geldim.mahalledeki arkadaşlar arabın geldiğini söylediler inanmadım.hani dedim.ortatepeli ibo kuşu aldı gitti dediler.ibo nun evine gittim inkar etti.gel bak kümese inanmazsan dedi.bende yok tamam ozaman ben sana inandım dedim.aradan epey bir zaman geçti.1-2 ay gibi.yine kuş uçuruyorum filan kuşlar dışarda yani.karşı tepelerden bir şey geliyor fakat acaip yalpalıya yalpalıya bişey geldi geldi geldi benim yerdeki kuşlar bile korktu.o şey geldi yere indi.birde baktım benim arap.kanatları makaslanmış tek taraftan.tabii çok hayret ettim.birde baktım biri koşarak geliyor geldi yaklaştı.kim dersiniz.bizim ibo. geldi fakat yaklaşamadı uzaktan baktı bakakaldı.epey bi bozuldu.bütün gün gülmüştüm.ne günlerdi.

yazan kimse yok bari ben yazayım.yine o yıllarda kuş uçuruyorum.birden atmaca yere doğru geldi tüm yerdeki kuşlar darma duman oldu.bir sarı vardı evin camındaki demirlere vurdu hayvan kendini.yerde bir tek makaslı kuşlarım kaldı bir de cücükler.neyse onları kümese aldım fakat çok üzgünüm.eyvah dedim şimdi nasıl gelecekler.aradan 2 saat geçti kuşlar yok.sonra yavaş yavaş bir ordan bir burdan kimi kuzey kimi güneyden geldi hayvanlar.sonra bir müddet performanslarını bulamadılar sonra yavaş yavaş unuttular atmacayı.

9-10 Yaşlarındayken mahallede oturuyoruz arkdaşlarla birden yukardan bişey düştü çimene gittik yanına yanlış hatırlamıyorsam mavi bi taklacıydı kuş nasıl tutulur bilmioruz tabi.bakıoruz öle boş boş sonra sahibi geldi..Sahibini tanıodum zaten dedim bnde beslemk istiyorum,tamam gel bu hfta sonu alalım sna bi çift dedi zar zor annemlrden izin almıştım .Yine yanlış htırlamıosam 7 liraya biri beyaz diğeri mavi 1 çift kuş almıştık.Onları kaçırmıştım ama ilk beslemeye başlamam böle olmuştu...

S.A
BENDE BİR ANIMI PAYLAŞAYIM İSTEDİM DENİZLİDEN BİR ABİMİN HEDİYESİ OLAN AZMAN BİR KUŞUM VARDI OGLUMLA KUŞ PAZARINDAN BİR ARKADAŞI EVİNE BIRAKTIKDAN SONRA ARABANIN ARKASINDA ALDIGIMIZ YEMLERİ MİNARALLERİ DÜZENLERKEN EVDEN ATMAK İÇİN ALDIGIMIZ AZMAN DAHA SONRADA HAVADAKİ YOGUM SİSDEN VAZ GEÇDİGİMİZ AZMAN SİS VAR AMA SİSDEN 1 MT ÖNÜMÜ GÖREMİYORUM AZMAN ARABADAN BİR FIRLADI GİTDİ KUŞ DEDİK HEDİYEOLDUGU İÇİNDE ÇOK ÜZÜLDÜK AMA EVE GELDİGİMİZDE 15KM YOLU GELİP EVİN ÇATISINDA BİZİ BEKLEYEN AZMANI GÖRÜNCE HEM GURURLANDIK HEMDE ÇOK SEVİNDİK.

YİNE BİR GÜN 10 KM CİVARINDA BİR MESAFEDEN KUŞ SALMAYA KARAR VERDİK OGLUMLA 7 8 TANE BÜYÜK 4 5 DE YAVRU KIZMASI VARDI KUŞLARIN ARASINDA NEYSE SALDIK KUŞLARI YÜKSELDİLER BİR İKİ TURDAN SONRA O SEMTDEKİ TUTAKCI KUŞCULAR ALARM GEÇTİ ONLARCA KUŞ KALDIRDILAR BÜYÜKLER BİR KAÇ YAVRU EVİN YOLUNU TUTDU İKİ YAVRU KIZMASI HALA DÖNÜYORDU SONRA BİZ ARAÇLA İLERLEMEYE BAŞLADIK KUŞLARDA BİZ DURDUK KUŞLARDA YİNE ARACIN ÜSTÜNDE DÖNÜYORLAR DAHA SONRA YENİDEN HAREKET ETDİM ONLARDA BİRAZ İLERDE BEKLEDİM KUŞLARI KUŞLARIN BİRİ DİREK ARACA DOGRU DALDI VE ARACIN ÜSTÜNE KONDU DİGERİDE KONACAKKEN GEÇEN Bİ ARAÇDAN ÜRKTÜ VE YÜKSELDİ SONRA ARACA İNENİ KARTAL MARKA ARACIN BAGAJ KAPISINI AÇINCA İÇERİ GİRDİ HAVADAKİ KUŞ DA BİZLE BERABER EVE KADAR AMA YAVAŞ YAVAŞ GİTTİK HALA DAHA OGLUMLA BU OLAYA ŞAŞIRIRIZ YALNIZ OLSAM KİMSE İNANMAZ BELKİ ŞİMDİ O İKİ KARDEŞİ UÇURMUYORUM DAMIZLIKDALAR KANATLARI KESİK.BALIKESİRDEN SAYGILAR...

yine eski bir anı.bir arkadaşla dörtyoldan geliyoruz.arkadaşın elinde güzel bir kuş var. boz veya çok açık bir gök. gelirken yolda bizden büyük 3-4 kişi bizi durdurdu arkadaşın elindeki kuşa bakmak istediler.arkadaş ta verdi baksınlar diye.fakat o kişi sarhoş tu ve kuşu havaya bıraktı uçurdu.tabi biz şok olduk.arkadaş çok üzüldü.biz adama niye bıraktın abi filan dedik.oda- üzülmeyin ben size bir yer diyeceğim.oraya gidin benim adımı söyleyin size güzel bir kuş versin- dedi. tabii kim kime dum duma .gitmedik yani

mrblr

birgün mezrlıkta kuşçularla birlikte oturuyoruz.yaşım 17 bilemediniz 18,muhabbet ederken dedimki şurdan bir dumanlı akkuyruk bir erkek çıkıp gelsede tutsam erdal arkadaşıma hediye etsemde oda dişisine vursa.aaman yarabbimm oda ne sipariş göründü:)))) çankırı kalesine bir iki kez taktı .düştü düşecek derken verdi bizim mahalledeki kavağın tepesine ve kondu kavak 80 100 metre ben dedim alırım onu ordan .çıktım kavağa tırmanmak zor kuş tam uçta neyse tam kuşa yaklaştım .üzerimde sade gömlek var bir ara yoruldum ben dedim bu kuşu tutsam nereme koyacağım:)çözümü buldum tutimde koyarız bir yere die ve daha sonra kuşu tuttum aldım kanatları azıma ana eee çıkmak kolaymış:)
iş inmeye geldi daha br kaç metre indim inemiyorum .ve sağolsun mahalleden bir abimiz oda kuşçu pislik olsun die.itfaiyeyi aramış ağaçta adam kaldı die:)ve bir kaç polis otosu bir dumanlı akkuyruk erkek ,önce itfaiye merdivanı sonra karakol sonrada evde yediğim dayakla erdal arkadaşımın oldu :

saygılarımla

ozamanlar pek kuştan anlamıyorum.dörtyolda bir dükkanda -KEŞKÜŞ-dayı dediğimiz urfalı bir amca vardı. ondan alırdım kuşları ve hep ucuz döküntü kuşlardı.biraz uçsa bi kaç takla vursa sevinirdik.bir gün biraz dolgun bir para biriktirip ondan bir çift dumanlı aldım.bana -sakın bunları satma değerini bil benden çok kuş aldın sen ,onun için ucuz verdim bunları sana -dedi .tabi çocuğuz sabredemedik ve kuşları ekden çıkardık.fakat kuşları sattığım çocuklar aylar sonra beni görüp koluma yapıştı bana yalvarıyorlar-abi o kuşlardan varsa bize getir ne kadar varsa alacağız-dediklerinde,yaptığım hatayı anlamıştım fakat iş işten geçmişti.Rahmetli Keşküş dayı meğerse bana çok güzel bir çift oyunlu güvercin vermişti.fakat kıymetini bilememiştim.

merhabalar ,bende bir anımı anlatayım,2,3 sene kadar oldu sanırım arkadaşım pazar günü sabahın köründe telefon açtı hadi kuş izlemeye götüreyim seni dedi .yav ben kendi kuşlarımı yemlemedim dedim ama nafile ,etimesgutta bir amcama gittik selam verdik buyur etti,güzel bir dumanlı aldı eline gösterip kaldırdı neyse kuş kanat ısıtırken bizde yuvasını ve kuşlarını inceliyorduk 10 dakka geçti adam birkaç kuşunu meziyetlerini anlatıp dışarı saldı ,bayağı yavrusu vardı,yuvada aşırı kalabalıktı ben sıkıldım bir ara yuvadan uzaklaştığımda uçurduğu kuşun daldığını gördüm,tam vay be ne kapattı diyecekken kuş pat diye konmazmı, hiç sesimi çıkarmadım dışardada dumanlı kuş vardı, arkadaşım dumanlılardan çıkma bir dumanlı takkayı alma yarışındaydı amcam kuşu vermedi ,çıktılar kuşu izlemeye, beklersin kuş yok ,havaya kuş attı sinekten insin diye ben hiç renk vermiyorum tabi amcam şimdiye şu kadar sefer yapmalıydı diyip devam ederken ben kuşun ayağındaki boncuğu gösterip bumu diye sorunca gülmemek için hemen kafamı çevirdiğimde amcam yenisini atayım demesi üzerine ikimiz birden yok amca sağol dememiz amcamı bile güldürmüştü. :slm:

bende bir anımı anlatayım :) dayımdan bir çift 7ye 7 kanat bursa ve bi tanede dumanlı 14e 1 aynası olan dumanlı aldım kümesin tam bir harabe bahçenin bir ksımındaydı kapısının arkasına tahta koyuyordum ama bursalar tauvk gibiydi maşallah tahtayı yımkmış ve kaçmışlar bbaktım dumanlı orda duruyoordu onu çok sevmiştim bir gece yağmur yağıyordu. kümeste su sızdırıyordu gittim aldım kuşu o gunde evde misafirler vardı onlarla kapıştım o kuşu sevdiğim için onlar eve sokmayındiyorlardı ama ben aldım balkona koydm neyse balkonda bi gun camı açtım gidiş o gidiş bir hafta gelmedi. bir gun okula gitmeye kalktığımda komşuylan annem otuyurolardı öğlenciydim birde ne göreyim kuşum gelmiş blakonda takılıyordu muhtemelen bir kuşçu yaklamıştı o gun çok sevinmiştim ama kuş tekktik gene gitti o gunden sonra gelmedi :) ama o kuşu hala unutamıyorm

SELAM
TARİH 31.12.2009 (YILBAŞI GECESİ)
BAKICILARIN ARASINDA BULUNAN BİR CİFT KELEBEGİMİN ERKEGİ (CİFT GÖZ BEYAZ TEL KUYRUK) KAYBOLDU..
BİRAZ ÜZÜLDÜM..DİŞİSİ OLAN BEYAZ KÜMESTE EŞSİZ KALDI..ERKEGİN MADDİ OLARAK COK BÜYÜK Bİ DEGERİ YOKTU AMA HAZIR TAKIMDILAR VE COK GÜZEL YAVRU VERİYORLARDI..
NEYSE ARADAN 5 GÜN GECTİ BEN UMUDU KESTİM....TERASA CIKTIM BİRDE NE GÖREYİM....ERKEK KELEBEK 5 GÜN SONRA GERİ GELMİŞ SANDALYENİN ÜSTÜNDE DURUYORDU..İNANAMADIM...TAHMİNİMCE KUŞ KİMSEYE İNMEMİŞ CÜNKÜ KUŞ BİTMİŞ,KARNI AÇ..BİR KANADINA YEL GELMİŞ,COLAK OLMUŞ.MUHTEMELEN Bİ YERE CARPTI KANADI AKSAYINCA GERİ GELEMEDİ.SOKTUM İCERİ KARNINI DOYURDUM..O KUŞA BAKIŞ ACIM BİR KAT DAHA ARTTI..BİRDE NE ZAMAN ELİME BARDAKLA YEM ALSAM BİRTEK O ELİME GELİP YEM YER......... SAYGILAR

BUDA BAHSETTİĞİM KELEBEĞİM

Ekli dosyalar

• 23 11 2009 (14).webp
    23 11 2009 (14).webp
    278.3 KB · Görüntüleme: 786
bir gün dolapcılarımızı uçuruyoruz oglumla kuşlar yükselmeye başlamışken 14 tane kuş birden bir şahin apartmanların arasından alçaktan yani girip kuşları havalandırdı sonra yukardan tahminim eşiyedi oda daldı kuşlara kuşlar bizim duman oldu dagıl dı her biri bir tarafa bir tane biri birtanede biri aldı şahinlerin diger kuşlarım akşam üstü oldu tek tek geldi sagdan soldan iki kayıptanhariç 3 dolapcım hala yokdu bir gün sonra biri geldi yine bir gün geçti biri geldi süt beyaz erkek bi dolapcım yoktu yarularıda vardı tabi biz çok üzüldük şahinde alamamıştı ama yoktu kuş aradan tam 5 ay geçti ben gelmesi lazımdı diyorum ogluma oda baba şimdiye kadar gelmedi artık gelmez diyor bi yaz günü kahvaltı yapıyoruz balkonda salmamda terasda oglum baba salmaya beyaz bi kuş daldı dedi bende dolapcı beyaz geldi eren dedim oda yok başkadır dedi hemen çıktık ve dolapcı beyaz hemen salmaya girmiş ve eşinin yanına göze girmiş bize bakıyor tahminim şahinler dalınca kendini başka bir salmaya attı adamda kanat verince eve gelmişdi o kuşdan en az 10 yavru aldım hala bende hala uçuyor ve dünde 2 yavru daha çıktı yumurtadan denizliden muhammed ocakoglu abimin hediyesi olan bu kuşum çok akıllı kendisinede çok teşekkür ediyorum bana böyle akıllı bir kuş hediye ettigi için.balıkesirden saygılar.

Geri